ΤΕΧΝΙΚΗ / Μορφέσης

Βαδίζουμε με παράδειγμα την Σανγκάη

  29.06.2012 19:40       941

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η πρώτη προπόνηση της Εθνικής Γυναικών, η οποία φέτος το καλοκαίρι απέχει από τις μεγάλες διοργανώσεις, όπως οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Λονδίνου. Ο Ομοσπονδιακός προπονητής Γιώργος Μορφέσης, μίλησε στην ιστοσελίδα της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας για την πρώτη της Εθνικής, αλλά και για το μέλλον αυτής της ομάδας.

Δεδομένου ότι δεν υπάρχουν αγωνιστικές υποχρεώσεις, ο Γιώργος Μορφέσης αναφέρθηκε στους λόγους των προπονήσεων. «Πρόκειται για προπονήσεις 20 ημερών, που έχουν ως στόχο να μην έχουν τα κορίτσια πολύ μεγάλη αποχή από τις πισίνες, γιατί το να μείνεις τρεις μήνες έξω από το νερό είναι πολύς χρόνος. Επίσης, ένας ακόμη στόχος είναι να βελτιώσουμε κάποια πράγματα στην αγωνιστική μας τεχνική τα οποία τώρα που έχουμε πολύ χρόνο μπροστά μας μπορούν να βελτιωθούν σημαντικά».

Για τα νέα πρόσωπα στην ομάδα σχολίασε: «Η πόρτα της Εθνικής θα είναι πάντα ανοιχτή για τα κορίτσια που παίζουν σημαντικό ρόλο στα σωματεία τους, και δείχνουν ενδιαφέρον για τις προπονήσεις και τις αγωνιστικές υποχρεώσεις με τα γαλανόλευκα. Είναι θέμα προσπάθειας δικιάς τους για να μπουν στην Εθνική, γιατί έχουμε ανεβάσει τον πήχη πλέον. Το επίπεδο έχει ανέβει και οι υποχρεώσεις μας έχουν διαφορετικό χαρακτήρα».

Αναφορικά με το μέλλον της ομάδας, με κάποιες παίκτριες ως βασικούς πυλώνες της και το ταλέντο των νεαρών παικτριών ως βασικό συστατικό για κάποια ενδεχόμενη νέα επιτυχία, ο προπονητής της Εθνικής μας ομάδας, τόνισε: «Το σκεπτικό μας είναι να είμαστε κοντά στην πρώτη γραμμή. Έχουμε αυξήσει πολύ τις προσδοκίες ως Εθνική ομάδα, όπως ανέφερα και πριν, και στόχος μας είναι να πρωταγωνιστούμε στις μεγάλες διοργανώσεις».

Τέλος, για την πρώτη προπόνηση της ομάδας, είπε: «Σε γενικές γραμμές, είπαμε πως απαιτείται προσπάθεια και συγκέντρωση στις προπονήσεις. Αυτό σημαίνει πως μια οδηγία που δώσαμε σήμερα, πρέπει να μείνει και στις μελλοντικές προπονήσεις. Το κλίμα μέσα στην ομάδα είναι αυτό του συναγωνισμού και του ανταγωνισμού, ώστε να γινόμαστε καλύτεροι».

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ

Νίκος Χαραλαμπόπουλος