ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ

To Super Cup Γυναικών στον Ολυμπιακό, 10-6 την Πάντοβα

  20.11.2015 20:43       898

Τα σάρωσε όλα φέτος,  η γυναικεία ομάδα υδατοσφαίρισης του Ολυμπιακού, η οποία μετά την Ευρωλίγκα την περασμένη Άνοιξη και τον τίτλο του ελληνικού πρωταθλήματος στην Α1, κατέκτησε απόψε και το Ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ απέναντι στην Πάντοβα την οποία και νίκησε με 10-6!

Οι «ερυθρόλευκες» έγιναν έτσι η δεύτερη ελληνική ομάδα που κατακτά τον τίτλο αυτό, μετά τον ΝΟ Βουλιαγμένης, που τον κατέκτησε συνεχόμενα το 2009 και το 2010. Ήταν ο τρίτος Ευρωπαϊκός τίτλος για την ομάδα του Ολυμπιακού, που το 2014 είχε κατακτήσει το Ευρωπαϊκό Κύπελλο (LEN Trophy). Πέρυσι, οι υπερπρωταθλητές Ευρώπης πλέον, είχαν φτάσει κοντά στην κατάκτηση του Super Cup, ωστόσο ηττήθηκαν από την Σαμπαντέλ στην  Βαρκελώνη (8-9).

Η ομάδα του Χάρη Παυλίδη επιβλήθηκε της ιταλικής ομάδας με κύριο "όπλο" της την εξαιρετική άμυνα. Καλύτερη παίκτρια του αγώνα η Άλκηστις Αβραμίδου, η οποία πέτυχε 5 από τα 10 τέρματα του Ολυμπιακού. 

Το ματς ξεκίνησε πολύ δυνατά και ήταν αμφίρροπο στην αρχή, με την πρώτη περίοδο να τελειώνει με 2-3 υπέρ της ιταλικής ομάδας. Από εκεί και έπειτα οι ¨ερυθρόλευκες" ανέβασαν στροφές και κατάφεραν, όχι μόνο να γυρίσουν το παιχνίδι, αλλά να φτάσουν σε μια σχετικά άνετη επικράτηση.

Το δεύτερο οκτάλεπτο ολοκληρώθηκε με σκορ 5-3, ενώ για δύο ολόκληρες περιόδους η Πάντοβα έμεινε "άσφαιρη". Τελικά, στην τελευταία περίοδο, που ο Ολυμπιακός "κατέβασε" τον ρυθμό του, το σκορ ήταν 3-3, χωρίς ωστόσο να αλλάξει κάτι στο παιχνίδι.

Στατιστικά Ολυμπιακού: 2/6 γκολ στην παραπάνω, 5 από περιφέρεια, 2/2 πέναλτι και 1 στην κόντρα

Στατιστικά Πάντοβα: 2/4 τέρματα στην παραπάνω, 2 από περιφέρεια, 1 στην κόντρα και 1 από φουνταριστό

ΟΚΤΑΛΕΠΤΑ: 2-3, 3-0, 2-0, 3-3

OΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Διαμαντοπούλου Χρ., Τετζαλίδου, Πλευρίτου Ελ. 1, Σώρα, Μανωλιουδάκη 1, Αβραμίδου 5, Ασημάκη, Πλευρίτου Μαργ., Έμολο, Ελευθεριάδου, Μπιανκόνι 3, Νιαρχάκου, Σταματοπούλου

ΠΑΝΤΟΒΑ: Τεάνι, Μπαρζόν, Σαβιόλι Ι., Φίσκο, Σαβιόλι Μ. 1, Κεϊρόλο 2, Μίλο 1, Ντάριο, Ρόκο 1, Ρόμπινσον, Νέντσα, Λασιλιάντα, Φραντσεσκίνο

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: ΝβΧ