ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ / ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΝΕΩΝ ΑΝΔΡΩΝ-ΝΕΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ (U23)

Βαγγέλης Μακρυγιάννης: «Ιδανικό κλείσιμο μιας πολύ δύσκολης χρονιάς» - Δημήτρης Αθυμαρίτης: «Σημαντική ώθηση τα δυο μετάλλια»

  14.08.2023 17:58       2056

Μέσα σε διάστημα ενός έτους ο Βαγγέλης Μακρυγιάννης πέρασε τρεις φορές τη πόρτα του χειρουργείου. Και μέσα σε δυο 24ωρα, ανέβηκε δυο φορές στο βάθρο στο 1ο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Νέων Ανδρών-Νέων Γυναικών στο Δουβλίνο της Ιρλανδίας. Πρώτα στα 50μ ύπτιο με χρόνο 25.13 (δεύτερος) που τον…έστειλε μέχρι τη Ντόχα και το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα 2024, και μετά στα 100μ ύπτιο (τρίτος) με 54.40.

«Ήταν μια εξαιρετικά δύσκολη χρονιά», παραδέχεται μιλώντας στην ιστοσελίδα της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδας και συνεχίζει: «Ουσιαστικά πήγα στους αγώνες με δουλειά τριών μηνών. Απόλαυσα από τη πρώτη στιγμή την διοργάνωση. Και όλη η ομάδα από τη εξέδρα που έδινε ώθηση να προσπαθήσω περισσότερο. Στο 50άρι λοιπόν κυνήγησα το ατομικό μου ρεκόρ, τα κατάφερα, ΄΄έπιασα’’ και το όριο για το Παγκόσμιο, ανέβηκα και στο βάθρο. Όλα καλά. Ήταν ένα ιδανικό κλείσιμο της αγωνιστικής χρονιάς με βάση τα δεδομένα και τις δυσκολίες που αντιμετώπισα. Κάτι που ελπίζω να μην συναντήσω τη νέα περίοδο που θα είναι ιδιαιτέρως απαιτητική καθώς συμπεριλαμβάνει τις μεγαλύτερες διοργανώσεις, και Ολυμπιακούς Αγώνες και Παγκόσμιο Πρωτάθλημα».

Ο Δημήτρης Αθυμαρίτης είναι ο προπονητής του Μακρυγιάννη και αναφέρει στην ιστοσελίδα της ΚΟΕ: «Ο Βαγγέλης είναι φοιτητής στο USC, σπουδάζει οικονομικά. Η φετινή σαιζόν ήταν αρκετά ιδιόρρυθμη αφού δεν μπόρεσε να προετοιμαστεί σωστά τη χειμερινή περίοδο. Επειδή είχαμε δουλέψει μαζί πριν φύγει για Αμερική μου ζήτησε βοήθεια πάνω στο κομμάτι της προετοιμασίας. Ξεκινήσαμε γύρω στα τέλη Μαρτίου να τον επιβλέπω και όταν ήλθε στην Ελλάδα πριν το πρωτάθλημα της open και μετά, δουλέψαμε μαζί έως τώρα. Νομίζω ότι πήγε αρκετά καλά πιθανόν θα μπορούσε λίγο καλύτερα αν η προετοιμασία του ήταν πιο ολοκληρωμένη. Σίγουρα είναι θετικό το όριο για το παγκόσμιο της Ντόχα αλλά θέλαμε κάτι καλύτερο στα 100μ ύπτιο, ίσως να πλησιάσει το όριο για τους Ολυμπιακούς. Αν μπορέσει να προετοιμαστεί ολόκληρη την σαιζόν θα τα καταφέρει, έχει ταλέντο και διάθεση να δουλέψει πολύ. Επίσης θετικό είναι ότι κατάφερε να κατακτήσει δυο μετάλλια στους Ευρωπαϊκούς αγώνες U23 που αποτελεί σημαντική ώθηση για αυτόν να συνεχίσει την προσπάθεια του».

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: Θοδωρής Νταβέλος