ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ / ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ/ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΚΟΛΟΜΕΕΒ - ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ / ΤΟΚΙΟ

«Το όνειρο ήρθε πιο κοντά»

  31.07.2021 08:34       1589

Ο Κριστιάν Γκολομέεβ τα ξημερώματα του Σαββάτου 31 Ιουλίου ήρθε πιο κοντά στην επίτευξη του ονείρου. Μετέχοντας τον ημιτελικό των 50 μέτρων ελεύθερο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο κατάφερε με επίδοση 21.60 (το πανελλήνιο ρεκόρ είναι 21.44) να προκριθεί με τον 3ο καλύτερο χρόνο στον τελικό του αγωνίσματος και θα διεκδικήσει την Κυριακή 1 Αυγούστου τα ξημερώματα (04.30 ώρα Ελλάδας) την κατάκτηση του πρώτου μεταλλίου στην ιστορία του αθλήματος της κλασικής κολύμβησης στους Ολυμπιακούς αγώνες.

Ο Κριστιάν που έχασε στον ημιτελικό από τον Αμερικανό Ντρέσελ και τον Γάλλο Μανοντού, αμέσως μετά τον σπουδαίο αγώνα του, υποστήριξε στον προπονητή του Άκη Οικονόμου ότι είναι σε θέση να βελτιώσει την απόδοσή του και να υλοποιήσει το όνειρο του με την κατάκτηση ενός Ολυμπιακού μεταλλίου.

«Ήταν μια κούρσα όπως ακριβώς την ήθελα. Δεν ένιωσα κάτι άσχημο - τόνισε - και όλα πήγαν όπως τα είχα προγραμματίσει. Έχω 2-3 πράγματα να βελτιώσω. Πάντα ένας τελικός σου βγάζει δυνάμεις που ούτε εσύ ο ίδιος δεν γνωρίζεις ότι κρύβεις. Ο στόχος και το όνειρο έρχονται πιο κοντά μετέχοντας σε έναν τελικό».

Ο Άκης Οικονόμου μίλησε στο γραφείο Τύπου της ΚΟΕ και υποστήριξε ότι ο πρώτος στόχος, η συμμετοχή στον τελικό, επετεύχθη. Εκτιμάει στις δηλώσεις του ότι ο Κριστιάν μπορεί σε λίγες ώρες να κάνει τους Έλληνες να νιώσουν υπερήφανοι.

Είμαι πολύ ικανοποιημένος. Ο πρώτος στόχος, η συμμετοχή στον τελικό των Ολυμπιακών αγώνων, επετεύχθη. Είμαστε αισιόδοξοι - λέει - ότι τώρα πλέον μπορούμε να διεκδικήσουμε κάτι καλύτερο. Χωρίς την πίεση και το άγχος της παρουσίας στον τελικό, θα προσπαθήσουμε για περισσότερα πράγματα. Θεωρώ ότι έχουμε την δυνατότητα να κάνουμε περήφανους τους Έλληνες. Θα κάνουμε ότι καλύτερο περνάει από τα χέρια και τα πόδια του Κριστιάν. Θετική ενέργεια να έχουμε και πάμε για την επίτευξη του επόμενου στόχου».

Το αποτέλεσμα των ημιτελικών στα 50 ελεύθερο μπορείτε να το δείτε ΕΔΩ

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: ΝβΧ