ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ / Α1 ΑΝΔΡΩΝ / Β' ΦΑΣΗ

Τον λύγισε με ανατροπή και στο φινάλε, ο Ολυμπιακός 16-12 τον Απόλλωνα στο Γουδή

  26.02.2022 17:24       912

Όχι μόνο αντιστάθηκε γερά ο Απόλλων Σμύρνης στον κάτοχο του τίτλου Ολυμπιακό, στο κολυμβητήριο του πάρκου Γουδή, αλλά τον απειλούσε ακόμα και με ήττα για μεγάλο διάστημα του μεταξύ τους αγώνα της 2ης αγωνιστικής του G1 της Β' φάσης του πρωταθλήματος υδατοσφαίρισης της Α1 Ανδρών. Με ανατροπή και συνεχή αντεπίθεση στο φινάλε, όμως, οι ερυθρόλευκοι πήραν τη νίκη με 16-12 και συνεχίζουν με το απόλυτο των νικών και παραμένοντας στην 1η θέση με 48 β.

Η ομάδα του Νικόλα Δεληγιάννη είχε τον έλεγχο του αγώνα στο πρώτο ημίχρονο και είχε προηγηθεί και με 7-5, με ηγέτη και σκόρερ τον αρχηγό τους Αλέξανδρο Γούνα (6 γκολ). Όμως οι παίκτες του Θοδωρή Βλάχου βελτίωσαν άμυνα και πάτησαν γκάζι στο 3ο και 4ο οκτάλεπτο, με τον Κωνσταντίνο Γενηδουνιά (5 γκολ) να πρωταγωνιστεί στο σκοράρισμά τους και έφτασαν στη νίκη, σε ένα σκληρό αλλά ισορροπημένο ντέρμπι.

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 12-16

Οκτάλεπτα: 4-3, 4-3, 2-5, 2-5.

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ (Νίκος Δεληγιάννης): Γαλανόπουλος, Αλαμάνος 2, Γαρδίκας, Μόκκας 1, Γωνιωτάκης, Κίτσος, Γκουσάροφ 1, Χονδροκούκης, Βίσκοβιτς, Γούνας 6, Τσολακούδης, Σολανάκης 1, Δραγώνας, Τουρκομένης, Κότσκαρ 1.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Θοδωρής Βλάχος): Ζερδεβάς, Γραμματικός, Γενηδουνιάς 5, Γκίλλας 1, Φουντούλης 1, Γούβης, Δερβίσης 2, Μπούσλιε 1, Μουρίκης 1, Κολόμβος 1, Χρυσοσπάθης 1, Φιλίποβιτς 3, Σύρμας, Μαθιόπουλος.

Διαιτητές: Σταυρίδης, Σπανούδης

Αλυτάρχης: Δημήτρης Γαλήνας

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: Γιάννης Κορακής