ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ / 19ο ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΑΝΔΡΩΝ / ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ

Βλάχος: «Αξίζαμε μετάλλιο, το λαβωμένο λιοντάρι βρυχάται πιο δυνατά» - Γενηδουνιάς: «Έχει μέλλον αυτή η ομάδα»

  03.07.2022 17:54       635

Τρισευτυχισμένος ήταν ο ομοσπονδιακός τεχνικός Θοδωρής Βλάχος για την κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου από την Ελλάδα στο 19ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, λέγοντας πως η ομάδα το άξιζε, ενώ μίλησε για το λαβωμένο λιοντάρι που βρυχάται πιο δυνατά.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

«Εγώ πριν από 20 χρόνια είχα ξαναβουτήξει για πανηγυρισμούς σε αυτή την πισίνα. Bέβαια τότε ήταν το χρυσό στο Τσάμπιονς Λιγκ, τώρα ήταν για το χάλκινο στο Παγκόσμιο. Σε μια τέτοια διοργάνωση χαίρεται ο 1ος και ο 3ος κυρίως, ο 2ος είναι ικανοποιημένος γενικά, αλλά μένει και με την ήττα στον μεγάλο τελικό. Αν ξαναπαίζαμε με την Ιταλία (στον ημιτελικό) θα την κερδίζαμε.

Σήμερα ήμασταν πολύ καλύτεροι από την Κροατία. Μπράβο ειδικά στον Παναγιώτη τον Τζωρτζάτο γιατί στο πιο κρίσιμο ματς έκανε μεγάλο παιχνίδι. Δεν συνηθίζω να λεω μπράβο ξεχωριστά σε αθλητές. Ο τερματοφύλακας στο πόλο κάνει τη διαφορά. Βρήκαμε λύσεις και επιθετικά. Κάναμε έναν τέλειο μικρό τελικό. Αξίζαμε ενα μετάλλιο και αξίζουμε πολλά στη συνέχεια. Το λαβωμένο λιοντάρι βρυχάται πιο δυνατά.

Ο κύκλος που ξεκινά τωρα είναι καλύτερος. Έχουμε πολύ ταλέντο. Παίζουμε ωραίο πόλο. Φεύγω απο εδώ συγκινημένος. Η ομάδα αξίζει να βρίσκεται εδώ. Κανείς δεν έχει κάνει συμβόλαιο με την επιτυχία. Εμείς ορκιζόμαστε να το παλέψουμε όσο μπορούμε. Ελπίζουμε να βρεθούμε ξανά στους "4". Φεύγουμε από εδώ χαρούμενοι. Ευχαριστούμε όσους ήταν εδώ και φώναζαν «Ελλάς Ελλάς», μας έδιναν δύναμη».

Ο διεθνής άσος Κώστας Γενηδουνιάς, από την πλευρά του, τόνισε ότι η ομάδα άξιζε το παγκόσμιο βάθρο, αλλά οι παίκτες της θέλουν παραπάνω, τονίζοντας πως η ομάδα έχει πολύ μέλλον. Αναλυτικά τα όσα είπε:

«Υπόσχομαι να μην συγκινηθώ. Σήμερα είναι ημερά γιορτής, ημέρα χαράς. Πανάξια πήραμε το μετάλλιο. Ένα κακό ματς με την Ιταλία δεν αναιρεί τίποτα. Είμαστε πολύ ευτυχισμένοι. Θέλω να το αφιερώσω στον Ζερδεβά και τον Παπαναστασίου, που είμαι σίγουρος πως ήθελαν να μπουν και αυτοί στην πισίνα, ακόμα και με τα ρούχα. 

Θέλουμε παραπάνω, δεν μας φτάνει ένα μετάλλιο. Η ομάδα αυτή έχει πολύ μέλλον και ελπίζουμε να συνεχίσουμε έτσι».

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: Γιάννης Κορακής