ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ / ΔΙΑΘΕΣΟΠΟΥΛΟΣ

Το ζήτημα είναι να έχεις καλή ομάδα

  24.02.2013 14:49       1132

Ψύχραιμα αντιμετώπισε τα … καπρίτσια της κληρωτίδας, ο Πρόεδρος της ΚΟΕ Δημήτρης Διαθεσόπουλος,  που ήταν παρόν στην εκδήλωση της κλήρωσης των Παγκοσμίων πρωταθλημάτων υδατοσφαίρισης στη Βαρκελώνη, ως μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας.

«Όπως έχω πει και στο παρελθόν, μια κλήρωση δεν μπορεί να χαρακτηριστεί ούτε εύκολη, ούτε δύσκολη, με μια πρώτη ανάγνωση.

Ή έχεις καλή ομάδα ή δεν έχεις. Αυτό μετράει όταν έλθει η ώρα των αγώνων και τίποτα άλλο. Γιατί μπορεί να έχεις εύκολο όμιλο και δύσκολο αγώνα στα χιαστί για την πρόκριση, οπότε …

Για εμάς, τις δύο Εθνικές μας ομάδες στη Βαρκελώνη, θα μετρήσει η κατάσταση στην οποία θα βρίσκονται εκείνη την εποχή, με δεδομένα  και τα προβλήματα που έχουμε ως χώρος και ελληνικός αθλητισμός γενικότερα.

Πιστεύω ότι θα τα καταφέρουμε».

Να σημειώσουμε ότι μετά την πρώτη φάση των αγώνων (Όμιλοι), οι ομάδες θα παίξουν στα χιαστί παιχνίδια για πρόκριση στους «8», αναλόγως την κατάταξη τους. Έτσι, τόσο στους Άνδρες όσο και τις Γυναίκες, τα ζευγάρια θα είναι: 1Α – 4Β, 2Α – 3Β, 1Β – 4Α, 2Β – 3Α, 1Γ – 4Δ, 2Γ – 3Δ, 1Δ – 4Γ, 2Δ – 3Γ.

Ο Πρόεδρος της ΚΟΕ επιστρέφει από τη Βαρκελώνη απόψε.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΟΕ