ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ / Α1 ΑΝΔΡΩΝ

Το πάνω χέρι ο Ολυμπιακός 10-7 τον ΝΟ Βουλιαγμένης στο Λαιμό

  26.01.2013 20:12       1028

ΦΩΤΟ: Ο Γιάννης Φουντούλης που πέτυχε 4 γκολ για τον νικητή

Ο Ολυμπιακός ήταν ο μεγάλος νικητής του ντέρμπι της 10ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος υδατοσφαίρισης της Α1 Ανδρών. Οι ερυθρόλευκοι επιβλήθηκαν με 10-7 του γηπεδούχου ΝΟ Βουλιαγμένης στο κολυμβητήριο του Λαιμού, πέτυχαν την 10η νίκη τους σε ισάριθμους αγώνες και φαντάζουν το "αφεντικό" που έχει το πάνω χέρι μέχρι στιγμής στο φετινό πρωτάθλημα. Αλλά πήραν και σημαντικό προβάδισμα για την πρωτιά και το απόλυτο πλεονέκτημα εν όψει των πλέι οφ - παρότι αυτά είναι μακριά - αφού απομακρύνθηκαν 5 βαθμούς από την βασική αντίπαλό τους.

Οι παίκτες του Ολυμπιακού έλεγξαν από το ξεκίνημα τον ρυθμό του αγώνα και με καλό ποσοστό κυρίως στον παίκτη παραπάνω κατάφεραν να προηγηθούν με 5-2. Η Βουλιαγμένη, που είχε πρόβλημα ευστοχίας (καθώς και ο αντίπαλός της ήταν καλά στημένος στην άμυνα) κατάφερε να μπει και πάλι στο παιχνίδι ισοφαρίζοντας 6-6 και 7-7 (και τις δυο φορές με τον Γούνα) στο τρίτο και καλύτερό της οκτάλεπτο. Ο κορυφαίος παίκτης του αγώνα Γιάννης Φουντούλης, όμως, έδωσε και πάλι προβάδισμα (7-8) στον Ολυμπιακό ο οποίος με δυο ακόμα αναπάντητα γκολ στην τελευταία περίοδο, του Φουντούλη και του Ισπανού Μάγιαρακ, καθάρισε το ματς.

Το φύλλο αγώνα αναφέρει ότι ο διαιτητής Σταυρίδης απέβαλε με κόκκινη κάρτα τον Ντόσκα, καθώς την στιγμή που εξερχόταν με αντικατάσταση του είπε "τα κάνατε μπουρ...".

Ο ΝΟ Βουλιαγμένης είχε 4/9 παίκτη παραπάνω, 1 φουνταριστό και 2/10 περιφέρεια και ο Ολυμπιακός 7/12 παίκτη παραπάνω, 1 φουνταριστό και 2/10 περιφέρεια.

ΝΟ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 7-10

ΟΚΤΑΛΕΠΤΑ: 1-2, 1-3, 5-3, 0-2

ΝΟ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ (Τεό Λοράντος): Τσαλκάνης, Μυλωνάκης 1, Χατζηδάκης, Κομάντινα, Ελμισιάν 1, Βελώνιας, Αφρουδάκης Χρ., Καρούντζος 1, Βλαχόπουλος 1, Γούνας 2, Τίγκας, Βουλγαράκης 1, Πρωτονοτάριος, Ποταμιάνος, Μασμανίδης.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Θοδωρής Βλάχος): Δεληγιάννης, Δελακάς, Μάζης 1, Καπότσης, Φουντούλης Ι. 4, Ποντικέας, Μπλάνης, Ντόσκας 2, Μουρίκης, Κολόμβος, Μάγιαρακ 3, Σχίζας, Φλώρος Χρ.

Διαιτητές: Σταυρίδης, Μπιράκης

Αλυτάρχης: Χαράλαμπος Τρούλος

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: Γιάννης Κορακής