ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗ / ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΕΝΗΣ ΝΕΑΝΙΔΩΝ/ Θηβαίου

Τον καλύτερο τους εαυτό τα κορίτσια. Απίστευτος ο κόσμος στη βροχή

  15.09.2012 21:27       949

Ικανοποιημένη δήλωσε η ομοσπονδιακή προπονήτρια Μαρία Θηβαίου από την προσπάθεια και το αποτέλεσμα των κοριτσιών της Εθνικής μας ομάδας Συγχρονισμένης κολύμβησης στον αποψινό τελικό του Ομαδικού στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα Νεανίδων στο Βόλο όπου πήραν τελικά την 8η θέση. Η κυρία Θηβαίου ήταν εντυπωσιασμένη, όμως, με την μεγάλη προσέλευση του κόσμου, παρά την έντονη βροχόπτωση. Αναλυτικά οι δηλώσεις της:

«Είμαστε ευχαριστημένοι. Τα κορίτσια έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό. Η απόδοσή τους ήταν πολύ καλύτερη από τον προκριματικό. Παλέψανε, είχαν ένταση, εφάρμοσαν όσα τους είχαμε πει, βελτιώθηκαν αρκετά, αλλά μέτρησαν και οι φιγούρες. Η 8η θέση, όμως, δείχνει πως υπάρχει πρόοδος, καθώς η ελληνική ομάδα βρίσκεται μέσα στις οκτώ καλύτερες δυνάμεις του κόσμου. Κι αυτό είναι σημαντικό, με όλα αυτά τα προβλήματα τα οποία έχουμε στον αθλητισμό λόγω της γενικότερης κρίσης στην Ελλάδα. Με παιδιά που σταματήσανε, ξαναήρθανε και όλα τα υπόλοιπα.

Τα κορίτσια επηρεάστηκαν, βέβαια, από τον κακό καιρό (σ.σ. έβρεχε καταρρακτωδώς την ώρα που αγωνιζόταν), αλλά αυτό επηρέασε όλες τις ομάδες. Όμως, αυτό που μου έκανε εντύπωση είναι ότι παρά την καταρρακτώδη βροχή οι κερκίδες ήταν γεμάτες από κόσμο. Είναι απίστευτο. Ελπίζω να το ξαναζήσουμε αυτό και σε άλλη διοργάνωση Συγχρονισμένης κολύμβησης στην Ελλάδα».

Για τους αυριανούς τελικούς η ομοσπονδιακή προπονήτρια μας είπε: «Είναι έτοιμη η Πλατανιώτη για τον τελικό του Σόλο. Η ψυχολογία της είναι καλή, ευελπιστούμε για το καλύτερο. Όλα τα κορίτσια, όμως, έχουν ανεβασμένο ηθικό, πιστεύουν πολύ στον εαυτό τους, κυρίως λόγω της εκπληκτικής παρουσίας του κόσμου παρά τον βροχερό καιρό. Οσο για το Κόμπο, εκεί είμαστε πιο απελευθερωμένοι, θα το διασκεδάσουμε. Αισιοδοξώ ότι θα είμαστε βελτιωμένοι σε σχέση και με τον προκριματικό, θα διορθωθούν τα λάθη. Ο,τι καλύτερο είναι να έρθει, ευπρόσδεκτο.

Στη ΦΩΤΟ, η Μαρία Θηβαίου (αριστερά) με την Εύη Πλατανιώτη

** Οι απονομές των νικητριών στους δυο σημερινούς τελικούς (Ντουέτο και Ομαδικό) θα γίνουν αύριο Κυριακή.

*** Το αυριανό πρόγραμμα (Κυριακή 16/9): 10.30 Τελικός Σόλο, 18.00 Τελικός Κόμπο.

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: Γιάννης Κορακής