ΤΕΧΝΙΚΗ / ΧΕΙΜΕΡΙΝΟΙ ΑΓΩΝΕΣ / ΛΑΡΙΣΑ

Τρία Πανελλήνια ρεκόρ και οκτώ όρια στη δεύτερη ημέρα

  22.02.2020 22:16       2574

Η δεύτερη ήμερα στους Χειμερινούς Αγώνες της Τεχνικής Κολύμβησης εξελίχθηκε εξαιρετικά, στο Εθνικό Κολυμβητήριο Λάρισας, το Σάββατο (22/2), καθώς σημειώθηκαν τρία Πανελλήνια ρεκόρ και οκτώ όρια για τις Διεθνείς διοργανώσεις.

Στα 400μ διπλά πέδιλα Κορασίδων, η Αικατερίνη Μανιάτη του ΝΟ Αμφιθέας, με επίδοση 3:57.09, πέτυχε νέο Πανελλήνιο ρεκόρ Κορασίδων, τερματίζοντας στην πρώτη θέση, ενώ η ίδια αθλήτρια, στα 200μ διπλά πέδιλα στην ίδια κατηγορία, με 1:50.51 κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο και έπιασε το όριο για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Νεανίδων.

Η Χριστίνα-Ιωάννα Σκυλουράκη του ΝΟ Χανίων, στα 400μ υποβρύχιας κολύμβησης με 3:09.41, πήρε την 1η θέση, σημείωσε Πανελλήνιο ρεκόρ Νεανίδων και έπιασε όριο για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Γυναικών και το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Νεανίδων, ενώ Πανελλήνιο ρεκόρ Παίδων σημείωσε ο Γεώργιος Καλτσουκαλάς από τα Δελφίνια Περιστερίου στα 100μ υποβρύχιας κολύμβησης με 37.05.

Στα 200μ διπλά πέδιλα Εφήβων, ο Χρήστος Καλαϊτζόπουλος έπιασε το όριο για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Νέων με 1:37.22, ανεβαίνοντας στην κορυφή του βάθρου, με τον Παρασκευά Καλαϊτζόπουλο να τερματίζει δεύτερος με 1:39.63 και να πιάνει το όριο για την ίδια διοργάνωση.

Στα 400μ διπλά πέδιλα Εφήβων, ο Χρήστος Καλαϊτζόπουλος με 3:31.59 έπιασε όριο για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ανδρών και το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Νέων, ενώ ο Παρασκευάς Καλαϊτζόπουλος έπιασε το όριο για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Νέων, με χρόνο 3:34.70.

Μετά τη λήξη των αγώνων του Σαββάτου, ο Ομοσπονδιακός προπονητής Γιάννης Καλαϊτζογλίδης δήλωσε στην ιστοσελίδα της ΚΟΕ τα κάτωθι: "Η δεύτερη ημέρα εξελίχθηκε εξαιρετικά, με Πανελλήνια ρεκόρ λ, όρια για τις μεγάλες διοργανώσεις και εξαιρετικές επιδόσεις. Είμαστε πολύ χαρούμενοι, καθώς βρισκόμαστε σε εξαιρετική κατάσταση και αναμένουμε καλύτερες επιδόσεις αύριο".

Τα αποτελέσματα ΕΔΩ.

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: Ν.β.Χ.