ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ / ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΑΝΔΡΩΝ

Βλαχόπουλος: «Μπορούμε να φτάσουμε ψηλά» - Φουντούλης: «Για το πρώτο ευρωπαϊκό μας μετάλλιο»

  04.01.2024 23:51       892

Τη χαρά του για την επιστροφή στην Εθνική Ανδρών μίλησε ο Άγγελος Βλαχόπουλος μετά τη νίκη επί της Ουγγαρίας στην πρεμιέρα του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος στο Ζάγκρεμπ.

Μετά την απουσία του από το Παγκόσμιο της Φουκουόκα, λόγω του σοβαρού προβλήματος με το τροχαίο της μητέρας του, ο Έλληνας διεθνής επέστρεψε και πάλι ως πρωταγωνιστής και επεσήμανε στις δηλώσεις του πως «οι παίκτες του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος παίζουν αρχικά για ευχαριστηθούν το κάθε παιχνίδι».

Επιπλέον, επεσήμανε πως «ένα μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα είναι πάντα κίνητρο, μιας και λείπει από τη συλλογή της Εθνικής, ωστόσο, ο δείκτης δυσκολίας παραμένει υψηλός, καθώς οι περισσότερες ευρωπαϊκές ομάδες είναι αυτές που συμμετέχουν και στο Παγκόσμιο, αλλά και στους Ολυμπιακούς. Μπορούμε, όμως και πάλι να φτάσουμε ψηλά».

Ικανοποιημένος από την εικόνα της Εθνικής μετά τη νίκη κόντρα στην Ουγγαρία ήταν, εξάλλου, ο αρχηγός Γιάννης Φουντούλης. Ο Έλληνας διεθνής επεσήμανε πως το παιχνίδι δε λογίζεται ως ρεβάνς για τον χαμένο τελικό του Παγκοσμίου της Φουκουόκα, καθώς υπάρχουν εντελώς διαφορετικές συνθήκες.

«Σήμερα ήταν ένα διαφορετικό παιχνίδι, δεν πρέπει να ξεχνάμε ποια είναι η Ουγγαρία και το ζητούμενο ήταν η νίκη. Συνήθως έτσι ξεκινάμε στα μεγάλα τουρνουά και στη συνέχεια πάντα βελτιωνόμαστε. Το ζητούμενο είναι όταν κριθεί η πρόκριση στα ημιτελικά να είμαστε στην καλύτερή μας κατάσταση», δήλωσε αρχικά.

Για το αν οι παίκτες παίζουν απαλλαγμένοι από το άγχος αφού έχουν πάρει την πρόκριση στους Ολυμπιακούς του Παρισιού, πρόσθεσε: «Δεν ισχύει κάτι τέτοιο γατί είμαστε εδώ να δείξουμε πως το κίνητρό μας, παρά την πρόκριση, είναι μεγάλο. Είμαστε εδώ με στόχο να διεκδικήσουμε και να πάρουμε το πρώτο μας ευρωπαϊκό μετάλλιο και γι’ αυτόν τον σκοπό θα αγωνιστούμε σε όλα τα ματς».

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: Γιάννης Κορακής