ΤΕΧΝΙΚΗ

Το νέο video προώθησης του Παγκόσμιου Συνεδρίου Προπονητών, ειδικές πληροφορίες και πρόγραμμα

  28.10.2020 19:10       674

Οι διοργανωτές της σπουδαίας εκδήλωσης διεθνούς εμβέλειας, που έχει Έλληνες εμπνευστές και θα διοργανωθεί υπό τη αιγίδα της ΚΟΕ και της CMAS (Παγκόσμιας Ομοσπονδίας), έδωσαν στη δημοσιότητα ένα νέο όμορφο βίντεο προβολής και προώθησης του 1ου Παγκόσμιου Διαδικτυακού Συνεδρίου Προπονητών Τεχνικής Κολύμβησης, που είναι προγραμματισμένο για τις 30 Νοεμβρίου - 6 Δεκεμβρίου, σε συνεργασία με το Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθήνας (Τμήμα Φυσικής Αγωγής Αθλητισμού).

Στο βίντεο εμφανίζονται και μιλούν για τη σημασία του συνεδρίου πολλές προσωπικότητες του αθλήματος από όλον τον κόσμο, ανάμεσά τους και οι δύο Έλληνες ομοσπονδιακοί προπονητές, ο Αλέξανδρος Ξιάρχος και ο Γιάννης Καλαϊτζογλίδης, που οραματίστηκαν και κατάφεραν να κάνουν πραγματικότητα το συγκεκριμένο εγχείρημα. Στο συνέδριο έχουν δηλώσει συμμετοχή μέχρι στιγμής εκπρόσωποι από 47 χώρες (στις 43 που είχαν ανακοινωθεί επίσημα προστέθηκαν οι Αυστραλία, Ιαπωνία, Σλοβακία, Παλαιστίνη).

Το συνέδριο θα περιλαμβάνει 10 μεγάλες θεματικές ενότητες, με κοινά επιστημονικά πεδία από όλο τον υγρό στίβο, 41 διαλέξεις από 35 διακεκριμένους πανεπιστημιακούς καθηγητές και Προπονητές απ’ όλο τον κόσμο.

Το πτυχίο, που θα παρέχεται με την ολοκλήρωσή του, είναι το CMAS Finswimming Trainers Level 1.

Το συνέδριο μπορούν να το παρακολουθήσουν: Προπονητές του αθλήματος της τεχνικής κολύμβησης εν’ ενεργεία ή όχι. Αθλητές της τεχνικής κολύμβησης, που θα επιθυμούσαν μελλοντικά να ασχοληθούν με την προπονητική. Γυμναστές ή προπονητές οποιουδήποτε αθλήματος του υγρού στίβου. Αθλητές που έχουν ασχοληθεί με οποιοδήποτε άθλημα του υγρού στίβου.

Όλοι οι συμμετέχοντες θα πρέπει να έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους. Τα προ απαιτούμενα, για την παρακολούθηση του Συνεδρίου από τους εκπαιδευόμενους είναι:

Πρόσβαση στο διαδίκτυο. Κατοχή προσωπικού λογαριασμού ηλεκτρονικής αλληλογραφίας (email). Βασικές γνώσεις χειρισμού ηλεκτρονικών υπολογιστών.

Το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει 2 βασικές κατευθύνεις:

Α. Βασικός κύκλος σπουδών.

Β. Ειδικός κύκλος σπουδών.

Σύνολο θεματικών ενοτήτων 10.

Σύνολο διδακτικών ωρών 45.

  1. Προπονητική (Γενική – Ειδική).
  2. Φυσιολογία.
  3. Τεχνική (με μονοπέδιλο – με Διπλά Πέδιλα).
  4. Υλικά (Κατασκευή – Συντήρηση – Ασφάλεια).
  5. Κανονισμοί.
  6. Ντόπινγκ.
  7. Εργοφυσιολογία & Κινηματική.
  8. Ξηρή προπόνηση (Γυμναστική).
  9. Αθλητατρική (Τραυματισμοί – Διατροφή & Συμπληρώματα).
  10. Αθλητική ψυχολογία.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ του συνεδρίου μπορείτε να το δείτε στις photos δίπλα στη βασική στο πάνω μέρος του κειμένου.

Το νέο video για το συνέδριο μπορείτε να το δείτε παρακάτω:

 

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: Γιάννης Κορακής