ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ / 8ο ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΝΕΩΝ

Βασίλης Σοφικίτης: «Αφιερώνω το μετάλλιο σε αυτούς που άφησαν τις οικογένειές τους τον Αύγουστο και αφοσιώθηκαν στη σωστή προετοιμασία μου»

  07.09.2022 18:32       1197

Με το χάλκινο μετάλλιο στις αποσκευές της επέστρεψε από τη Λίμα του Περού η αποστολή που συμμετείχε στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κολύμβησης Νέων.

Το κατέκτησε ο Βασίλης Σοφικίτης στα 400μ μικτής, τον οποίο στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» σήμερα (07/09) το μεσημέρι ανέμεναν οι φίλοι του αλλά και ο πατέρας του Δημήτρης, που δεν ήταν εύκολο να κρύψει τη συγκίνησή του.

Μια παρέα επίσης «κολλητών» ήταν εκεί για τον Απόστολο Σίσκο, που κατέλαβε την 4η θέση στα 200μ ύπτιο, γεγονός που και τον στενοχώρησε αλλά και τον πείσμωσε. Μαζί με τους δυο πολύ ταλαντούχους και πολλά υποσχόμενους κολυμβητές μας, ο προπονητής Άκης Οικονόμου.

Ο τρίτος στον κόσμο Βασίλης Σοφικίτης δήλωσε στην ιστοσελίδα της ΚΟΕ: «Η κατάκτηση ενός μεταλλίου στο παγκόσμιο πρωτάθλημα εφήβων ήταν κάτι που επιθυμούσα αρκετά και είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος με το αποτέλεσμα αυτό. Δεν μπορώ να κρύψω την ικανοποίηση που ένιωσα την στιγμή που τερμάτισα και κοίταξα στο φωτεινό πίνακα τα αποτελέσματα. Όλοι οι κόποι  και οι θυσίες της χρονιάς ανταμείφτηκαν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Θέλω να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τους προπονητές μου Άκη Οικονόμου και Νίκο Φλεριανό για όλη την βοήθεια που μου προσφέρουν από την αρχή της χρονιάς. Αφιερώνω λοιπόν αυτό το μετάλλιο σε αυτούς που άφησαν τις οικογένειές τους τον Αύγουστο και αφοσιώθηκαν στη σωστή προετοιμασία την δική μου για να έρθει αυτό το μετάλλιο  Τελειώνω λοιπόν μία πολύ δύσκολη χρονιά με το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα παρά τις δυσκολίες που περάσαμε. Μόνο θετικό πρόσημο μπορεί να έχει και θα είναι η βάση που θα πατήσω και θα με ωθήσει να συνεχίσω την επόμενη χρόνια γεμάτος θέληση και με νέους στόχους. Έζησα μοναδικές εμπειρίες και θα είναι πολύ χρήσιμες για τους επόμενους κολυμβητικούς μου στόχους».

Ο Άκης Οικονόμου τόνισε:«Ήταν πολύ δύσκολο γενικά ταξίδι, γιατί ήταν στο τέλος μια πολύ μεγάλης αγωνιστικά χρονιάς για όλους, και ήταν πολύ σημαντικό να μπορέσουμε να πάμε με τα παιδιά σε ένα μακρινό μέρος που είναι διαφορετικές οι κλιματολογικές συνθήκες και να προσαρμοστούμε, να  κάνουμε δυνατές εμφανίσεις για να διακριθούν τα παιδιά. Νομίζω με το ένα μετάλλιο, τρεις τελικούς και μια ένατη θέση με δυο αθλητές σε τέσσερις συμμετοχές τα λέει όλα για το αποτέλεσμα. Εκμεταλλεύτηκαν τις ευκαιρίες και μπόρεσαν να σταθούν επάξια. Πολλά συγχαρητήρια και στους δύο για τα αποτελέσματα. Αφού ξεκουραστούν, πιστεύω και οι δύο με υπομονή ,σκληρή δουλειά αλλά και ταπεινότητα θα μπορέσουν να διακριθούν και πάλι στο άμεσο μέλλον. Να χρησιμοποιήσουν αυτές τις εμπειρίες, ευχάριστες η δύσκολες ,ως εφόδιο για τις μελλοντικές αγωνιστικές τους υποχρεώσεις. Όποιο και να είναι το αποτέλεσμα, ευχάριστο η δυσάρεστο, άλλωστε η δουλειά μας είναι μετά από μια μέρα να προχωρήσουμε στον επόμενο στόχο».

Ο Δημήτρης Σοφικίτης, θέλησε να ευχαριστήσει την Κολυμβητική Ομοσπονδία Ελλάδας καθώς «το κλιμάκιο που προπονήθηκε όλο το προηγούμενο διάστημα στο ΟΑΚΑ, βοήθησε και τον Βασίλη να φθάσει σε αυτή την πολύ μεγάλη επιτυχία. Έχει δουλέψει πάρα πολύ και επί σειρά ετών, με πολύ αξιόλογους προπονητές που τους ευχαριστώ θερμά. Όταν συμβαίνουν αυτά, κάποια στιγμή αργά ή γρήγορα, ο αθλητής θα δικαιωθεί».

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: Θοδωρής Νταβέλος