ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ / ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ “ΠΑΡΙΣΙ 2024”

Βλάχος: «Ανατροπή με καρδιά ελληνική»- Βλαχόπουλος: «Ήμασταν ψύχραιμοι στα πέναλτι»

  30.07.2024 23:05       2421

«Ήταν μια σημαντική νίκη και θέλω να δώσω συγχαρητήρια στα παιδιά γιατί έπαιξαν με καρδιά ελληνική». Τάδε έφη ο Ομοσπονδιακός τεχνικός Θοδωρής Βλάχος αναφερόμενος στην επιτυχία της Εθνικής μας ομάδας Υδατοσφαίρισης με αντίπαλο το Μαυροβούνιο (17-16 στα πέναλτι) στο πλαίσιο της δεύτερης αγωνιστικής του Α΄ομίλου, στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι.

«Πήραμε μια νίκη έστω και στα πέναλτι. Δεν ξέρω αν την αξίζαμε, γιατί δεν ήμασταν καλοί στο παιχνίδι με το Μαυροβούνιο. Ωστόσο, όταν δεν παίζουμε καλά, αλλά στα τελευταία 29 δευτερόλεπτα της αναμέτρησης καταφέρνουμε να προηγηθούμε στο σκορ, αυτό δείχνει πως έχουμε πολλές δυνατότητες. Απλά πρέπει να καταλάβουμε πως, πλέον, αρχίζουν τα θρίλερ και θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι από το πρώτο λεπτό να παίξουμε σε δύσκολες καταστάσεις» είπε ο Έλληνας προπονητής στην κάμερα της ΕΡΤ για να προσθέσει:

«Κυνηγούσαμε το σκορ σχεδόν σε όλη την διάρκεια του αγώνα και πιστεύω πως αυτό μας επηρέασε πολύ. Έγιναν πολλά λάθη, αλλά δεν χάσαμε την πίστη μας πως μπορούμε να γυρίσουμε το παιχνίδι και να κερδίσουμε. Κι αυτό είναι ένα σπουδαίο χαρακτηριστικό το οποίο πρέπει να το κρατήσουμε μέχρι το τέλος. Κι αν βελτιώσουμε κάποια πράγματα στην τακτική μας μπορούμε να παρουσιαστούμε καλύτεροι στη συνέχεια. Δεν ξέρω για τα αποτελέσματα, αλλά σίγουρα θα έχουμε καλύτερη εικόνα».

Από το παιχνίδι με το Μαυροβούνιο, το ελληνικό συγκρότημα πήρε δύο πόντους... «Για ότι παίρνουμε πρέπει να είμαστε ευγνώμονες. Η επιτυχία ήταν σημαντική και πρέπει να δώσω συγχαρητήρια στα παιδιά. Η καρδιά τους ήταν ελληνική και καταφέραμε να νικήσουμε. Ήταν πιο δίκαιο που πήγε το ματς στα πέναλτι γιατί ο αντίπαλός μας ήταν συνεχώς μπροστά στο σκορ και προηγήθηκε ακόμη και με τρία γκολ διαφορά. Αλλά ας κερδίσουμε κι εμείς μια φορά στα πέναλτι και να το κάνουμε πάλι αν χρειαστεί. Το θέμα, όμως, είναι πως αν και δεν είχαμε καλή απόδοση, καταφέραμε να πάρουμε το πλεονέκτημα από τον αντίπαλό μας. Γιατί εδώ μετράει κάθε αγώνας για την εξέλιξη του ομίλου και ποιες θα είναι οι τέσσερις πρώτες ομάδες που θα οδηγηθούν στα χιαστί».

Το παιχνίδι ξεκίνησε με αποβολή του Βλάνταν Σπάιτς, ο οποίος μπήκε αντικανονικά στον αγωνιστικό χώρο, αλλά ουδόλως φάνηκε να επηρεάζει αυτή η εξέλιξη τους παίκτες του Μαυροβουνίου. «Συνήθως αυτό επιδρά θετικά στην ομάδα που υποπίπτει σε αυτή την παράβαση. Εμείς, ίσως, πιστέψαμε πως με έναν φουνταριστό οι αντίπαλοί μας θα είχαν πρόβλημα, αλλά στα δύο πρώτα οκτάλεπτα δεχόμασταν γκολ από αιφνιδιασμούς. Δεν είχαμε σωστές αντιδράσεις στον παίκτη λιγότερο, δεν κάναμε μπλοκ, ήμασταν πολύ νωθροί. Το γεγονός ότι διορθώσαμε τα λάθη μας μέσα στο παιχνίδι είναι σπουδαίο γιατί είναι δύσκολο να συμβεί αυτό και να περάσεις μπροστά στο σκορ λίγο πριν ολοκληρωθεί ο αγώνας».

Όσο για τον επόμενο αντίπαλο… «Νομίζω πως οι ΗΠΑ είναι πιο επικίνδυνη ομάδα από το Μαυροβούνιο, έχουν ταλέντο και έχουν αέρα νικητή. Διαθέτουν πολύ καλό σύνολο, όπως άλλωστε κι εμείς. Θα είναι κι αυτός ένας ακόμη τελικός».

Ο Άγγελος Βλαχόπουλος με γκολ που πέτυχε στα τελευταία 29 δευτερόλεπτα έδωσε προβάδισμα στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα (12-11). Ωστόσο, οι Μαυροβούνιοι κατάφεραν να ισοφαρίσουν στον παίκτη παραπάνω, μόλις δύο δευτερόλεπτα πριν ολοκληρωθεί η κανονική διάρκεια της αναμέτρησης.

«Κάναμε ένα μεγάλο λάθος στην τελευταία φάση» επισήμανε ο διεθνής παίκτης. « Όταν χρεωθήκαμε την ποινή έπρεπε να βγούμε πολύ γρήγορα πάνω στους αντιπάλους μας γιατί τελείωνε ο χρόνος. Θεωρώ πως έγινε μεγάλο λάθος για το επίπεδό μας. Από εκεί και πέρα, ήμασταν ψύχραιμοι στη διαδικασία των πέναλτι, πιστεύαμε στους εαυτούς μας και το σημαντικό είναι πως πήραμε την νίκη»

Αναφερόμενος στην απόλυτη ευστοχία της ελληνικής ομάδας στα πέναλτι, ο Άγγελος Βλαχόπουλος τόνισε: «Θεωρώ πως διαθέτουμε πολύ καλούς σουτέρ. Προπονούμαστε αρκετά και σε αυτό το κομμάτι. Συν τοίς άλλοις έχουμε και καλό τερματοφύλακα. Οπότε θεωρώ πως οι πιθανότητες ήταν υπέρ μας σε αυτή την διαδικασία».

Τι πρέπει να διορθώσουμε: «Να είμαστε λίγο παραπάνω συγκεντρωμένοι στην άμυνα. Έχουμε καλό τερματοφύλακα, τον εμπιστευόμαστε πολύ και γι αυτό αφήσαμε να γίνουν κάποια σουτ από τα πέντε μέτρα. Από εκεί και πέρα, θα πρέπει να βάλουμε λίγο παραπάνω ενέργεια, να είμαστε πιο κινητικοί και να βγαίνουμε με δύναμη στους αντιπάλους μας. Δεν θα πρέπει να αφήσουμε να πηγαίνουν τα παιχνίδια σε υψηλά σκορ».

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΟΕ