ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ / ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ

Τριήμερη προετοιμασία της Εθνικής Γυναικών, εν όψει Ιταλίας

  15.11.2013 13:50       1380

ΦΩΤΟ: Η Εθνική μας ομάδα των Γυναικών κατά την προετοιμασία της το περασμένο καλοκαίρι στον Άγιο Κοσμά

Την προετοιμασία της για την πρεμιέρα των φετινών της αγωνιστικών της υποχρεώσεων, την ερχόμενη Τρίτη (19/11) με την Ιταλία στον Πειραιά για τα προκριματικά του Γουόρλντ Λιγκ, αρχίζει αύριο (16/11) η Εθνική μας ομάδα υδατοσφαίρισης των Γυναικών.

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός Γιώργος Μορφέσης κάλεσε για το βράδυ του Σαββάτου (18.30), στο Εθνικό Κολυμβητήριο «Πέτρος Καπαγέρωφ» του Πειραιά, 19 συνολικά πολίστριες.

Είναι οι: Αλεξάνδρα Ασημάκη, Έλενα Κούβδου, Έλενα Ξενάκη, Χριστίνα Τσουκαλά, Ιωάννα Χυδηριώτη, Αντιγόνη Ρουμπέση, Βασιλική Διαμαντοπούλου, Τίνα Κοντογιάννη (ΝΟ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ), Άλκηστη Αβραμίδου, Χρυσούλα Διαμαντοπούλου, Φιλιώ Μανωλιουδάκη, Ελευθερία Πλευρίτου, Μαργαρίτα Πλευρίτου, Βασιλική Πλευρίτου, Μιχαέλα Καλογεράκου, Ιωάννα Σταματοπούλου (ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ), Στεφανία Ναλμπάντη (ΕΘΝΙΚΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ), Νικολέτα Ελευθεριάδου (ΑΝΟ ΓΛΥΦΑΔΑΣ), Μαρία – Ηλέκτρα Ψούνη (ΛΙΛ).

Από τις «19», ο Γιώργος Μορφέσης, θα επιλέξει το μεσημέρι της Τρίτης (19/11) την 13άδα του αγώνα με την Ιταλία την ίδια ημέρα.

Η Ιταλία

Η Εθνική ομάδα της Ιταλίας έρχεται στην Αθήνα την  Κυριακή (17/11), με 20μελή αποστολή.

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός της, Φάμπιο Κόντι, επέλεξε την ακόλουθη 13άδα για το παιχνίδι της Τρίτης: Τζούλια Γκορλέρο, Φεντερίκα Ραντίκι, Αριάνα Γκαριμπότι, Ελίζα Κουαϊρόλο, Σύλβια Μότα, Ροζάρια ΑΪέλλο, Τάνια Ντι Μάριο, Ρομπέρτα Μπιανκόνι, Τζούλια Έμμολο, Βαλέρια Παλμιέρι, Αλεξάνδρα Κότι, Τερέζα Φρασινέτι, Λάουρα Τεάνι

Το παιχνίδι θα αρχίσει στις 20.00 με διαιτητές τους, Έντουαρντ Βασένιν (Ρωσία), Μπράιαν Λίτλτζον (Βρετανία) και παρατηρητή τον Ζακ Ρασίν (Ελβετία).

Ελλάδα και Ιταλία μετέχουν στον Β’ Όμιλο της Ευρώπης, μαζί με την Ουγγαρία.

Το υπόλοιπο πρόγραμμα του Ομίλου μας:

*17 Δεκεμβρίου, Ουγγαρία – Ιταλία

*21 Ιανουαρίου, ΕΛΛΑΔΑ – Ουγγαρία

*18 Φεβρουαρίου, Ιταλία – ΕΛΛΑΔΑ

*18 Μαρτίου, Ιταλία – Ουγγαρία

22 Απριλίου, Ουγγαρία – ΕΛΛΑΔΑ

Στον Α’ Όμιλο Ευρώπης, μετέχουν: Ισπανία, Ρωσία, Βρετανία

Στην Τελική Φάση (Super Final) που θα διεξαχθεί 10-15 Ιουνίου στο Πεκίνο, προκρίνονται οι 2 πρώτες ομάδες κάθε Ομίλου.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΟΕ