ΤΕΧΝΙΚΗ / Αντρέι Κονσταντίνοφ

Το «πορτρέτο» του Βούλγαρου αλυτάρχη από τον ίδιο!

  13.08.2013 13:46       925

ΦΩΤΟ: Ο Βούλγαρος αλυτάρχης Αντρέι Κονσταντίνοφ, με τον προϊστάμενο του γραφείου υδατοσφαίρισης της ΚΟΕ, Ντίνο Σακελλαράκη

Στην παρουσία του μέλους (27 έτη συμπληρώνει στη LEN) της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας, Βούλγαρου διαιτητή Αντρέι Κονσταντίνοφ στο τουρνουά «Πύθια Καπ» στην Ιτέα, ζητήσαμε από τον ίδιο να μας κάνει ένα δικό του πορτρέτο! Σας το παρουσιάζουμε: 

«Ξεκίνησα την καριέρα μου στο άθλημα του πόλο σαν παίκτης. Το 1950 στην ΤΣΣΚΑ Σόφιας. Tο 1962 αγωνίστηκα με την Εθνική Βουλγαρίας και έκλεισα την καριέρα μου με τα Εθνικά χρώματα το 1975 στην Κολομβία στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα όπου πήραμε την 11η θέση. 

Το 1972 έδωσα το παρόν στους Ολυμπιακούς του Μονάχου, ενώ πήρα μέρος σε ακόμα ένα Παγκόσμιο Πρωτάθλημα το 1973 στο Βελιγράδι.

Το 1978 που τελείωσα την καριέρα μου ήμουν ο εκπρόσωπος της Βουλγαρίας στο Μεξικό σε ένα συμβόλαιο συνεργασίας που υπήρχε μεταξύ των 2 χωρών στα αθλητικά δρώμενα μιας και είχα σπουδάσει στο Πανεπιστήμιο της Σόφιας ισπανική Λογοτεχνία. Έτσι λοιπόν απεσταλμένος από το υπουργείο Πολιτισμού της Βουλγαρίας λόγω των γνώσεων μου στην ισπανική γλώσσα, βρέθηκα στο Μεξικό. Εκεί δημιούργησα και σχολή πόλο.

Το 1979 άρχισα την καριέρα μου σαν ρέφερι και το 1982 ήμουν Γενικός Γραμματέας στην Ομοσπονδία της Βουλγαρίας.

Το 1986 μπήκα στην Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία LEN στην τεχνική επιτροπή του πόλο και από το 1986 μέχρι σήμερα και για περισσότερο από 25 χρόνια είμαι στην Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία.

Τιμήθηκα από την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία στο συνέδριο που έγινε στο Ρέυκιαβικ της Ισλανδίας το 2011, διάκριση που μόνο εγώ κι άλλος ένας Εσθονός έχουμε.»

Όσον αφορά το τουρνουά Νέων γυναικών πόλο της Ιτέας:

«Εδώ στην Ιτέα (που έχω έρθει ακόμα μια φορά), μου προξένησε εντύπωση το πολύ υψηλό επίπεδο των ομάδων και το πολύ ζεστό περιβάλλον!

Με πολύ χαρά θα ερχόμουν και πάλι και όχι μόνο μια φορά! Μακάρι να δήλωνα κάθε χρόνο την παρουσία μου σ' αυτό το πολύ ψηλού επιπέδου, και γεμάτο ζεστασιά και αυθεντική ελληνική φιλοξενία, τουρνουά.»

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ

Νίκος Χαραλαμπόπουλος