ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ / ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΑΝΔΡΩΝ / ΝΤΟΧΑ

Βλάχος: «Υπάρχει πίεση, πρέπει να είμαστε καλοί και να κάνουμε νίκες με μεγάλους αντιπάλους»

  05.02.2024 12:08       834

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός Θοδωρής Βλάχος, μετά την εμφατική νίκη στην πρεμιέρα επί της Κίνας (24-6) μίλησε για τις απαιτήσεις που έχει από την Εθνική ομάδα, ώστε αυτή να πρωταγωνιστήσει και σε αυτό το Παγκόσμιο πρωτάθλημα, για το πρωτόγνωρο σενάριο των δύο μεγάλων διοργανώσεων σε διάστημα 15 ημερών, καθώς επίσης και για το τι χρειάζεται για να επαναλάβει η Ελλάδα τον θρίαμβο της Φουκουόκα του 2023, όταν κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο για πρώτη φορά στην ιστορία της.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Θοδωρής Βλάχος:

Για την καλή αρχή κόντρα σε έναν εύκολο αντίπαλο, όπως είναι η Κίνα: «Η Κίνα είναι μια ομάδα με χαμηλές δυνατότητες, τα δύο ρόστερ δεν μπορούν να συγκριθούν. Ήμασταν αρκετά σοβαροί, ήταν ένα καλό παιχνίδι. Το πιο σοβαρό ματς θα είναι το τρίτο με τους Γάλλους, θέλουμε να φτάσουμε ως εκεί έχοντας διάθεση και να είμαστε σοβαροί».

Για το απαιτητικό Ευρωπαϊκό που ολοκληρώθηκε με την Εθνική στην 5η θέση και τη διαχείριση εν όψει του Παγκοσμίου: «Ήταν κάτι καινούριο, ποτέ δεν υπήρξαν δύο διοργανώσεις με διάστημα 15 ημερών διαφοράς. Θα δείξει αν κάναμε κάτι σωστά ή λάθος. Τα παιδία είναι κουρασμένα, ερχόμενοι και από τις υποχρεώσεις με τις ομάδες τους. Βήμα-βήμα, σιγά-σιγά, δεν είναι μόνο η σωματική κούραση αλλά και η πνευματική. Υπάρχει πολλή πίεση, όλα είναι στον μέγιστο βαθμό. Θέλει ιδιαίτερη διαχείριση, προσπαθούμε να ακούσουμε τι λένε οι αθλητές, τι αισθάνονται».

Για τον στόχο στο Παγκόσμιο Υγρού Στίβου: «Ο στόχος είναι υψηλός εάν παίξουμε πολύ καλά. Πρέπει να είμαστε καλοί και να κάνουμε μεγάλες νίκες με μεγάλους αντιπάλους".

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: Γιάννης Κορακής