ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ / ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ / ΤΟΚΙΟ

Τρίτο σερί χρυσό ολυμπιακό μετάλλιο για τις ΗΠΑ, με επίδειξη δύναμης 14-5 την Ισπανία

  07.08.2021 16:53       706

Οι ΗΠΑ κατάκτησαν για τρίτη συνεχή φορά το χρυσό μετάλλιο στη γυναικεία υδατοσφαίριση των Ολυμπιακών Αγώνων. Η ομάδα του Άνταμ Κρικόριαν έκανε επίδειξη δύναμης απέναντι στην Ισπανία, στον τελικό του Τόκιο και έφτασε με χαρακτηριστική άνεση στη νίκη με 14-5, σε έναν αγώνα όπου σφύριξε ο Έλληνας διαιτητής Γιώργος Σταυρίδης.

Με εννέα διαφορετικές σκόρερ, με άμυνα για σεμινάριο και την Ασλεϊ Τζόνσον ανίκητη κάτω από τα δοκάρια, οι Αμερικανίδες δεν άφησαν κανένα περιθώριο αντίδρασης στην πρωταθλήτρια Ευρώπης, που αρκέστηκε στο ασημένιο μετάλλιο, όπως και το 2012 στο Λονδίνο. Μεταξύ των αθλητριών που ανέβηκαν στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου βρίσκεται και η Ελληνοαμερικανίδα Στεφανία Χαραλαμπίδη.

ΙΣΠΑΝΙΑ - ΗΠΑ 5-14

Οκτάλεπτα: 1-4, 3-3, 0-5, 1-2.

Σκόρερ: ΙΣΠΑΝΙΑ: Γκαρσία 2, Ορτίθ 1, Ρουίθ 1, Ταραγκό 1. ΗΠΑ: Μάσελμαν 3, Α. Φίσερ 2, Γκίλκριστ 2, Ουίλιαμς 2, Σάιντεμαν 1, Φέιταλ 1, Στέφενς 1, Χαραλαμπίδη 1, Μ. Φίσερ 1.

Νωρίτερα, στον μικρό τελικό της διοργάνωσης, η Ουγγαρία νίκησε με ανατροπή 11-9 τη Ρωσία και πήρε το χάλκινο μετάλλιο, ανεβαίνοντας για πρώτη φορά στο βάθρο, μετά από τρεις συνεχείς τέταρτες θέσεις.

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: Γιάννης Κορακής