ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ

Το «Χαμόγελο του Παιδιού» στο πλευρό της Εθνικής Ανδρών

  27.03.2013 21:46       809

Μια σημαντική πρωτοβουλία ανέλαβαν από κοινού η ηγεσία του Πυροσβεστικού Σώματος, οι Ολυμπιονίκες πολίστες που υπηρετούν στην Πυροσβεστική και το αθλητικό τμήμα του σώματος.

Στο πλαίσιο του κοινωνικού έργου που επιτελεί το Πυροσβεστικό Σώμα, ο αρχηγός Αντιστράτηγος Σωτήρης Γεωργακόπουλος, οι Ολυμπιονίκες πολίστες (Χρήστος Αφρουδάκης, Τάσος Παπαναστασίου, Τεό Λοράντος, Μάκης Βολτυράκης, Βαγγέλης Πάτρας, Αργύρης Θεοδωρόπουλος, Φίλιππος Καϊάφας, Γιάννης Θωμάκος) και το αθλητικό τμήμα της Πυροσβεστικής, προσκάλεσαν παιδιά από το «Χαμόγελο του Παιδιού», προκειμένου να παρακολουθήσουν από κοντά τον αγώνα πόλο ανάμεσα στις ανδρικές εθνικές ομάδες της Ελλάδας και του Μαυροβουνίου.

Έτσι, οι εξέδρες του Εθνικού κολυμβητηρίου του Πειραιά γέμισαν σήμερα από τις δυνατές και χαρούμενες φωνές των παιδιών που είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά ένα υψηλού επιπέδου ματς υδατοσφαίρισης. Μετά το τέλος του αγώνα μάλιστα, τα παιδιά γνώρισαν από κοντά τους παίκτες της εθνικής ομάδας πόλο οι οποίοι τους προσπάθησαν να τους λύσουν κάθε απορία για το δύσκολο άθλημα που υπηρετούν με πάθος και συνέπεια.

Μετά το τέλος του παιχνιδιού, προχώρησε σε δηλώσεις στην ιστοσελίδα της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας, ο Πρόεδρος του «Χαμόγελου του Παιδιού», ο κ. Κώστας Γιαννόπουλος, αναφέροντας χαρακτηριστικά:

«Είναι μια προσπάθεια να έρθουν κοντά τα παιδιά στο πόλο. Ήρθαν σήμερα εδώ μαζί μας 17 παιδιά διαφόρων ηλικιών. Είναι μια επαφή με την Εθνική μας ομάδα και με την προσπάθεια και τον αγώνα που γίνεται, γιατί κι εμείς όπως και τα παιδιά δίνουμε έναν αγώνα κι αυτά είναι όλα συμβολικά.

 Είμαστε εδώ με πρωτοβουλία του Πυροσβεστικού σώματος, με το οποίο έχουμε μια πάρα πολύ καλή σχέση και δίνουμε ένα μήνυμα αισιοδοξίας ότι ενώνουμε όλοι τις δυνάμεις μας. Είναι πολλοί άνθρωποι κοντά μας και στα παιδιά και όλοι μας νοιαζόμαστε γι’ αυτά ασχέτως εθνικότητας και καταγωγής.

Πάντως, τα είδα λίγο αμήχανα τα παιδιά σήμερα. Σίγουρα και τα ίδια θα περιμένουν από εδώ και πέρα να μάθουν ακόμη περισσότερα για το πως παίζεται το πόλο.»

Έπειτα, το λόγο πήρε ο Διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών του Πειραιά, κ. Βασίλης Φλόκας, ο οποίος με τη σειρά του αναφέρθηκε στην πρωτοβουλία αυτή του Σώματος που υπηρετεί:

«Το αρχηγείο του Πυροσβεστικού Σώματος πρωτοπορεί πάντα σε τέτοιου είδους εκδηλώσεις. Παρακολούθησαν τον αγώνα επτά άνθρωποι της Πυροσβεστικής, οι οποίοι υπήρξαν ή είναι ακόμη πολίστες.

Άποψή μου για το παιχνίδι είναι πως οι Έλληνες διεθνείς τα πήγαν πάρα πολύ καλά. Η Εθνική ομάδα πιστεύω πως βαδίζει σε πολύ καλό δρόμο και ελπίζω σε ένα πολύ καλύτερο μέλλον.»

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ

Νίκος Χαραλαμπόπουλος