ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ / ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΒΕΛΕΝΤΖΑΣ

Βελέντζας: «Προσοχή στον αναπτυξιακό και σωματειακό αθλητισμό»

  19.04.2020 11:15       2448

Ο Παναγιώτης Βελέντζας, προπονητής κλασικής κολύμβησης του Νηρέα Χαλανδρίου και των πρωταθλητών επιπέδου Απόστολου και Γιάννη Χρήστου, στέλνει σήμερα το αναστάσιμο μήνυμα σε όλους τους πρωταγωνιστές και εραστές της κλασικής κολύμβησης και κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για την επόμενη μέρα αναφορικά με τον αναπτυξιακό και σωματειακό αθλητισμό.

Οι δηλώσεις του έχουν ως εξής: 

«Η πρωτόγνωρη κατάσταση που βιώνει η χώρα μας αλλά και όλος ο πλανήτης, δεν μπορεί να αφήσει ανεπηρέαστο και τον αθλητισμό και συγκεκριμένα το άθλημα μας, την κλασική κολύμβηση.

Η ιδιαιτερότητα του αθλήματός μας, το υγρό στοιχείο και η καθημερινή επαφή που πρέπει να έχουν οι κολυμβητές και οι κολυμβήτριέςμας ,καθιστούν ήδη ένα θέμα που πρέπει να βρούμε την λύση του.

Είναι η πρώτη φορά που κολυμβητές βρίσκονται εκτός νερού για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα και αυτό σίγουρα θα έχει επιπτώσεις τόσο στην ψυχολογία τους όσο και στην επαφή τους.

Η επόμενη μέρα πρέπει να μας βρει όλους υγιείς, ενωμένους με κοινούς στόχους. Ο αθλητισμός υψηλού επιπέδου, ο αναπτυξιακός αθλητισμός και ο σωματειακός αθλητισμός πρέπει να είναι οι στόχοι μας.

Με χαρά διαβάζω την διάθεση της κυβέρνησης να σταθεί δίπλα στον αθλητισμό και πρέπει να βρεθούν τρόποι ώστε τα σωματεία να βοηθηθούν. Ας μην ξεχνάμε οτι ο σωματειακός αθλητισμός είναι η βάση της πυραμίδας.

Προτάσεις και σκέψεις υπάρχουν και καλό θα είναι να συζητηθούν με τους υπευθύνους της ΚΟΕ.

Αναφορικά με τους Απόστολο και Γιάννη Χρήστου η προσπάθεια η δική μου και των συνεργατών μου (Δημήτρης Κουλούρης Γυμναστής / Ερη Σγουράκη-Βιοχημικός της Άσκησης/ Γιάννης Αρναούτης Διατροφολόγος/ Γιώργος Γκούντας Φυσικοθεραπευτής) είναι να τους κρατήσουμε σ’ενα καλό επίπεδο φυσικής κατάστασης και ενδυνάμωσης, χωρίς να χάσουν άλλες ικανότητές τους, όπως η ευλυγισία και η ελαστικότητα, με στόχο όταν ξεκινήσουμε και πάλι να βρίσκονται στην καλύτερη δυνατή κατάσταση.

Αυτό όμως που εχει σημασία, το προσπαθώ και στους κολυμβητές μου στον Νηρέα Χαλανδρίου, είναι να κρατηθεί ψηλά το ηθικό, η ψυχολογία και οι στόχοι. Γιατί πρέπει να ήμαστε έτοιμοι για την ημέρα που θα μπούμε και πάλι στις πισίνες.

Χριστός Ανέστη σε όλους, με υγεία».

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: ΝβΧ