ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ / ΦΑΙΝΑΛ ΦΟΡ ΚΥΠΕΛΛΟΥ

Τροπαιούχος ο ΝΟ Βουλιαγμένης, 6-4 τον ΝΟ Χίου στον τελικό

  19.05.2012 21:22       1141

Ο ΝΟ Βουλιαγμένης έφτασε στην κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδας στην υδατοσφαίριση μετά από 13 χρόνια. Οι «μπέμπηδες» του ΝΟΒ νίκησαν στον αποψινό μεγάλο τελικό του φάιναλ φορ της διοργάνωσης στο Αργοστόλι με 6-4 τον ΝΟ Χίου και πανηγύρισαν το 3ο τους τρόπαιο στο θεσμό  και πρώτο μετά το 1999 στο πρώτο φάιναλ φορ που είχε γίνει στην Κέρκυρα (κάτι που δείχνει ότι τους πάνε γάντι τα Επτάνησα). Θυμίζουμε ότι αυτή ήταν η 11η συμμετοχή του ΝΟΒ σε τελικό.

Η ομάδα του Λαιμού αναδείχθηκε δίκαια κυπελλούχος Ελλάδας, επιβεβαίωσε την πολύ καλή αγωνιστική κατάσταση που βρίσκεται αυτή την περίοδο και δίκαια χρίζεται κι ως φαβορί για την κατάκτηση του πρωταθλήματος της Α1 Ανδρών, κάτι που εάν το καταφέρει (κόντρα στον Ολυμπιακό στους τελικούς όπου έχει το πλεονέκτημα έδρας) θα την οδηγήσει στο νταμπλ.

Ο ΝΟΒ έφτασε στην κατάκτηση του τροπαίου επειδή ήταν μια ομάδα με φρεσκάδα και αυτοπεποίθηση, με πάθος και νεανικό ενθουσιασμό, που παράλληλα, όμως, εξέπεμπε άρωμα ωριμότητας και σκληρής δουλειάς.

Παρά το γεγονός ότι ο ΝΟ Χίου κατάφερε να προηγηθεί στο πρώτο οκτάλεπτο με 2-1, οι «μπέμπηδες» της Βουλιαγμένης κατάφεραν να αντιδράσουν άμεσα, να βελτιώσουν την άμυνά τους και να κόψουν το ρυθμό της αντιπάλου φέρνοντας το παιχνίδι στα μέτρα τους. Ανάγκασαν τους παίκτες του νησιού της μαστίχας να έχουν το κακό 1/7 στον παίκτη παραπάνω, ενώ οι ίδιοι κατάφεραν να βρουν λύσεις και μ’ αυτόν τον τρόπο (4/7).

Κορυφαίος των νικητών ήταν ο Χρήστος Αφρουδάκης που πέτυχε τα καθοριστικά γκολ, δηλαδή μείωσε σε 2-1, έδωσε προβάδισμα με 3-2 και εκτόξευσε τη διαφορά στα τρία γκολ στο τέλος του τρίτου οκτάλεπτου (5-3) για την ομάδα του Λοράντου. Ο Κουλιεράκης στο φουνταριστό έκανε το 6-3 για τον ΝΟΒ, ενώ απλά ο ΝΟ Χίου μείωσε στο τελικό 6-4 με τον Θεοδωρόπουλο.

Να σημειώσουμε ότι ο ΝΟ Χίου δεν κατάφερε να φτάσει στο δεύτερό του τρόπαιο στην δεύτερη συμμετοχή του σε τελικό.

Η ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΟΥ ΣΚΟΡ (με πρώτο αναφερόμενο τον τυπικά γηπεδούχο ΝΟ Χίου):

Α’ ΠΕΡΙΟΔΟΣ: Μιράλης 6.53 (περιφέρεια) 1-0, Μιράλης 3.56 (περιφέρεια) 2-0, Αφρουδάκης Χρ. 2.19 (π/π) 2-1.

Β’ ΠΕΡΙΟΔΟΣ: Καρούντζος 5.23 π/π 2-2.

Γ’ ΠΕΡΙΟΔΟΣ: Αφρουδάκης Χρ. 7-10 (π/π) 2-3, Φουντούλης Γιώρ. 5.28 π/π 3-3, Γούνας 3.19 π/π 3-4, Αφρουδάκης Χρ. 1.10 (περιφέρεια) 3-5.                                                                                                

Δ’ ΠΕΡΙΟΔΟΣ: Κουλιεράκης 6.42 (φουνταριστός) 3-6, Θεοδωρόπουλος 3.09 (περιφέρεια) 4-6.

ΝΟ ΧΙΟΥ – ΝΟ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ 4-6

(2-1, 0-1, 1-3, 1-1)

ΝΟ ΧΙΟΥ (Μάκης Βολτυράκης): Καραμπέτσος, Μιράλης 2, Ράτζεν, Κατσουλάκης, Χατζηθεοδώρου, Θεοδωρόπουλος 1, Βιττέλας, Ντόσκας, Χατζηδάκης, Φουντούλης Γιώρ. 1, Βλοντάκης, Γαβαλάς Ι., Μισεντζής.

1/7 π/π, 3 περιφέρεια

ΝΟ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ (Τεό Λοράντος): Τσαλκάνης, Μυλωνάκης, Βελώνιας, Κουρλιάφτης, Ελμισιάν, Κουλιεράκης 1, Αφρουδάκης Χρ. 3, Καρούντζος 1, Κατσαούνης, Γούνας 1, Τίγκας, Βουλγαράκης, Πρωτονοτάριος, Βλαχόπουλος, Λουϊζίδης.

4/7 π/π, 1 φουνταριστός, 1 περιφέρεια

Διαιτητές: Μοίραλης, Κουρέτας

Αλυτάρχες: Χαράλαμπος Τρούλος, Γιώργος Παπαδόπουλος, Δημήτρης Μιχαηλίδης

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: Γιάννης Κορακής

Στη ΦΩΤΟ ο Πρόεδρος της ΚΟΕ Δημήτρης Διαθεσόπουλος κάνει την απονομή στους τροπαιούχους