ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ / HOLIDAY CUP

Τρίτη σερί νίκη, η Εθνική μας ομάδα των Γυναικών, με νέο "θύμα" τον Καναδά (9-8)

  14.12.2013 10:18       623

ΦΩΤΟ: Την ομάδα του από νίκη σε νίκη βλέπει, στο "HOLIDAY CUP", ο ομοσπονδιακός μας τεχνικός Γιώργος Μορφέσης

«Τρία στα τρία» νικηφόρα αποτελέσματα για την Εθνική μας ομάδα υδατοσφαίρισης των Γυναικών, που νίκησε τα ξημερώματα και τον Καναδά (9-8), για το 6εθνές τουρνουά «HOLIDAY CUP» που διεξάγεται στη Σάντα Άννα της Καλιφόρνια.

Ελλάδα και ΗΠΑ είναι οι μοναδικές Εθνικές ομάδες χωρίς απώλεια στο τουρνουά και δεν αποκλείεται πλέον στον τελευταίο αγώνα της Κυριακής, μεταξύ τους, να κριθεί και η 1η θέση στην τελική κατάταξη.

Το παιχνίδι με τον Καναδά είχε διακυμάνσεις και κρίθηκε στο τέλος για την Εθνική μας. Στα δύο πρώτα 8λεπτα, οι δύο ομάδες πήγαιναν γκολ, γκολ, με τον Καναδά να ισοφαρίζει  (6-6), 27’’ πριν τη λήξη του Ημιχρόνου.

Στο τρίτο 8λεπτο, με τα γκολ της Αλεξάνδρας Ασημάκη και της Φιλιώς Μανωλιουδάκη (3.24’’), η Εθνική μας ομάδα προηγήθηκε με δύο γκολ διαφορά (8-6), αλλά ο Καναδάς ισοφάρισε και πάλι (8-8) με την Μπεκάζι, 6.58’’ πριν το τέλος του αγώνα.

Το νικητήριο γκολ, για την Ελλάδα, σημείωσε η Χριστίνα Τσουκαλά που ξαναπήρε, σ’ αυτό το παιχνίδι το … όπλο της (4 γκολ), 1.39’’ πριν τη λήξη.

Τα 8λεπτα: 1-2, 5-4, 2-1, 1-1

ΕΛΛΑΔΑ (Γιώργος Μορφέσης): Κούβδου, Τσουκαλά 4, Διαμαντοπούλου Β., Ψούνη, Χαραλαμπίδου Στ., Αβραμίδου, Ασημάκη 2, Ρουμπέση 2, Χαραλαμπίδου Ι., Μανωλιουδάκη 1, Πλευρίτου Ελ., Μπενέκου Άλκ., Διαμαντοπούλου Χρ.

ΚΑΝΑΔΑΣ (Γκάι Μπέηκερ): Γκάντρουλτ, Αλόγκμπο 1, Μοντόν, Έγκενς Μ., Βάλιν 1, Μακ Κέλβι, Μπεκάζι 3, Πωλ 1, Ρόμπινσον Κ, Ρόμπινσον Κρ. 1, Έγκενς Κ., Τέλμαν 1, Μακ Κη

Επόμενος αντίπαλος της Εθνικής μας ομάδας η Ρωσία, τα ξημερώματα της Κυριακής (19.15 τοπική ώρα, απόψε).

Στα άλλα δύο παιχνίδια της 3ης αγωνιστικής, οι ΗΠΑ επιβλήθηκαν άνετα με 11-4 της Ρωσίας, ενώ η Ολλανδία νίκησε 7-5 την Αυστραλία.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΟΕ