ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ / 1ο ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ (Κ16) / ΛΑΡΙΣΑ

Βαγγέλης Μόρας: «Θέλουμε και άλλες διοργανώσεις στη Λάρισα - Πολύ καλή η συνεργασία με την ΚΟΕ»

  25.08.2022 13:06       992

Μέσα σε λίγους μήνες η πόλη της Λάρισας ανέλαβε να διοργανώσει δυο πολύ σημαντικά γεγονότα της Υδατοσφαίρισης: πρώτα το Φάιναλ -4 του Κυπέλλου Ελλάδας Ανδρών και Γυναικών και τώρα, το 1ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κορασίδων (Κ16). Άψογη η συνεργασία με την Κολυμβητική Ομοσπονδία Ελλάδας αλλά και τη Παγκόσμια Ομοσπονδία, το αποτέλεσμα εμφανές. Οι κατάμεστες κάθε μέρα εξέδρες, αποδεικνύουν τη «δίψα» των κατοίκων για διοργανώσεις υψηλού επιπέδου.

Ο Βαγγέλης Μόρας, πρώην διεθνής ποδοσφαιριστής, νυν προπονητής, είναι ο πρόεδρος της ΔΗΚΕΛ (Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Λάρισας). Αναφέρει στην επίσημη ιστοσελίδα της ΚΟΕ: «Η Λάρισα ήταν πολύ πίσω στο θέμα διοργανώσεων σε ό,τι είχε να κάνει με τον Υγρό Στίβο. Όταν λοιπόν μας δόθηκε η ευκαιρία, ο Δήμαρχος κ.Καλογιάννης έκανε τα πάντα για να μπορέσει να αναλάβει η πόλη τη διοργάνωση. Όταν έχεις ένα στολίδι που δεν το εκμεταλλεύεσαι με το σωστό τρόπο, έρχεται κάποια στιγμή η ώρα να το κάνεις. Και θεωρώ πως όλη αυτή η πίεση που ήρθε το τελευταίο διάστημα προκειμένου να είναι έτοιμο το κολυμβητήριο, μας έκανε καλό καθώς ετοιμάσαμε ένα κολυμβητήριο που όποιος το είχε δει πριν με αυτό που έγινε τους δυο τελευταίους μήνες, καταλαβαίνει την μεγάλη προσπάθεια του Δήμου να είναι έτοιμο να ανταπεξέλθει σε αυτούς τους αγώνες. Κάθε βράδυ, αποδεικνύεται πόσο σημαντική είναι αυτή η διοργάνωση για την πόλη. Προσωπικά ως άνθρωπος του αθλητισμού, χαίρομαι βλέποντας να έρχονται γονείς με τα παιδιά τους, να γεμίζει κάθε μέρα η πισίνα. Να θέλουν να στηρίξουν την ομάδα , τη χώρα τους. Η Τελετή Έναρξης αποτέλεσε μια γιορτή που με χαροποίησε. Το μήνυμα που θέλουμε να περάσουμε είναι ότι η πόλη της Λάρισας μπορεί να φέρνει εις πέρας τέτοιες διοργανώσεις, να τις αναλαμβάνει και να τις κάνει με επιτυχία».

  • Πώς ήταν και είναι η συνεργασία σας με την Κολυμβητική Ομοσπονδία Ελλάδας;
  • «Μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα, διοργανώσαμε το Φάιναλ -4 του Κυπέλλου, γίνονται αυτοί οι αγώνες, υπάρχει πολύ καλή συνεργασία και θέληση, και θα ήταν λάθος να μην τα εκμεταλλευτούμε και εμείς και η ΚΟΕ ώστε να αναλαμβάνουμε τέτοιες διοργανώσεις. Εμείς θέλουμε και άλλες διοργανώσεις στη πόλη μας».
  • Είναι πιο δύσκολο να παίζεις ποδόσφαιρο ή να ασχολείσαι με τα κοινά;
  • «Να ασχολείσαι με τα κοινά. Αυτή τη στιγμή όμως ασχολούμαι ακόμα με το ποδόσφαιρο ως προπονητής στον Απόλλωνα Λάρισας, και για μένα είναι ακόμα πιο δύσκολο. Έχω όμως και θέληση και ιδέες. Είμαι όμως στη πόλη μου και είναι πιο εύκολο να το διαχειριστώ και για αυτό το κάνω».
  • Πώς βλέπεις την Εθνική ομάδα ποδοσφαίρου;
  • «Με χαροποίησε που είδα την Εθνική ομάδα να πηγαίνει στο Βόλο να παίζει επίσημο αγώνα. Θέλω να τη βλέπω στην περιφέρεια. Όταν και εγώ αγωνιζόμουν, πηγαίναμε κυρίως στο Ηράκλειο και ήταν κάτι πολύ όμορφο. Δυστυχώς η Εθνική ομάδα στην Αθήνα δεν έχει να κερδίσει τίποτα. Είναι άσχημο που το λέω. Ας το εκμεταλλευτεί και ας αγωνίζεται στην περιφέρεια όπου ο κόσμος θέλει να τη δει και να τη στηρίξει πιο ρομαντικά. Στην Αθήνα μετράει πολύ το οπαδικό στοιχείο ακόμα και στην Εθνική ομάδα».

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: Θοδωρής Νταβέλος