ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ / ΜΙΤΙΝΓΚ ΣΕΤΕ ΚΟΛΙ

Τρεις τελικοί για τα ελληνικά δελφίνια, άτυχη η Γιαρένη

  24.06.2016 21:18       1740

Για μόλις δύο εκατοστά του δευτερολέπτου  δεν έπιασε το όριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες η Θεοδώρα Γιαρένη στον τελικό των 50μ. ελεύθερο στο μίτινγκ του Σέτε Κόλι στη Ρώμη.Η αθλήτρια του Ολυμπιακού σημείωσε επίδοση 25.30 (25.28 το όριο) και κατετάγη 6η στο συγκεκριμένο αγώνισμα.

Κατά την πρώτη ημέρα των αγώνων οι έλληνες κολυμβητές είχαν ακόμη δύο προκρίσεις σε τελικούς. 

Ο Στέφανος Δημητριάδης στα 100μ. πεταλούδα τερμάτισε στην 6η θέση πετυχαίνοντας επίδοση 53.28, ενώ ο Οδυσσέας Μελαδίνης στα 50μ. ελεύθερο των ανδρών ήταν 5ος με χρόνο 22.38.

"Να σημειώσουμε ότι αυτό το μίτινγκ είναι μια πάρα πολύ υψηλού επιπέδου διοργάνωση, στην οποία συμμετέχουν κορυφαίοι κολυμβητές και ίσως η πρόκριση σε τελικό να είναι πιο δύσκολη απ' ότι σε ένα Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, αφού δεν υπάρχει περιορισμός των αθλητών που προκρίνονται ανά χώρα. Έτσι κι αλλιώς οι Ιταλοί έχουν ένα πάρα πολύ υψηλό επίπεδο κολύμβησης με βάθος αθλητών. Είναι ένα μίτινγκ ακριβώς όπως το περιμέναμε. Κάνει καλό στους αθλητές να έρχονται σε τέτοιες διοργανώσεις, αφού εδώ συναγωνίζονται με την ελίτ της παγκόσμιας κολύμβησης. Συμμετέχοντας σε τέτοιους αγώνες σου θυμίζει υποσυνείδητα ότι βρίσκεσαι ανάμεσα στους κορυφαίους. Μπορεί τα παιδιά, και ειδικά αυτά που έχουν κερδίσει την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες να βρίσκονται σε φάση προετοιμασίας, όμως ένας αθλητής επιπέδου θέλει ανά πάσα στιγμή το καλύτερο αποτέλεσμα" δήλωσε ο Γιάννης Μηλιδάκης συνοδός προπονητής των αθλητών.

Από τη μεριά του ο Οδυσσέας Μελαδίνης τόνισε: "Ήταν μια κούρσα προετοιμασίας για μένα. Είναι φοβερή εμπειρία η συμμετοχή μου σε αυτούς τους αγώνες και είναι η τρίτη χρονιά που βρίσκομαι σε αυτούς. Το επίπεδο είναι πολύ ανεβασμένο, καθώς το 2014 με χρόνο 22.50 ήμουν τρίτος, ενώ σήμερα με 22.38 ήμουν 5ος, μόλις 8 εκατοστά από τα μετάλλια. Η κούρσα μου ήταν αρκετά καλή. Έμεινα όμως λίγο πίσω στην εκκίνηση και αυτό μου στοίχισε. Θέλω να πιστεύω ότι θα καταφέρω καλύτερες επιδόσεις στους επόμενούς αγώνες και φυσικά στο Ρίο".

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΟΕ: ΝβΧ