ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗ / ΝΑΤΑΛΙΑ ΤΣΕΡΝΕΣΚΑ

Τσερνέσκα: «Μας περιμένουν 9 μήνες σκληρής δουλειάς»

  09.05.2020 18:11       597

Σε σύντομο χρονικό διάστημα, πιθανότατα μέσα στις επόμενες 10 ημέρες, θα ξεκινήσουν οι προπονήσεις των 12 κοριτσιών που πλαισιώνουν την Εθνική ομάδα καλλιτεχνικής κολύμβησης. Προπονήσεις βέβαια, που λόγω της υφής του αθλήματος, δε σταμάτησαν ποτέ για τα κορίτσια της Ναταλίας Τσερνέσκα. Οι πρωταθλήτριες, μέσα στο σπίτι τους, επροπονούντο πέντε ώρες ημερησίως για να διατηρηθούν στην καλύτερη δυνατή κατάσταση.

Η καλλιτεχνική κολύμβηση επρόκειτο να πάρει μέρος για πρώτη φορά στην ιστορία του αθλήματος στο προολυμπιακό τουρνουά του Τόκιο, το οποίο θα γινόταν τέλη Απριλίου, διεκδικώντας την παρθενική συμμετοχή σε Ολυμπιακούς Αγώνες στο ομαδικό. Στους ίδιους αγώνες η Ευαγγελία Πλατανιώτη και η Εβελίνα Παπάζογλου, είχαν πολλές πιθανότητες να προκριθούν και να εκπροσωπήσουν την χώρα μας για μια ακόμη φορά στο ντουέτο.

Η Ναταλία Τσερνέσκα, σαν ομοσπονδιακός τεχνικός, εκφράζεται σήμερα για την επόμενη μέρα στον χώρο.

«Τα κορίτσια της Εθνικής ομάδας ουσιαστικά δεν σταμάτησαν ούτε λεπτό τις προπονήσεις. Πέντε ώρες καθημερινά έκαναν προπόνηση και είναι έτοιμες να επιστρέψουν στην κανονικότητα, όταν ανοίξουν τα κολυμβητήρια».

Η Ναταλία υποστηρίζει πως η μετάθεση του προολυμπιακού και των Ολυμπιακών για τον Μάρτιο και τον Ιούλιο του 2021 αντίστοιχα, δίνουν την ευκαιρία στην ίδια και στις αθλήτριές της να προετοιμαστούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο με προοπτική την επίτευξη του στόχου.

«Ο στόχος παραμένει ο ίδιος για όλους εμάς που υπηρετούμε το άθλημα. Επιδίωξη είναι η συμμετοχή μας στους Ολυμπιακούς Αγώνες, τόσο στο ομαδικό όσο και στο ντουέτο. Η μετάθεση των αγώνων ήταν επιβαλλόμενη από τις συνθήκες. Έχουμε πλέον αρκετό χρόνο. Εννέα ολόκληρους μήνες σκληρής δουλειάς. Όλα θα πάνε καλά».

Η κυρία Τσερνέσκα δεν κρύβει την ικανοποίησή της για την ανταπόκριση της ελληνικής κοινωνίας στα προβλήματα της πανδημίας.

«Η υγεία προέχει των αγώνων. Ήταν στενάχωρο το γεγονός ότι μείναμε στο σπίτι για μεγάλο χρονικό διάστημα. Όμως κάναμε αυτό που πρέπει και ακούσαμε τις συμβουλές των ειδικών. Έγινε πάρα πολύ καλή δουλειά για την προστασία των Ελλήνων. Πάρθηκαν έγκαιρα και αυστηρά μέτρα. Είμαι χαρούμενη και αισιόδοξη μετά από όλα αυτά. Νομίζω ότι θα βγούμε κερδισμένοι. Ο κόσμος θα γίνει καλύτερος μετά την πανδημία».

Κλειδί, κατά τη Ναταλία, στην επίτευξη των στόχων της αφρόκρεμας της καλλιτεχνικής κολύμβησης στην Ελλάδα, είναι η αγαστή συνεργασία.

«Είμαι πολύ ικανοποιημένη. Η κολυμβητική ομοσπονδία μας στηρίζει πάντα, ενώ υπάρχει άψογη συνεργασία μεταξύ των προπονητών» καταλήγει.

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: ΝβΧ