ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ / ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ / 19o ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΑΝΔΡΩΝ - ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Βαγγέλης Κοζομπόλης:«Στόχος η συμμετοχή σε τελικούς και η διεκδίκηση ενός μεταλλίου»

  14.06.2022 20:35       868

Αντίστροφη μέτρηση πλέον για το 19ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ανδρών / Γυναικών της Βουδαπέστης (18/6 – 3/7). Αύριο Τετάρτη (15/6) αναχωρεί για την πρωτεύουσα της Ουγγαρίας το πρώτο σκέλος των αθλητών / τριών μας, που θα μετάσχουν, μεταξύ τους οι οκτώ από τους 15 συνολικά κολυμβητές της Εθνικής μας ομάδας. Σταδιακά θα αναχωρήσουν και οι υπόλοιποι, ενώ την Πέμπτη θα αναχωρήσει και ο Τεχνικός Διευθυντής Κολύμβησης της ΚΟΕ, Βαγγέλης Κοζομπόλης.

«Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ξεκινάει σε λίγες ημέρες, η αποστολή απαρτίζεται από 15 κολυμβητές, και είναι σίγουρα η πλέον πολυμελής αποστολή των τελευταίων ετών», είπε στην ιστοσελίδα της ΚΟΕ, ο κ.Κοζομπόλης και συνέχισε: «Έχουμε μεγάλη αισιοδοξία, με ενθουσιασμό θα ξεκινήσουμε το ταξίδι, ελπίζουμε να το ολοκληρώσουμε και με μεγάλες επιτυχίες. Είναι δυνητικά μια ευκαιρία για αρκετούς αθλητές. Τα παιδιά έχουν κάνει προσπάθεια σε αυτή την μεταβατική περίοδο μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες να βρεθούν σε καλή κατάσταση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Υπήρχαν και δυσκολίες, κάποιες απουσίες και μικροτραυματισμοί και ασθένειες, παραμένουμε όμως αισιόδοξοι ότι θα έχουμε καλά αποτελέσματα».

Για τους στόχους της ομάδας, ο Βαγγέλης Κοζομπόλης απαντάει: «Παραμένει η συμμετοχή σε τελικούς και η διεκδίκηση ενός μεταλλίου σε κάποιο από τα ατομικά αγωνίσματα. Το επίπεδο βεβαίως του συναγωνισμού είναι τόσο μεγάλο που κανένας δεν μπορεί να κάνει προβλέψεις. Δεν εξαρτάται μόνο από τα δικά μας παιδιά. Το ζητούμενο για εμάς συνολικά είναι αν μπορέσουν όλοι οι αθλητές μας να σημειώσουν ατομικές επιδόσεις. Αυτό θα συνιστά μια πολύ μεγάλη επιτυχία και σίγουρα θα φέρει και διακρίσεις. Αρκετοί κολυμβητές μπορεί να διεκδικήσουν την πρόκριση στους ημιτελικούς και ακόμα να έχουν την εμπειρία της συμμετοχής σε μια πολύ μεγάλη διοργάνωση, με απώτερο σκοπό να βρεθούν σε ετοιμότητα και στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα που ακολουθεί. Κάθε πλασάρισμα στην 12άδα του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος θα είναι τεράστια επιτυχία».

Και προσθέτει ο Τεχνικός Διευθυντής Κολύμβησης της ΚΟΕ:«Ένας άλλος στόχος είναι τα ομαδικά που θα λάβουμε μέρος στα περισσότερα από αυτά. Θα προσπαθήσουμε να έχουμε ένα καλό πλασάρισμα. Σε δυο ομαδικά μπορούμε να διεκδικήσουμε και την πρόκριση στον τελικό με αξιώσεις. Θέλουμε να ενισχύσουμε τα ομαδικά με απώτερο στόχο τους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024 που έχουμε στόχο και τη συμμετοχή και τη διάκριση. Χρειάζονται παραστάσεις όμως οι αθλητές μας για να γίνει αυτό».

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: Θοδωρής Νταβέλος