ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ / ΒΙΚΕΛΑΣ ΚΑΠ/ΣΥΡΟΣ

Τρίτη η Εθνική Νέων ανδρών στη Σύρο

  23.08.2015 14:17       1068

Την τρίτη θέση κατέκτησε η Εθνική ομάδα Νέων Ανδρών στο 12ο Βικέλας Καπ στη Σύρο

Ολοκληρώθηκε το πρωί της Κυριακής το 12ο Βικέλας Καπ Εθνικών Ομάδων Νέων Ανδρών (κάτω των 20 ετών), ένα από τα σημαντικότερα τουρνουά υδατοσφαίρισης σε Ελλάδα και Ευρώπη που πραγματοποιείται ανελλιπώς από το 2004 στη Σύρο.

Η Εθνική Ελλάδος επικράτησε στο τελευταίο της παιχνίδι της Αιγύπτου με 15-10 και τερμάτισε στην 3η θέση μετά από τριπλή ισοβαθμία με Ρωσία (1η) και Ιταλία (2η), με την τελική κατάταξη να κρίνεται κυριολεκτικά στο γκολ.

Σε γενικές γραμμές τα συμπεράσματα για το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα ήταν θετικά, αν και υπάρχουν σημαντικά περιθώρια βελτίωσης μέχρι το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Καζακστάν.

Στα δύο παιχνίδια της τελευταίας μέρας, η Ελλάδα επιβλήθηκε με 15-10 της Αιγύπτου, ενώ η Ιταλία επικράτησε με 11-10 της Ρωσίας. Ακολούθησαν οι απονομές των μεταλλίων στις ομάδες που έγιναν από τον δήμαρχο Σύρου-Ερμούπολης Γιώργο Μαραγκό (Ρωσία), τον περιφερειακό σύμβουλο Μάρκο Δαδάο (Ιταλία), τον αντιπρόεδρο της ΚΟΕ Δημήτρη Γρυπάρη (Ελλάδα) και τον υπεύθυνο αθλητισμού του Δήμου Γουλιέλμο Πρίντεζη (Αίγυπτο).

Πολυτιμότερος παίκτης του τουρνουά αναδείχθηκε ο Ρώσος Μπαλακίρεφ, πρώτος σκόρερ ο συμπατριώτης του Καρπόφ (10 γκολ), ενώ καλύτερος τερματοφύλακας ο Ζερδεβάς της Ελλάδας. Απονεμήθηκαν τιμητικές πλακέτες στον Δήμο Σύρου-Ερμούπολης και την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου για την συμβολή τους στην πραγματοποίηση της διοργάνωσης.

Χατζηθεοδώρου: "Ιστορικό τουρνουά που πρέπει να συνεχιστεί για πολλά χρόνια"

Ο προπονητής της Εθνικής και μία από τις σημαντικότερες προσωπικότητες στην ιστορία του ελληνικού πόλο Θοδωρής Χατζηθεοδώρου δήλωσε: "Η γενική εικόνα της ομάδας μας από το τουρνουά είναι ικανοποιητική. Δείξαμε καλά στοιχεία, με εξαίρεση τα δύο πρώτα 8λεπτα του αγώνα με την Ρωσία.

Έχουμε μπροστά μας πέντε μέρες προπονήσεων για να καταλήξουμε στην τελική ομάδα για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Εύχομαι να μην έχουμε προβλήματα τραυματισμών και να πάμε στο Καζακστάν για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Θέλω να ευχαριστήσω τον Δήμο Σύρου-Ερμούπολης, την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, την ΚΟΕ και ιδιαίτερα τον κ. Δημήτρη Γρυπάρη, αλλά και τον κόσμο της Σύρου γι' αυτή την άρτια διοργάνωση. Είναι ένα ιστορικό τουρνουά το οποίο πρέπει να συνεχιστεί για πολλά χρόνια".

ΕΛΛΑΔΑ - ΑΙΓΥΠΤΟΣ 15-10

8λεπτα: 4-0, 5-2, 2-4, 4-4

Ελλάδα: Ζερδεβάς, Φοροτζίδης, Καλογεράκος 2, Αθυμαρίτης, Αργυρόπουλος 3, Πρέκας 2, Τσαχιλίδης 1, Σκουμπάκης 1, Κοπελιάδης 3, Φώσκολος 2, Καπετανάκης 1

Αίγυπτος: Μουσταφά 4, Ελ Σιστανί 2, Μπαρακάτ 1, Αμπντέλ Ραχμάν Αλί 1, Μόρσι 1, Αμπντελαουάντ 1

Διαιτητές: Ινέστα (Ισπανία)-Σουνγκού (Τουρκία)

ΡΩΣΙΑ - ΙΤΑΛΙΑ 10-11

8λεπτα: 3-3, 4-2, 0-4, 3-2

Ρωσία: Καρπόφ 4, Βασίλιεφ 4, Κισέλεφ 1, Μπαλακίρεφ 1

Ιταλία: Ραβίνα 5, Ντόλτσε 4, Ντι Σόμμα 1, Φόγκλιο 1

            ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

            Ομάδα Ν-Η      ΓΚΟΛ               ΒΑΘΜΟΙ

  1. Ρωσία              2-1       36-29              6
  2. Ιταλία              2-1       34-28               6
  3. Ελλάδα            2-1       33-28              6
  4. Αίγυπτος         0-3       28-46               0

Γραφείο Τύτπου ΚΟΕ: ΝβΧ