ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ / Διαθεσόπουλος

"Το ζωοδόχο φως του ελληνικού αθλητισμού"

  09.08.2015 01:21       1087

Απολύτως δικαιωμένος και χαρούμενος για τη μεγάλη διπλή επτυχία της Εθνικής ομάδας υδατοσφαίρισης των Ανδρών στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα του Καζάν (κατάκτηση χάλκινου μεταλλίου και απευθείας πρόκριση στους Ολυμπιακούς αγώνες του Ρίο) είναι ο πρόεδρος της ΚΟΕ Δημήτρης Διαθεσόπουλος. Στις δηλώσεις του στην ιστοσελίδα μας τονίζει τη μεγάλη σημασία που έχει αυτή η διάκριση στις συνθήκες κάτω από τις οποίες γίνεται και δίνει συγχαρητήρια σε όλους τους συντελεστές.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Δημήτρη Διαθεσόπουλου:

"Είναι μια από τις κορυφαίες επιτυχίες του ελληνικού αθλητισμού, που λαμβάνει μεγαλύτερες διαστάσεις αν αναλογιστούμε τη δύσκολη θέση που βρίσκεται αυτή τη χρονική περίοδο η πατρίδα μας.Όπως όλοι μας, έτσι και οι παίκτες και οι προπονητές αυτής της ομάδας είναι πολίτες αυτής της χώρας που περνάει τα πάνδεινα. Μέσα σε αυτή την καταχνιά και την γκρίζα ατμόσφαιρα που μας περιβάλλει, αυτή η διάκριση ήταν το μεγαλύτερο ζωοόδοχο φως που χρειαζόταν ο ελληνικός αθλητισμός για να τονώσει το ηθικό μας και να στείλει μήνυμα από άκρη σε άκρη, σε όλη την υφήλιο, ότι η Ελλάδα έχει κύρος, δυναμική και αξιοπρέπεια. Και ο αθλητισμός της είναι από τα σημεία αναφοράς που την κάνουν να ξεχωρίζει.

Δεν είναι μικρό πράγμα να ανεβαίνεις στο βάθρο ενός Παγκοσμίου πρωταθλήματος και να αφήνεις πίσω σου μεγάλες δυνάμεις της υφηλίου. Συγχαρητήρια στους αθλητές, στους προπονητές τους και όλους όσους είναι κοντά σε αυτή την ομάδα. Και το σπουδαιότερο από όλα είναι ότι για πρώτη φορά εθνική ομάδα της Ελλάδας παίρνει απευθείας το εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες χωρίς προκριματικά (προολυμπιακό τουρνουά). Όλοι κάνανε προγραμματισμό για προολυμπιακό τουρνουά, αλλά αυτή η ομάδα είναι από τώρα στο Ρίο. Έτσι λοιπόν είναι διπλή επιτυχία, μετάλλιο σε Παγκόσμιο πρωτάθλημα και πρόκριση απευθείας στους Ολυμπιακούς Αγώνες".

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: Γιάννης Κορακής