ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ / Μανώλης Σολανάκης (Rookie of the Year)

Το πόλο είναι ναρκωτικό για μένα

  06.06.2012 16:56       1607

Το πρωτάθλημα ολοκληρώθηκε με θετικό απολογισμό για την ομάδα του ΝΟ Χανίων, αφού, παρά τα προβλήματα που αντιμετώπισε κατά τη διάρκεια της χρονιάς, έμεινε στην Α1 κατηγορία Ανδρών.

Το μεγαλύτερο κέρδος για την ομάδα της Κρήτης, ήταν ένας από του παίκτες της, και δεν πρόκειται για κάποιον άλλο εκτός του Μανώλη Σολανάκη. Ο νεαρός, ανακηρύχθηκε καλύτερος  υδατοσφαιριστής της ηλικίας του (Rookie Of The Year), στο έπαθλο της Φόρθνετ για την αγωνιστική σεζόν που διανύσαμε, και μίλησε στην ιστοσελίδα της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας γι’ αυτή του την επιτυχία.

«Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος για την πρώτη θέση στο έπαθλο, γιατί σημαίνει πολλά και σημαντικά πράγματα για μένα», σχολίασε αρχικά, ενώ στην συνέχεια αναφέρθηκε και στις δυσκολίες που κάνουν αυτήν την επιβράβευση ακόμη μεγαλύτερη. «Αυτό το βραβείο, ανταμείβει την αγάπη που δείχνω για την υδατοσφαίριση, παρά τα προβλήματα που υπάρχουν στον χώρο, και γενικότερα στον ελληνικό αθλητισμό. Θέλω να τονίσω πως εμείς οι αθλητές αγαπάμε αυτό που κάνουμε, και θέλουμε να κρατήσουμε το άθλημα ζωντανό και δυνατό, παρά τα προβλήματα. Λόγου χάρη, η πισίνα στο σωματείο μου έμεινε κλειστή, δυστυχώς, για 8 ολόκληρους μήνες. Όμως, όλοι μας ήμασταν δεμένοι, και φυσικά είχαμε δίπλα μας και τους ανθρώπους της ομάδας.

Όμως, ο Μανώλης Σολανάκης, προτίμησε να αποβάλει, τρόπον τινά, από πάνω του το βραβείο αυτό, μοιράζοντας ευχαριστώ προς όλους όσους τον βοήθησαν μέσα στην χρονιά, για να πάρει αυτήν την διάκριση: «Δεν είμαι άνθρωπος που μιλάει για την προσωπική του απόδοση. Ο αθλητής διακρίνεται μέσα από το σύνολο και μέσα από την ομάδα. Γι’ αυτό αισθάνομαι την υποχρέωση να ευχαριστήσω όλους τους προπονητές και τους συναθλητές μου, τόσο στα Χανιά, όσο και στην Εθνική ομάδα. Σε αυτούς θέλω να τονίσω τους δύο προπονητές μου στην Εθνική, τον Περικλή Δαμασκό και τον Θόδωρα Μπερδέ, αλλά και τον Μάκη Βολτυράκη που μου έδωσε την ευκαιρία να αναδειχθώ και να κερδίσω το βραβείο του Rookie Of The Year. Όμως, το μεγαλύτερο «ευχαριστώ» το χρωστάω στην αδερφή μου, Τόνια (σ.σ αγωνίζεται στη ΝΕ Πατρών) η οποία με έχει στηρίξει και με έχει βοηθήσει ιδιαίτερα.

Για το αν αυτή ήταν μόνο η απαρχή για τον ίδιο, δήλωσε: «Όσον αφορά το μέλλον μου στην υδατοσφαίριση, η αλήθεια είναι ότι το άθλημα είναι ναρκωτικό για μένα. Δεν μπορώ να φανταστώ την ζωή μου έξω από το νερό. Κύριος στόχος μου είναι οι Ολυμπιακοί Αγώνες. Εύχομαι πως μέσα από σκληρή δουλειά και αφοσίωση να πραγματοποιηθεί».

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ

Νίκος Χαραλαμπόπουλος