ΑΝΟΙΧΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ / Δημήτρης Σαρακατσάνης

«Το χρωστάμε σε αυτά τα παιδιά»

  16.02.2012 13:19       1434

Στο χθεσινό διοικητικό συμβούλιο της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδος πάρθηκαν σημαντικές αποφάσεις. Μία πολύ σημαντική απόφαση ήταν το γεγονός ότι η ΚΟΕ, σ’ αυτές τις δύσκολες στιγμές, για την ελληνική κοινωνία και με δεδομένα τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει όλος ο χώρος και βέβαια η ίδια η ομοσπονδία,  κατάφερε να διατηρήσει όλα τα γεγονότα στο εξωτερικό και στην Ελλάδα που μπορούν να δώσουν αγώνες και παράλληλα ελπίδες στα παιδιά που έχουν την δυνατότητα να πάρουν μέρος στους προσεχείς Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου.

Ο Γενικός Γραμματέας της ΚΟΕ και υπεύθυνος για την κολύμβηση εδώ και πολλά χρόνια, κ. Δημήτρης Σαρακατσάνης, μιλώντας στην ιστοσελίδα της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας τόνισε: «Είναι υποχρέωσή μας για τα παιδιά αυτά, τα παιδιά που αποτελούν την ελπίδα της ελληνικής κολύμβησης για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου. Δεν μπορούμε να τους αφήσουμε στην τύχη τους. Είναι βασικό μας μέλημα. Περιμένουμε κάποια επιχορήγηση, κάποια βοήθεια, από την Επιτροπή Ολυμπιακών αγώνων και συγκεκριμένα την εθνική Ολυμπιακή επιτροπή. Τα χρήματα αυτά θα πρέπει να τα αξιοποιήσουμε, ώστε αυτά τα παιδιά να πάνε όσο το δυνατόν καλύτερα προετοιμασμένα στην κορυφαία διοργάνωση του πλανήτη. Εξάλλου αυτά τα παιδιά το αξίζουν. Δίνουν πολλά, και ζητούν το μίνιμουμ των παροχών της ελληνικής Πολιτείας. Τι θα πούμε σε αυτά τα παιδιά, θα τα εγκαταλείψουμε; Τι θα πούμε για παράδειγμα στον Σπύρο Γιαννιώτη, ο οποίος έχει κολυμπήσει  χιλιάδες χιλιόμετρα στην καριέρα του και πρέπει να πρωταγωνιστήσει στους αγώνες του Λονδίνου; Άρα λοιπόν ήταν υποχρέωση να προβούμε σε αυτή την απόφαση»

Επίσης, από την ομοσπονδία ανακοινώθηκε πως δεν θα πάρουμε μέρος στο Διεθνές μίτινγκ της Στοκχόλμης. Ο κ. Σαρακατσάνης τονίζει επί του θέματος: «Ναι, δεν θα πάμε στην Σουηδία, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι έγινε για οικονομικούς λόγους. Δεν υπάρχει τέτοιο θέμα. Για κάποιους άλλους λόγους δεν θα πάμε στη Στοκχόλμη.»

Ο Γενικός Γραμματέας της ΚΟΕ θα βρεθεί σήμερα στη Λάρισα, όπου αύριο ξεκινάει η κορυφαία εθνική διοργάνωση , το χειμερινό ΟΠΕΝ. Για τη διοργάνωση αυτή, δηλώνει: «Πάμε στη Λάρισα για να κάνουμε ποιοτικούς αγώνες σε συνεργασία με την περιφέρεια Θεσσαλίας, που είναι συνδιοργανώτρια. Βασικό μας μέλημα όμως είναι να δώσουμε την ευκαιρία να εξασφαλίσουν την συμμετοχή τους στους Ολυμπιακούς. Ήδη έχουμε έξι αθλητές της κολύμβησης, συν δύο της ανοιχτής θάλασσας. Εμείς ψάχνουμε για δώδεκα αθλητές, οι οποίοι θα συμμετάσχουν στην κορυφαία διοργάνωση του πλανήτη. Έχουμε μάθει να ζούμε σε δύσκολες καταστάσεις. Παρ όλα αυτά είμαι αισιόδοξος γιατί μπορεί η κρίση να έχει ταλανίσει όλους τους ελληνικούς συλλόγους και να έχει προσβάλλει βάναυσα την υποδομή της ελληνικής κολύμβησης, όμως ευτυχώς δεν έχει πειράξει ακόμα την αφρόκρεμα της ελληνικής κολύμβησης. Και ελπίζω να μην γίνει. Έτσι στόχος μας στη Λάρισα είναι να βρούμε κι άλλους αθλητές, οι οποίοι θα εξασφαλίσουν τα όρια για τους Ολυμπιακούς αγώνες του Λονδίνου» .

Στην φωτογραφία ο Γενικός Γραμματέας της ΚΟΕ, Δημητρης Σαρακατσάνης

Γραφείο Τύπου: Νίκος Χαραλαμπόπουλος