ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ / WORLD LEAGUE ΑΝΔΡΩΝ

Θόδωρος Βλάχος: «Θα πετύχουμε τους στόχους μας»

  12.11.2019 21:13       760

Στην αναποτελεσματικότητα και στο τραγικό ποσοστό στον παίκτη παραπάνω απέδωσε ο ομοσπονδιακός προπονητής Θοδωρής Βλάχος την ήττα της Εθνικής μας ομάδας από την Ιταλία (9-6) στην πρεμιέρα της διοργάνωσης του World league.

Ο Ομοσπονδιακός προπονητής εξήρε την μεγάλη παρουσία του κόσμου στις εξέδρες του εθνικού κολυμβητηρίου Πειραιά κάτι που το θεωρεί εξαιρετικά θετικό για την προσπάθεια του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος. 

Ερωτώμενος για τα μεγάλα ραντεβού που έχει η εθνική ομάδα τους προσεχείς μήνες με τη συμμετοχή της στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα και το προολυμπιακό τουρνουά, ο Θοδωρής Βλάχος υποστήριξε ότι οι διεθνείς Υδατοσφαιριστές μπορούν να αλλάξουν την εικόνα της ομάδας και να φτάσουν στο επιθυμητό αποτέλεσμα που είναι η πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

«Νιώθω στεναχωρημένος γιατί δεν μπορέσαμε να ανταποκριθούμε στην πρόκληση μιας γεμάτης εξέδρας. Δεν κάναμε χαρούμενους τους φίλους που μας εντυπωσίασαν με την μαζική παρουσία τους. Χάσαμε τον αγώνα γιατί υστερήσαμε στο επιθετικό κομμάτι. Η αναποτελεσματικότητα ήταν ο λόγος που ηττηθήκαμε. Δεν μπορείς να κερδίσεις την Ιταλία όταν έχεις ένα ποσοστό 1/11 προσπάθειες στον παίκτη παραπάνω. Γνωρίζω χρόνια αυτά τα παιδιά. Ο εγωισμός τους είναι πληγωμένος. Όχι μόνο από το σημερινό αποτέλεσμα αλλά και από τις εμφανίσεις στα τελευταία παιχνίδια του καλοκαιριού. Είναι μεγάλοι αθλητές και μπορούν να αλλάξουν το πρόσωπο της εθνικής ομάδας στην πορεία. Θα αποδείξουν ότι δεν γίναμε ξαφνικά μια κακή ομάδα. Έχουμε αρχές και θα πετύχουμε τους στόχους μας» υποστήριξε ο Θοδωρής Βλάχος. 

 Ο προπονητής της εθνικής Ιταλίας Σάντρο Καμπάνια, ένας παλιός γνώριμος και παντοτινός φίλος της Ελλάδας, πρώην ομοσπονδιακός προπονητής, εκτίμησε στις δηλώσεις του ότι η ελληνική ομάδα έχει τις δυνατότητες να προκριθεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Αναφερόμενος στο παιχνίδι του Πειραιά και στη νίκη της ομάδας του, υποστήριξε:

«Και οι δύο ομάδες δεν τα πήγαν καλά στην επίθεση. Εμείς παίξαμε ικανοποιητικά στην άμυνα. Ήταν ένα καλό παιχνίδι, αν αναλογιστεί κανείς ότι βρισκόμαστε στην αρχή της χρονιάς. Έγιναν αρκετά λάθη στην επίθεση. Η ομάδα μου πιστεύω ότι ημέρα με την ημέρα θα βελτιώνεται για να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις, αρχικά του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος και στη συνέχεια των Ολυμπιακών Αγώνων».

Όταν ο Σάντρο Καμπάνια ερωτήθηκε για τις τύχες της ελληνικής ομάδας στις δύο αυτές διοργανώσεις, τόνισε:

«Η Ελλάδα μπορεί να τα καταφέρει. Έχει μια υπέροχη ομάδα, που μου αρέσει πολύ. Σπουδαίοι πολίστες. Σήμερα δεν πήγαν καλά στην επίθεση, αλλά έχουν τις δυνατότητες να βελτιωθούν στη συνέχεια».

Όταν ο Σάντρο Καμπάνια ρωτήθηκε για τα συναισθήματά του ερχόμενος για μια ακόμη φορά στην Ελλάδα, κατέληξε:

«Νιώθω σαν να βρίσκομαι στο σπίτι μου όταν έρχομαι στην Ελλάδα».

 Ο Στέλιος Αργυρόπουλος Κανακάκης εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι η Εθνική ομάδα θα βελτιωθεί στην συνέχεια και θα ανταποκριθεί στις προκλήσεις των μεγάλων ραντεβού που έπονται.

«Σήμερα είχαμε ένα πολύ κακό ποσοστό στον παίκτη παραπάνω. Όταν θα έρθει όμως η ώρα θα βελτιωθούμε. Έχω πίστη σε αυτή την ομάδα. Για το σημερινό αποτέλεσμα δεν υπάρχει δικαιολογία. Είμαστε χρόνια μαζί και θα έπρεπε να αντιδράσουμε καλύτερα. Πρέπει να κρατήσουμε χαμηλά το κεφάλι, να είμαστε προσγειωμένοι, να αποφύγουμε τα μεγάλα λόγια και με πολλή προσπάθεια να πετύχουμε τους στόχους μας. Μπορούμε» υποστήριξε.

Έντονα προβληματισμένος εμφανίστηκε ο διεθνής Κωνσταντίνος Γεννηδουνιάς.

«Δεν παίξαμε καλά. Δείξαμε και σήμερα τα κακά σημάδια του καλοκαιριού, με πολλά προβλήματα στην επίθεση και χωρίς λύσεις. Από το επόμενο παιχνίδι πρέπει όλοι να εμφανιστούμε καλύτεροι. Ο αρχικός μας στόχος να πάμε στην Ολυμπιάδα και να διακριθούμε εκεί, είναι ένα όνειρο που έχουμε από μικρά παιδιά. Μπορούμε να τα καταφέρουμε, αλλά πρέπει άμεσα να βελτιωθούμε και σαν ομάδα και ατομικά ο καθένας μας» είπε. 

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: ΝβΧ