ΑΝΟΙΧΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ / ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ & MASTERS

Τροπαιούχος ο Ολυμπιακός, πρώτευσε και στις τρεις βαθμολογίες (pics, δηλώσεις)

  12.09.2021 13:28       1257

Ο Ολυμπιακός διατήρησε τα σκήπτρα και στην Κολύμβηση Ανοιχτής Θάλασσας για μια ακόμη χρονιά, καθώς κατέκτησε τον τίτλο στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Open Water όλων των κατηγοριών & Masters που ολοκληρώθηκε την Κυριακή (12/9) το μεσημέρι στην Παραλία Διστόμου, στον Οικισμό Άσπρα Σπίτια. Για την πετυχημένη διοργάνωση εγγυήθηκαν και τελικά έφεραν σε πέρας με απόλυτη επιτυχία η Κολυμβητική Ομοσπονδία Ελλάδας με την Περιφερειακή Επιτροπή Κολύμβησης Ανατ. Στερεάς & Εύβοιας της ΚΟΕ, σε συνεργασία με τον Δήμο Διστόμου - Αράχωβας - Αντίκυρας και τον Α.Ψ.Λ. Μεδεών. Βασικός χορηγός είναι η εταιρία MYTILINEOS, μέσω του Τομέα Μεταλλουργίας – «Αλουμίνιον της Ελλάδος» και περήφανοι χορηγοί οι Citroen και η Arena.

O Ολυμπιακός πρώτευσε στη Γενική βαθμολογία συλλόγων με 121 βαθμούς, με δεύτερο τον Άρη Θεσσαλονίκης (72 β.) και τρίτο το Παλαιό Φάληρο με 68 β.

Οι ερυθρόλευκοι, όμως, πήραν την πρωτιά και στις επιμέρους βαθμολογίες, των Αγοριών (61 β.) και των κοριτσιών (60 β.). Στα Αγόρια δεύτερος ήταν ο ΑΟ Π. Φαλήρου με 33 β. και τρίτος ο Άρης με 31 β. Στα κορίτσια τη 2η θέση πήρε ο Άρης με 41 β. και την 3η το Παλαιό Φάληρο με 35 β. Τις απονομές έκανε η Ταμίας της ΚΟΕ και Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής Ελευθερία Σαραντίδου και ο ομoσπονδιακός προπονητής της ασημένιας Ολυμπιονίκη Εθνικής ομάδας των Ανδρών. ο Θοδωρής Βλάχος.

Αναλυτικά τις τρεις βαθμολογίες με όλους τους βαθμολογούμενους συλλόγου μπορείτε να δείτε πάνω, μετά τις φωτος.

Ο προπονητής του πρωταθλητή Ολυμπιακού Νίκος Γέμελος δήλωσε στην ιστοσελίδα της ΚΟΕ: "Εφόσον ο Ολυμπιακόςήταν αυτός που ξεκίνησε να δουλεύει πρώτος τη μαραθώνια κολύμβηση, συνεχίζει την παράδοση. Είναι υποχρέωση των προπονηών και των αθλητών να κατακτούμε το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα. Ο Ολυμπιακός είναι φτιαγμένος για να αρχίζει επιτυχίες και να τις συνεχίζει. Η διοργάνωση ήταν εξαιρετική, σε πολύ καλό επίπεδο και πρέπει να την εξελίξουμε ακόμα περισσότερο ώστε να συναγωνίζεται διεθνείς διοργανώσεις».

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: Γιάννης Κορακής