ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗ / ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΟ “HELLAS BEETLES FINA ARTISTIC SWIMMING WORLD SERIES 2019”

“Τρίπτυχο εγγύησης μιας άψογης διοργάνωσης στην Αλεξανδρούπολη” (photos, video)

  27.02.2019 20:05       1645

Στην τελική ευθεία μπαίνουν οι προετοιμασίες για τη διοργάνωση του “Hellas Beetles FINA Artistic Swimming World Series 2019” της Καλλιτεχνικής (Συγχρονισμένης) κολύμβησης, που θα γίνει 5-7 Απριλίου στην Αλεξανδρούπολη.

Έναν μήνα και λίγες ημέρες πριν από το σπουδαίο αυτό διεθνές μίτινγκ, που συμπεριλαμβάνεται στη σειρά των World Series της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας (FINA), οι εκπρόσωποι των συνδιοργανωτών, δηλαδή της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδας (ΚΟΕ), του ΑΝΟ Μεταμόρφωσης και του τοπικού Δήμου παραχώρησαν Συνέντευξη Τύπου στο Δημαρχιακό Μέγαρο της πρωτεύουσας του Νομού Έβρου. Η Συνέντευξη δόθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης (27/2), μετά τις συναντήσεις των αρμόδιων φορέων για την πορεία της προετοιμασίας στο υπερσύγχρονο κολυμβητήριο Αλεξανδρούπολης.

Στο πάνελ της Σ/Τ βρέθηκαν, εκ μέρους του Δήμου, ο Δήμαρχος Ευάγγελος Λαμπάκης και ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού, Καθημερινότητας και Οικισμών Γιάννης Βαταμίδης, από την ΚΟΕ η εμπνευστής των αγώνων, εθνική προπονήτρια, Αντιπρόεδρος της Τεχνικής Επιτροπής Συγχρονισμένης Κολύμβησης της LEN και μέλος της αντίστοιχης Επιτροπής της FINA Μαρία Θηβαίου, το μέλος του ΔΣ Χριστίνα Ρουσσίδου και ο διευθυντής Γιώργος Χριστοφοράτος και από τον ΑΝΟ Μεταμόρφωσης η Ταμίας και γενικός αρχηγός των αθλητικών τμημάτων Χαρά Αδρακτά - Παπάζογλου.

Όλοι τόνισαν το γεγονός ότι η διοργάνωση αγκαλιάστηκε από την πρώτη στιγμή με θέρμη από τους τοπικούς φορείς και την κοινωνία της Αλεξανδρούπολης. Ένα τέτοιο  αθλητικό γεγονός παγκόσμιας εμβέλειας, άλλωστε, θα αποφέρει πολλαπλά ωφέλη στην πανέμορφη πόλη της Θράκης, καθώς θα φιλοξενηθούν περισσότερες από 300 αθλήτριες, οι συνοδοί τους, γονείς και φίλαθλοι, ενώ παράλληλα η παρουσίαση της διοργάνωσης μέσω live streaming από την Παγκόσμια Ομοσπονδία (FINA) θα την προβάλλει σε όλο τον κόσμο.

Στα σημαντικότερα σημεία της Σ/Τ, που μπορείτε να δείτε ολόκληρη στο παρακάτω βίντεο, οι δηλώσεις ήταν:

Μαρία Θηβαίου: “Εισπράξαμε από την αρχή μια πολύ καλή διάθεση στην πόλη σας κι αυτό μας χαροποιεί. Τα συναισθήματα είναι έντονα, καθώς υπάρχουν οι μνήμες και από το 2014. Το τρίπτυχο που εγγυάται την άψογη διοργάνωση τέτοιων αγώνων είναι: 1. Η συμμετοχή σπουδαίων αθλητριών από όλον τον κόσμο. Και εδώ είναι εξασφαλισμένη, με συμμετοχές ολυμπιονικών και άλλων διακεκριμένων αθλητριών από χώρες με παράδοση στο άθλημα, όπως Ρωσία, Ουκρανία, Ιαπωνία, Ιταλία, Μεξικό, Λευκορωσία κλπ. 2. Οι εγκαταστάσεις, που είναι άψογες σε αυτό το εκπληκτικό κολυμβητήριο - στολίδι. Και 3. Το προσωπικό, το έμψυχο δυναμικό, που συνεργάζεται αρμονικά μαζί μας. Όλα αυτά δημιουργούν άψογες συνθήκες και είναι πόλος έλξης που εγγυώνται μεγάλη προσέλευση. Μέχρι στιγμής έχουμε επίσημες δηλώσεις συμμετοχής από 18 χώρες και επτά σωματεία, που μέχρι το τέλος της προθεσμίας δηλώσεων συμμετοχής θα αυξηθούν τουλάχιστον σε 20 και 13 αντίστοιχα. Φυσικά θα μετάσχει και η δική μας ανανεωμένη Εθνική Ομάδα και το Ολυμπιακό μας Νυουέτο.

