ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ

Τρίτος ο Γιαννιώτης στο Χονγκ Κονγκ, κοντά στην πρωτιά του Παγκοσμίου Κυπέλλου!

  07.10.2012 11:56       1320

Την τρίτη θέση κατέλαβε ο Σπύρος Γιαννιώτης στην προτελευταία κούρσα του για το Παγκόσμιο Κύπελλο στα 10χλμ Μαραθώνιας κολύμβησης της FINA, που έγινε σήμερα (7/10) στο Χονγκ Κονγκ. 

Για τον Παγκόσμιο πρωταθλητή της Σαγκάης και 4ο Ολυμπιονίκη του Λονδίνου, απομένει πλέον ο αγώνας στο Σαντού (Κίνα, 13 Οκτώβρη), για να σφραγίσει την πρώτη θέση στη συνολική βαθμολογία. Στις δύο πρώτες θέσεις του σημερινού αγώνα τερμάτισαν ο Αυστραλός Μέινστόουν και ο Γερμανός Λουρτζ.

Ο Σπύρος Γιαννιώτης δήλωσε για τον σημερινό του αγώνα:

“Ήταν μια καλή κούρσα. Ήταν μια κούρσα τακτικής περισσότερο για να μην χάσω τους αθλητές που είναι για την παγκόσμια κατάταξη, μέχρι τα 8χλμ. Πήγαινα συντηρητικά μετά έκανα ένα άνοιγμα, μπήκα δεύτερος και προσπάθησα να φτάσω το πρωτοπόρο που μας έκανε διάφορα από νωρίς στη κούρσα. Τον έφτασα αλλά δεν ήταν αρκετό και τελικά έμεινα στην 3η θέση. Είμαι ευχαριστημένος γιατί τον τελευταίο καιρό ήμουν σε περίοδο χαλάρωσης, και λόγω γάμου, και δεν περίμενα να είμαι τόσο δυνατός”.

Στη φωτογραφία ο Σπύρος Γιαννιώτης με τον προπονητή του Νϊκο Γέμελο, στην παραλία Repulse Bay του Χονγκ Κονγκ, όπου και έγινε ο αγώνας.

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ

Νίκος Χαραλαμπόπουλος