ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ / ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ

Το Sports Excellence κοντά στους νεαρούς διεθνείς μας (pics)

  26.10.2023 18:44       1239

Το μεσημέρι της Πέμπτης (26/10) πραγματοποιήθηκε στο Νοσοκομείο «Αττικόν» ενημερωτική συνάντηση του Προέδρου της ΚΟΕ Κυριάκου Γιαννόπουλου με το Τμήμα Αθλητικής Αριστείας Sports Excellence της Α’ Ορθοπαιδικής Χειρουργικής Κλινικής της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ, που λειτουργεί με αποκλειστική δωρεά από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος Stavros Niarchos Foundation και είναι μέλος του διεθνούς οργανισμού «World Αssociation of Sports Performance Centers».

To Sports Excellence αναπτύσσει την επιστημονική υποστήριξη και την παροχή συμβουλευτικών παρεμβάσεων σε ταλαντούχους νεαρούς αθλητές, (αξιολόγηση απόδοσης, φάκελος υγείας, παρακολούθηση, συμβουλευτική), με σκοπό την διαχρονική εξέλιξη τους σε αθλητές υψηλού επιπέδου και συνεργάζεται με την Ε.Ο.Ε, Εθνικές Ομοσπονδίες, συλλόγους, Δήμους.

Η ΚΟΕ τα τελευταία χρόνια έχει συνεργασία το Τμήμα Αθλητικής Αριστείας Sports Excellence καθώς και φέτος ήταν δίπλα στους αθλητές και αθλήτριες των Εθνικών ομάδων Υδατοσφαίρισης Κ15 και Κ17.

Αρχικά έγινε ξενάγηση στο Εργαστήριο του SportsExcellence όπου πραγματοποιούνται αναλύσεις υψηλού επιπέδου και εξειδικευμένες μετρήσεις ενώ στη συνέχεια ακολούθησε παρουσίαση και ανάλυση των προγραμμάτων και των παροχών του φορέα και στοιχείων που αφορούν θέματα υγείας, διατροφής και συμβουλές στο προπονητικό κομμάτι. Συζητήθηκαν επίσης τρόποι εξέλιξης για ακόμη πιο άρτια αξιολόγηση, προπόνηση και προετοιμασία όχι μόνο για την υδατοσφαίριση αλλά και για τα υπόλοιπα αθλήματα της Ομοσπονδίας.

Ο Πρόεδρος της ΚΟΕ, Κυριάκος Γιαννόπουλος τόνισε τη σημασία του συνεχιστεί η συνεργασία και να επεκταθεί στα υπόλοιπα αθλήματα: «Η συνεργασία μας με το Sports Excellence συνεχίζεται καθώς είναι σημαντική ώστε οι προπονητές και αθλητές να έχουν ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα αθλητικής υποστήριξης. Έρχεται μια δύσκολη και απαιτητική χρονιά με τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι αλλά επίσης η αθλητική ζωή συνεχίζεται και για τα επόμενα χρόνια, η βάση των ομάδων μας σε όλα τα σπορ έχει ορίζοντα το Λος Άντζελες 2028. Σας ευχαριστούμε πολύ και θα ήταν σωστό και δίκαιο να προσχωρήσουμε σε κάτι ακόμακαλύτερο για όλα μας τα σπορ. Να έχουμε πιο στενή συνεργασία με τους προπονητές, να ενημερωθούν οι έφοροι των αθλημάτων και οι ομοσπονδιακοί ώστε να πάμε ένα βήμα παραπέρα και επίσης να βοηθηθούν και τα παιδιά της επαρχίας».

Στη συνάντηση, το “παρών” έδωσαν ο ομοσπονδιακός προπονητής της Εθνικής Ανδρών Υδατοσφαίρισης, Θοδωρής Βλάχος, ο μάνατζερ της εθνικής ομάδας, Γιώργος Μαργιούκλας, ο Χαρίλαος Τσολάκης, καθηγητής ΣΕΦΑΑ και επιστημονικός διευθυντής του τμήματος Αθλητικής Αριστείας Sports Excellence, ο Σταύρος Μπόγλου, εκτελεστικός διευθυντής, η Φλώρα Παπίτση, αθλητικός ψυχολόγος και διοικητική διευθύντρια και η Ιφιγένεια Πιτούλη, Υπεύθυνη προγραμμάτων Αναγέννηση και Πρόοδος.