ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ / STOIXIMAN FINAL-4 ΚΥΠΕΛΛΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ / ΛΑΡΙΣΑ

Τσίριτς: «Οφείλουμε να είμαστε καλύτεροι στον τελικό» - Ελευθεριάδου: «Back to back στο τρεμπλ»

  16.04.2022 18:59       596

Μπορεί η ομάδα του να πήρε μια μεγάλη νίκη επί του Εθνικού Nobel Hellas στον δεύτερο ημιτελικό του Final-4 του Κυπέλλου Ελλάδας Γυναικών, στη Λάρισα, επί του Εθνικού (9-6) και να πέτυχε την πέμπτη συνεχόμενη συμμετοχή σε τελικό, όπου θα διεκδικήσει το τέταρτο τρόπαιο στην ιστορία (απέναντι στον ΑΝΟ Γλυφάδας), όμως ο προπονητής του πρωταθλητή Ευρώπης Ολυμπιακού Αλεξάντερ Τσίριτς... δεν ήταν ευχαριστημένος από την εμφάνιση των κοριτσιών του και ζήτησε να είναι πολύ καλύτερες στον αυριανό τελικό (Κυριακή, 17.00) για να έρθει το κύπελλο. Η Νικόλ Ελευθεριάδου είπε πως ο προπονητής της δικαιούται να έχει υψηλές απαιτήσεις από εκείνες, αλλά τόνισε ότι φετινός στόχος της ομάδας είναι το ανεπανάληπτο "back to back" στο τρεμπλ.

Απο πλευράς Εθνικού, η προπονηήτρια του κυπελλούχου Ευρώπης Εθνικού Nobel Hellas Αντιγόνη Ρουμπέση και η Έλενα Ελληνιάδη παραδέχτηκαν ότι η ομάδα δεν στάθηκε όσο έπρεπε στο ύψος των περιστάσεων ενός ημιτελικού.

Αναλυτικά οι δηλώσεις:

Αλεξάντερ Τσίριτς (προπονητής Ολυμπιακού): "Το σημαντικό ήταν η νίκη, γιατί κατά την άποψή μου η εμφάνισή μας δεν ήταν καλή. Αυτή τη στιγμή θα προσπαθήσουμε να συνειδητοποίσουμε τι πήγε λάθος σήμερα και σίγουρα θα προσπαθήσουμε να ανασυνταχθούμε εν όψει του αυριανού τελικού κόντρα σε μια ομάδα δυνατή, όπως είναι η Γλυφάδα. Συγχαρητήρια, πάντως, για την προσπάθεια και στον Εθνικό και στα δικά μας κορίτσια".

Νικόλ Ελευθεριάδου (παίκτρια Ολυμπιακού): "Ο προπονητής μας ξέρει τις ικανότητές μας και περίμενε να εμφανιστούμε, αμυντικά και επιθετικά, καλύτερες. Υπήρχε, όμως, ένα άγχος λόγω του ότι ήταν ένας ημιτελικός. Το απολάυσαμε, πάντως, κρατηθήκαμε σοβαρές και το χαρήκαμε πααίρνοντας την νίκη - πρόκριση σε έναν ακόμα τελικό. Θέλουμε να διευρύνουμε το ρεκόρ μας ως πολυνίκες του θεσμού και να έχουμε "back to back" σε τρεμπλ, κάτι που δεν έχει καταφέρει καμία άλλη ομάδα. Σεβόμαστε τη Γλυφάδα, έχει καλό σύνολο, χρειάζεται προσοχή, αλλά θα επιδιώξουμε να ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις του τελικού και να πάρουμε το τρόπαιο».

Αντιγόνη Ρουμπέση (προπονήτρια Εθνικού Nobel Hellas): "Δυστυχώς δεν πήγαν τα πράγματα για μας έτσι όπως τα περιμέναμε. Από την αρχή ήμασταν εκτός παιχνιδιού, ήταν σαν να δίναμε τη μπάλα μόνοι μας στον αντίπαλο. Ξεκάθαρα ο Ολυμπιακός ήταν καλύτερος, το απέδειξε στο νερό, του δίνω συγχαρητήρια και καλή συνέχεια. Σε έναν ημιτελικό όλα παίζουν ρόλο, αλλά νομίζω ήταν μια από τις χειρότερες εμφανίσεις μας φέτος και μπορεί αν είμαι σκληρή, αλλά δεν αξίζαμε να πάρουμε κάτι. Πλέον βάζουμε κάτω το κεφάλι, συνεχίζουμε τη σκληρή δουλειά και κοιτάμε τις υποχρεώσει μας στο πρωτάθλημα".

Έλενα Ελληνιάδη (παίκτρια Εθνικού Nobel Hellas): "Ήταν ένας ημιτελικός όπου όλα ήταν πιθανά. Ο Ολυμπιακός μπήκε πιο δυνατά από εμάς, εμείς χάσαμε τη συγκεντρωσή μας, αλλά δεν το παρατήσαμε, παλέψαμε, ανακάμψαμε στο τρίτο οκτάλεπτο, αλλά αυτό δεν ήταν αρκετό. Ουσιαστικά αποτύχαμε σε άναν στόχο από τους φετινούς, κρατάμε αυτόν του LEN Trophy και πάμε για να διεκδικήσουμε όσο δυνατόν ψηλότερη θέση στο πρωτάθλημα Ελλάδας. Μακάρι να γίνονται κι άλλες διοργανώσεις στην περιφέρεια ώστε να διαδοθεί το άθλημα".

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: Γιάννης Κορακής