ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ / Κώστας Μαρκόζης

«Το όριο ήταν ο στόχος μου»

  21.03.2012 12:39       1309

Με ένα όριο και γεμάτος ικανοποίηση επέστρεψε στην Ελλάδα ο Κώστας Μαρκόζης (ΦΩΤΟ). Ο 20χρονος κολυμβητής με την επίδοση του στον τελικό των 200μ πεταλούδας (1.57.54)  στο μίτινγκ του Άμστερνταμ εξασφάλισε το εισιτήριο για το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα που θα γίνει στα τέλη Μαΐου στο Ντέμπρετσεν.

Για την παρουσία του στους αγώνες μίλησε στην ιστοσελίδα της ΚΟΕ ο ίδιος ο αθλητής λέγοντας:

«Είμαι πολύ ικανοποιημένος από την επίδοση μου. Η αλήθεια είναι ότι ήταν γρηγορότερη απ’ ότι περίμενα. Ήθελα να πιάσω το όριο για το Ευρωπαϊκό ή τουλάχιστον να κατεβάσω τους χρόνους μου και να το πλησιάσω. Είμαι χαρούμενος που το πέτυχα. Γενικά είμαι πολύ ευχαριστημένος από όλους τους αγώνες».

Στην ερώτηση για το αν ένα μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα είναι κοντά, ο αθλητής του Ολυμπιακού αποκρίθηκε: «Τα πάντα είναι καλοδεχούμενα. Ποιος δεν θα ήθελε ένα μετάλλιο; Πάντως έχω ήδη κάνει μία επιτυχημένη χρονιά φέτος. Από κει και πέρα θα προσπαθήσω για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα».

Για τις συνθήκες στις οποίες προετοιμάζεται τόνισε: «Ευτυχώς στο Χαϊδάρι που προπονούμαι η κατάσταση είναι πολύ καλή. Γενικά πάντως υπάρχει μεγάλο πρόβλημα και ιδιαίτερα στο θέμα των αγώνων. Δηλαδή, εγώ πήγα στο εξωτερικό για να πάρω συμμετοχή σε ένα απλό μίτινγκ, το οποίο είναι καλύτερο από το δικό μας πρωτάθλημα, ώστε να κάνω έναν «ποιοτικό» αγώνα» ήταν τα λόγια του κολυμβητή του Ολυμπιακού επί του θέματος και πρόσθεσε «Επιπλέον, έχω τη στήριξη των γονέων μου οι οποίοι με βοηθάνε, του προπονητή ο οποίος είναι όλη την ώρα από πάνω μου και γενικά όλων όσοι είναι κοντά μου».

Τέλος, αναφέρθηκε και στο μεγάλο του στοίχημα, τους Ολυμπιακούς αγώνες του Λονδίνου: «Σίγουρα είναι στόχος μου το όριο για τους Ολυμπιακούς. Είμαι αρκετά κοντά και θα προσπαθήσω να το πετύχω. Οι Ολυμπιακοί αγώνες είναι όνειρο ζωής».

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: Νίκος Χαραλαμπόπουλος