ΤΕΧΝΙΚΗ / ΤΕΧΝΙΚΗ

Βελιγράδι και Κίνα, Ευρωπαϊκό και Παγκόσμιο το 2015

  27.01.2014 13:55       1357

ΦΩΤΟ: Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Αθλημάτων της CMAS και Ταμίας του ΔΣ της ΚΟΕ, Ηλίας Ξιάρχος

Στο Βελιγράδι και το Γιαντάι (Κίνα) θα διεξαχθούν το 2015 οι κορυφαίες διοργανώσεις της Τεχνικής κολύμβησης, όπως αποφασίστηκε στη συνεδρίαση του «Μπιρό» της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας (CMAS), που συνεδρίασε το Σάββατο στο Ντίσελντορφ με την παρουσία και του Προέδρου της Επιτροπής Αθλημάτων της, Ηλία Ξιάρχου, Ταμία του ΔΣ της ΚΟΕ.

Στην πρωτεύουσα της Σερβίας θα διεξαχθεί (7-14 Ιουλίου) το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Νέων, η αντίστοιχη διοργάνωση του οποίου φιλοξενείται τον ερχόμενο Ιούνιο (25-2/7) στα Χανιά, ενώ στην πόλη της Κίνας το Παγκόσμιο πρωτάθλημα Ανδρών / Γυναικών (1-8 Σεπτεμβρίου).

Όπως αποφασίστηκε επίσης, η Τεχνική κολύμβηση θα δώσει το παρόν του χρόνου (2015) και στους Μεσογειακούς Αγώνες Μπιτς, που θα διεξαχθούν στην Πεσκάρα (21-30 Αυγούστου), σύμφωνα με την απόφαση της ΔΕΜΑ στη Μερσίνη το περασμένο καλοκαίρι.

Σε ότι αφορά τους Κανονισμούς του αθλήματος, εγκρίθηκε  η τροποποίηση τους που θα ισχύσει από το 2015 και αφορά – μεταξύ των άλλων - τον καθορισμό του αγωνιστικού προγράμματος σε Παγκόσμια και Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, σε 4 ημέρες (από 5 σε Άνδρες / Γυναίκες και 3 σε Νέους).

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΟΕ