ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ / Γούνας (Νικητής Επάθλου Forthnet)

Το χρωστάω στην ομάδα μου

  06.06.2012 20:25       17368

Όπως έγινε γνωστό από χθες, καλύτερος παίκτης για την σεζόν που ολοκληρώθηκε, αναδείχθηκε από τους δημοσιογράφους, ο Αλέξανδρος Γούνας, κερδίζοντας το έπαθλο Forthnet. Ο πολίστας του ΝΟ Βουλιαγμένης, κατέκτησε το πρωτάθλημα, αλλά και το κύπελλο με την ομάδα του, και συνέβαλε τα μέγιστα στην πορεία προς τα δύο τρόπαια.

Ο Αλέξανδρος Γούνας μίλησε αποκλειστικά στην ιστοσελίδα της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας, αναφερόμενος σε αυτήν την προσωπική επιτυχία, που ήρθε να προστεθεί στις δύο προαναφερθείσες.

Αρχικά, ο πολίστας του ΝΟΒ, μίλησε για το ίδιο το έπαθλο, ως θεσμό, λέγοντας: "Το έπαθλο Forthnet αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της υδατοσφαίρισης τα τελευταία χρόνια και είναι μια σπουδαία διάκριση. Η εταιρεία, με τη δημιουργία του συγκεκριμένου διαγωνισμού, συνέβαλε σημαντικά στην προώθηση και προβολή του αθλήματός μας, ενώ και για εμάς τους παίκτες, αποτέλεσε ένα επιπλέον κίνητρο, να προσπαθούμε περισσότερο, να βελτιώνουμε την απόδοσή μας και να αποδίδουμε όσο καλύτερα μπορούμε. Ο φετινός διαγωνισμός ήταν ίσως ο πιο αμφίρροπος στα όσα χρόνια διαρκεί, αφού τέσσερις παίκτες διεκδικούσαμε μέχρι τέλους, με ισάριθμες πιθανότητες την πρωτιά".

Σε αυτό το σημείο να τονιστεί πως ο Αλέξανδρος Γούνας κέρδισε στο νήμα τον Γιώργο Αφρουδάκη, με μόλις δύο περισσότερες ψήφους, εκτοπίζοντάς τον από την πρώτη θέση, την οποία κατείχε σχεδόν από την αρχή της χρονιάς.

Στην συνέχεια, ο πολίστας ανέφερε: "Η αλήθεια είναι ότι στη διάρκεια της σεζόν παρακολουθούσα την εξέλιξη του διαγωνισμού με μεγάλο ενδιαφέρον. Κατάφερα να αναδειχτώ νικητής και αισθάνομαι πάρα πολύ χαρούμενος για αυτό, προσπερνώντας στο νήμα έναν πολύ σπουδαίο πολίστα και μέντορα μου, τον Γιώργο Αφρουδάκη, ο οποίος από όσο γνωρίζω είναι και ο πολυνίκης του επάθλου Forthnet. Πολύ σημαντικό επίσης για μένα και αποτελεί ιδιαίτερη τιμή και αναγνώριση των προσπαθειών μου όλη τη χρονιά, με αποκορύφωμα την παρουσία μου στα πλέι οφ και τους τελικούς, ήταν το γεγονός ότι η πρωτιά αυτή ήρθε μέσα από την ψηφοφορία των δημοσιογράφων του χώρου, τους οποίους θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά που με ξεχώρισαν".

Εν συνεχεία, ευχαρίστησε την ομάδα του, για την στήριξη που του παρείχε καθ' όλη τη χρονιά: "Η πρωτιά αυτή μπορεί να φαίνεται ως μια προσωπική επιτυχία, δεν τη βλέπω όμως καθόλου έτσι. Στη δική μου πρωτιά αντικατοπτρίζεται η τεράστια φετινή προσπάθεια όλης της ομάδας, που σφραγίστηκε με την κατάκτηση του πρωταθλήματος και του κυπέλλου Ελλάδος. Η πρωτιά στο διαγωνισμό δεν ανήκει μόνο σε μένα, αλλά σε όλη την ομάδα, στους συμπαίκτες μου και τον προπονητή μου Τεό Λοράντο και για αυτό το λόγο θα ήθελα να τους την αφιερώσω. Όλοι μαζί δουλέψαμε σκληρά όλη τη σεζόν, όλοι μαζί παλέψαμε για το καλύτερο και το τελικό αποτέλεσμα μας δικαίωσε, κατακτώντας το νταμπλ. Θα ήθελα να ευχαριστήσω επίσης, όλο το συμβούλιο και ξεχωριστά την πρόεδρο του Ν.Ο. Βουλιαγμένης την κα. Στέλλα Λαζάρου-Τίγκα και τον Γενικό Αρχηγό των Αθλητικών Τμημάτων κ. Ρένο Βελώνια και όλους τους χορηγούς, ειδικά τον μεγάλο χορηγό μας ‘McArthur Glen’ που μας στήριξαν καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς. Χωρίς τη συνεισφορά τους δεν θα ήμουν και εγώ πρώτος στο διαγωνισμό και για αυτό τους ευχαριστώ. Παρακολουθώντας τα στατιστικά του διαγωνισμού, ένα ακόμη γεγονός που με κάνει διπλά χαρούμενο για αυτό που πέτυχα, είναι πως είμαι ο πρώτος περιφερειακός που κερδίζει το διαγωνισμό. Μέχρι τώρα όλοι οι νικητές του επάθλου ήταν φουνταριστοί.

Τέλος, μίλησε για όλη την χρονιά του στον ΝΟΒ, και τόνισε την επιθυμία του να βρεθεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες με την Εθνική μας ομάδα: "Επιπλέον αισθάνομαι χαρούμενος και για το Ν.Ο. Βουλιαγμένης, την ομάδα που ξεκίνησα την καριέρα μου. Η φετινή χρονιά, μέχρι στιγμής, έχει εξελιχθεί τέλεια για μένα. Εκτός από την πρωτιά μου στο έπαθλο Forthnet, κατέκτησα τους πρώτους τίτλους στην καριέρα μου, το πρωτάθλημα και το κύπελλο Ελλάδας, επαναφέροντας όλοι μαζί τη Βουλιαγμένη, έναν ιστορικό όμιλο με τεράστια προσφορά στο χώρο, μετά από πολλά χρόνια στην κορυφή της ελληνικής υδατοσφαίρισης που δίνει ειδική βαρύτητα μιας και επετεύχθη απέναντι σε μια μεγάλη και ιστορική ομάδα τον Ολυμπιακό Σ.Φ.Π. Η σεζόν όμως δεν έχει τελειώσει ακόμα. Μπροστά μου έχω την Εθνική ομάδα και το μεγαλύτερο κίνητρο της καριέρας μου, τη συμμετοχή στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Ξεκινάω την προετοιμασία με τεράστια όρεξη και θέληση, να δώσω τον καλύτερό μου εαυτό, δείχνοντας το ίδιο και ακόμα καλύτερο πρόσωπο από τους τελικούς, με στόχο να κερδίσω μία θέση στην τελική 13άδα που θα ταξιδέψει στο Λονδίνο για το κορυφαίο αθλητικό γεγονός του κόσμου. Θα προσπαθήσω για το καλύτερο και ελπίζω να τα καταφέρω".

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ

Νίκος Χαραλαμπόπουλος