ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ / ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ/ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ/ Χρ. Αφρουδάκης

Το όπλο μας που λέγεται άμυνα δεν λειτούργησε, μένουμε στην ελίτ, μπροστά τώρα οι Ολυμπιακοί

  23.01.2016 21:15       674

ΦΩΤΟ: Αποτέλεσμα της κακής αμυντικής λειτουργίας της Εθνικής μας, η σημερινή ήττα από τους Ούγγρους, σύμφωνα με τον αρχηγό Χρήστο Αφρουδάκη

Βελιγράδι, αποστολή: Γιάννης Κορακής (Γραφείο Τύπου ΚΟΕ)

Το χάλκινο μετάλλιο δεν ήρθε για την Εθνική μας ομάδα ανδρών υδατοσφαίρισης, στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Βελιγραδίου, μετά την ήττα από την Ουγγαρία με 13-10, αλλά αυτή η ομάδα ανήκει στην ελίτ του παγκόσμιου πόλο και βάζει πλώρη για ακόμη μεγαλύτερες επιτυχίες, αρχής γενομένης από τους Ολυμπιακούς αγώνες του Ρίο, το ερχόμενο καλοκαίρι. Μετά το τέλος της αναμέτρησης με τους Ούγγρους, ο αρχηγός του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος, Χρήστος Αφρουδάκης αναφέρθηκε στη σημερινή εμφάνιση της Εθνικής μας, μιλώντας για το στοιχείο που στέρησε το μετάλλιο από την ελληνική ομάδα:

«Το συστατικό που μας έδωσε την πρόκριση στις 4 καλύτερες ομάδες της διοργάνωσης, η άμυνα, ήταν αυτό που μας οδήγησε να στερηθούμε το χάλκινο μετάλλιο. Ήμασταν πολύ κακοί στην αμυντική λειτουργία, καθ’ όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού, κυρίως στα δύο πρώτα οκτάλεπτα. Είχαμε δεχτεί 6 στα 7 με παίκτη παραπάνω και δύο γκολ στα ίσια και σε ομάδες, όπως η Ουγγαρία, που έχουν επιθετικό ταλέντο, αν δεν ασκήσεις πίεση στη διάρκεια του παιχνιδιού και τους αφήσεις να εκμεταλλευτούν το χάρισμα που έχουν, είναι δύσκολο μετά να επανορθώσεις. Εμείς πέσαμε ψυχολογικά και θεωρώ ότι αν τυχόν ήμασταν καλύτεροι αμυντικά και πιο συγκεντρωμένοι επιθετικά θα είχαμε καταφέρει κάτι καλύτερο, αλλά δυστυχώς δε το κάναμε σε κανένα σημείο του παιχνιδιού».

Ο πολύπειρος Έλληνας πολίστας υπογράμμισε ότι το κακό αποτέλεσμα για την Εθνική μας είναι αποτέλεσμα της αδυναμίας των διεθνών μας να ακολουθήσουν το ρυθμό των Ούγγρων, σε άμυνα και επίθεση: «Είθισται να λένε ότι η καλύτερη άμυνα ξεκινά από την επίθεση, όταν τελειώνεις με κακό τρόπο την επίθεση δεν έχεις και ψυχολογία στην άμυνα. Αντίστοιχα, όταν βλέπεις ότι δε μπορείς να ανταποκριθείς καλά στην άμυνα, η ψυχολογία σου πέφτει και στην επίθεση. Είναι συνδυασμοί πραγμάτων, ήμασταν σε ένα παιχνίδι που κρινόταν μετάλλιο, είναι πολύ σημαντικό. Αν καταφέρναμε επιθετικά να ακολουθήσουμε τους Ούγγρους, ίσως να πηγαίναμε σε ένα παιχνίδι της ρώσικης ρουλέτας, με πολλά γκολ. Σε τέτοιο στυλ παιχνιδιού, έχουν και πάλι προβάδισμα οι Ούγγροι όμως, οπότε σε κάθε περίπτωση δε καταφέραμε να είμαστε ούτε σκληροί στην άμυνα, ούτε να ακολουθήσουμε το ρυθμό τους».

Σχολιάζοντας τη συνέχεια γι’ αυτή την Εθνική μας ομάδα, ο Χρήστος Αφρουδάκης τόνισε πώς η Ελλάδα βρίσκεται πλέον στην ελίτ της παγκόσμιας υδατοσφαίρισης, ενόψει και των Ολυμπιακών αγώνων, το ερχόμενο καλοκαίρι: «Είναι πολύ σημαντικό το ότι περάσαμε στις 4 καλύτερες ομάδες, λίγους μήνες μετά την επιτυχία στο Καζάν. Αυτό δείχνει την  ποιότητα και τη σταθερότητα αυτής της ομάδας. Το σημερινό παιχνίδι δεν αντικατοπτρίζει την πραγματική της εικόνα, αλλά η αλήθεια είναι ότι μερικές φορές η ομάδα θα βρεθεί σε κακή μέρα. Εμείς είχαμε κακή εικόνα, σε μια σημαντική μέρα για εμάς και για την ελληνική υδατοσφαίριση, γιατί θα κάναμε κάτι που δεν είχαμε καταφέρει. Δεν πρέπει όμως να σκύβουμε το κεφάλι, γιατί είναι Ολυμπιακή χρονιά, είμαστε στην ελίτ του Παγκόσμιου πόλο. Χρειάζεται αυτοπεποίθηση και σκληρή δουλειά για να μπορέσουμε να διεκδικήσουμε όλες εκείνες τις πιθανότητες  που έχουμε για να πλασαριστούμε στις καλύτερες ομάδες της Ολυμπιάδας».