ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ / Βλάχος

"Τώρα, οι άλλοι πρέπει να φοβούνται εμάς"

  04.08.2015 21:48       846

Ικανοποιημένος, ανακουφισμένος, αλλά και δικαιωμένος ο ομοσπονδιακός τεχνικός Θοδωρής Βλάχος, μετά τη μεγάλη νίκη της Εθνικής Ανδρών επί της Αυστραλίας στα πέναλτι, που έδωσε την πρόκριση στην 4άδα του Παγκοσμίου στο Καζάν, δήλωσε ότι η Ελλάδα είναι πλέον υπολογίσιμη δύναμη που τη φοβούνται οι αντίπαλοί της.

Οι σημαντικότερες δηλώσεις του Θοδωρή Βλάχου:

"Το σημερινό παιχνίδι είχε ιδιαίτερα χαρακτηριστικά. Και οι δύο ομάδες είχαμε χρόνια να μπούμε στην τετράδα μιας μεγάλης διοργάνωσης. Γι΄ αυτό υπήρχε άγχος , πάθος και ένταση. Παίξαμε συγκεντρωμένα. 'Ημασταν καταπληκτικοί στην άμυνα απέναντι σε μια πολύ γρήγορη και επιθετική ομάδα.

Η Εθνική πάντα είχε πάθος και διάθεση. Ίσως, όμως, τώρα πλέον τα παιδιά έχουν ωριμάσει από τις αγωνιστικές εμπειρίες που έχουν συλλέξει μέχρι τώρα. Εδώ είναι οι 13 καλύτεροι αθλητές και πιστεύω ότι έχω κάνει δίκαιη επιλογή. Με τους 10 από αυτούς συνεργάζομαι στον Ολυμπιακό. Ξέρουμε καλά ο ένας τον άλλο και εδώ μας βγαίνει και το καλό παιχνίδι. Παίζουμε πιο καλά και ελεύθερα. Αυτοί οι παίκτες ωριμάζουν και αυτό βγαίνει στο παιχνίδι τους.

Είπαμε να παίξουμε χωρίς άγχος και να ευχαριστηθούμε τα παιχνίδια. Ακούγεται απλό, αλλά είναι πολύ σημαντικό. Ήμασταν στον πιο αμφίρροπο όμιλο και κερδίσαμε στις λεπτομέρειες, λόγω της ομοιογένειας που μας διακρίνει. Κρινόμαστε από τα αποτελέσματα, αλλά προσωπικά θα ήμουν ευχαριστημένος από την προσπάθεια των παικτών, ακόμη κι αν δεν προκρινόμασταν Είμαι πολύ χαρούμενος που δουλεύω μαζί τους".

Για την προσεχή αντίπαλό μας στον ημιτελικό, την πανίσχυρη χρυσή ολυμπιονίκη Κροατία, ο Βλάχος είπε:“Η Κροατία είναι το φαβορί. Η μέχρι τώρα πορεία μας όμως στο τουρνουά έχει αποδείξει ότι δεν έχουμε να φοβηθούμε κάτι. Θα αγωνιστούμε χωρίς άγχος. Θα διαβάσουμε καλά τον αντίπαλο και θα προετοιμάσουμε το παιχνίδι μας. Οι άλλοι πρέπει να φοβούνται εμάς και όχι εμείς τους άλλους. Εδώ που φτάσαμε δεν είμαστε ευχαριστημένοι μόνο από την συμμετοχή μας στην τετράδα”.

ΓΟΥΝΑΣ: "Νίκη και με Κροατία"

Ο σκόρερ του τελευταίου πέναλτι που σφράγισε τη νίκη-πρόκριση στον ημιτελικό Αλέξανδρος Γούνας είπε:"Είναι μια πολύ σημαντική νίκη. Παίξαμε σήμερα με τρομερό πάθος και για αυτό κερδίσαμε. Το θέλαμε πολύ και τα καταφέραμε. Τώρα κοιτάζουμε μπροστά στο επόμενο παιχνίδι που είναι οι Κροάτες. Πρόκειται για ένα εντελώς διαφορετιό παιχνίδι. Ελπίζω να καταφέρουμε να βγούμε νικητές και από αυτό το παιχνίδι".

Κώστας Γεννηδουνιάς: "Όλοι οι παίκτες στην ομάδα είναι σημαντικοί. Ορισμένοι που είναι πρωταγωνιστές δεν τα πήγαν καλά και οι υπόλοιποι έπρεπε να βγούμε μπροστά. Πήρα τις πάσες από τους συμπαίκτες μου και έκανα αυτό που έπρεπε. Υπήρξαν ένα εκατομμύριο συναισθήματα, η επιθυμία για τη νίκη, το να κάθεται κανείς στον πάγκο είναι δέκα φορές δυσκολότερο από το να είσαι στον αγώνα. Το παιχνίδι τελείωσε, τώρα περνάμε στο επόμενο παιχνίδι".

Χρήστος Αφρουδάκης: "Ήταν ένα παιχνίδι με τόσα πολλά συναισθήματα, το σκορ άλλαξε αρκετές φορές. Ένιωσα πως είχαμε τον έλεγχο του ματς, αλλά στη συνέχεια γλίστρησε από τα χέρια μας και δυστυχώς αυτό έγινε ξανά στο τέλος. Ευτυχώς, παραμείναμε ψύχραιμοι στην τελευταία επίθεση. Στα πέναλτι είχαμε αρκετή δόση τύχης που ήταν απαραίτητη, αλλά και έναν εξαιρετικό τερματοφύλακα. Σήμερα έμεινα περισσότερο ικανοποιημένος με την άμυνά μας συγκριτικά με την άμυνα που παίξαμε στον όμιλο, όταν και δεχθήκαμε αρκετά τέρματα. Η καλή άμυνα σε βοηθάει να πάρεις το καλό αποτέλεσμα. Δίνει δύναμη και πίστη στην ομάδα".

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: Γιάννης Κορακής