Η ιδέα του μίτινγκ γεννήθηκε με πρωτοβουλία του ΑΝΟ Μεταμόρφωσης, που ήθελε να προβληθεί το άθλημα και στην περιφέρεια και να αποδείξουμε ότι η Ελλάδα μπορεί να κάνει θαύματα. Αγκαλιάστηκε αμέσως από την ΚΟΕ και από τον δεύτερο χρόνο από τη FINA. Και είναι χαρακτηριστικό ότι η σειρά αυτή των μίτινγκ έχει τη μεγαλύτερη θεαματικότητα στο web tv live streaming της FINA. Ευχαριστώ ιδιαίτερα τον κ. Δήμαρχο, τον κ. Αντιδήμαρχο και την κ. Ρουσσίδου”.

Η Χριστίνα Ρουσσίδου τόνισε ανάμεσα στα άλλα: “Η Αλεξανδρούπολη ανοίγει την αγκαλιά της γιατί έχει να κερδίσει πολλά από αυτήν τη διοργάνωση και κυρίως στον αθλητικό τουρισμό. Ευχαριστώ πολύ τους τοπικούς φορείς, αλλά και τους ανθρώπους της ΚΟΕ και του ΑΝΟΜ. Ήταν ένα όνειρο για μένα να δω αυτή τη διοργάνωση να τελειοποιείται στην Αλεξανδρούπολη και ελπίζω να μονιμοποιηθεί εδώ”.

Ο Γιώργος Χριστοφοράτος είπε: “Είναι η πρώτη φορά -στα πολλά χρόνια που κάνουμε μεγάλες διοργανώσεις- που δεν έχω άγχος. Είναι τέλειες εγκαταστάσεις με ένα κολυμβητήριο άψογο και πεντακάθαρο. Πιστέψτε με, αυτή η διοργάνωση θα είναι η καλύτερη διαφήμιση για την πόλη σας και για το άθλημα και εύχομαι να γίνεται πλέον κάθε χρόνο εδώ”.

Η Χαρά Αδρακτά - Παπάζογλου είπε: “Ο ΑΝΟ Μεταμόρφωσης, που ιδρύθηκε πριν από δέκα χρόνια και είναι πρωταθλητής Ελλάδας στη Συγχρονισμένη τα τελευταία πέντε (και στον οποίο ανήκει το Ολυμπιακό Ντουέτο μας με τις Πλατανιώτη - Παπάζογλου) έχει βάλει ένα μεγάλο στοίχημα με αυτήν τη διοργάνωση. Θεωρώ πως όσοι συμμετέχουν θα πάρουν τις καλύτερες εντυπώσεις”.

Ο Δήμαρχος Ευάγγελος Λαμπάκης, αφού καλωσόρισε τους παρεβρισκόμενους και έστειλε χαιρετίσματα στον φίλο του -όπως τον αποκάλεσε- Πρόεδρο της ΚΟΕ Δημήτρη Διαθεσόπουλο, για τον οποίο τρέφει ιδιαίτερη εκτίμηση, καθώς έχουν κάνει μαζί στην Αλεξανδρούπολη μεγάλους αγώνες, πρόσθεσε: “Δικαιώνονται οι αγώνες που κάναμε για οκτώ χρόνια. Το παραλάβαμε αυτό το κολυμβητήριο εγκατελειμένο, πήραμε δάνειο και το αναμορφώσαμε. Θυμάμαι τις αρνητικές αντιδράσεις κάποιων. Ξεπεράσαμε, όμως, τις δυσκολίες, φτάσαμε μέχρι και τα ανώτερα δικαστήρια, δικαιωθήκαμε και δημιουργήσαμε αυτό που εσείς χαρακτηρίσατε σήμεραχκόσμημα. Και τώρα θα φιλοξενήσει ένα μεγάλο γεγονός παγκόσμιας εμβέλειας που κατατάσσει την πόλη μας ανάμεσα στους μεγάλους προορισμούς του κόσμου”.

Ο Αντιδήμαρχος Γιάννης Βαταμίδης είπε: “Έχουμε από την αρχή άψογη συνεργασία με τους ανθρώπους της ΚΟΕ και του ΑΝΟΜ και ευελπιστούμε σε μια άψογη διοργάνωση. Γίνεται προσπάθεια έτσι ώστε, εκτός από το live streaming της FINA, να γίνει τηλεοπτική μετάδοση των αγώνων και από την ΕΡΤ”.

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: Γιάννης Κορακής.

Μπορείτε να δείτε πάνω το φωτορεπορτάζ από την εκδήλωση, αλλά και παρακάτω το Video της Συνέντευξης Τύπου: