ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ / Αλεξάνδρα Ασημάκη

«Τους αξίζει ένα μετάλλιο»

  30.11.2012 17:27       1062

Την Κυριακή (2/12) πρόκειται να κάνουν πρεμιέρα οι Νεάνιδες της Εθνικής μας ομάδας υδατοσφαίρισης στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα του Περθ. Η κορυφαία πολίστρια στον κόσμο για το 2011 και Παγκόσμια πρωταθλήτρια με την Εθνική Γυναικών στη Σανγκάη, Αλεξάνδρα Ασημάκη, μίλησε στην ιστοσελίδα της ΚΟΕ και ευχήθηκε καλή επιτυχία στα κορίτσια του Γιώργου Μορφέση.

«Πιστεύω ότι θα πάνε πολύ καλά και τους αξίζει να διεκδικήσουν κάποιο από τα τρία μετάλλια. Μία από τις ισχυρότερες ομάδες του Ομίλου τους είναι εκείνη της Ρωσίας. Πρόκειται για μια ομάδα στα μέτρα τους, που αν συγκεντρωθούν μπορούν να την κερδίσουν και να πάρουν την πρώτη θέση του Ομίλου. Από εκεί και πέρα, τα υπόλοιπα παιχνίδια είναι πιο βατά. Οι ομάδες στον άλλο Όμιλο είναι σχετικά πιο εύκολες και αν καταφέρουν να πάρουν την πρώτη θέση θα μπορέσουν να διεκδικήσουν ένα πιο εύκολο χιαστί παιχνίδι. Η ομάδα έχει δείξει καλά βήματα σε προηγούμενα Πανευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Υπάρχει όρεξη και πολύ ταλέντο και μακάρι η αποστολή να γυρίσει με ένα μετάλλιο», δήλωσε αρχικά η έμπειρη φουνταριστή και συνέχισε:

«Υπάρχει μέλλον στην ομάδα και τα κορίτσια το απέδειξαν και στο Γουόρλντ Λιγκ στην Κίνα, όπου ήταν η πρώτη φορά που συμμετείχαν σε ομάδα Γυναικών και φάνηκαν αντάξιες των περιστάσεων. Το γεγονός ότι υπάρχει πολύ ταλέντο σε τόσο νεαρές ηλικίες είναι πολύ θετικό στοιχείο, δεδομένων και των συνθηκών που επικρατούν γενικότερα. Δυστυχώς, δεν υπάρχουν κίνητρα αλλά αν συνεχίσουν τη σκληρή δουλειά, το ελληνικό πόλο μπορεί να φτάσει ακόμα πιο ψηλά».   

Η Εθνική μας ομάδα των Νεανίδων αντιμετωπίζει την Κυριακή (2/12) τη Ρωσία (10.00 ώρα Ελλάδας). Μετέχει στον Δ’ Όμιλο με αντιπάλους ακόμη τη Ζιμπάμπουε (3/12, 05.00) και τη Νότια Αφρική (4/12, 05.40).

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ

Νίκος Χαραλαμπόπουλος