ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ / STOIXIMAN.gr 20ο FINAL-4 ΚΥΠΕΛΛΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ ΑΝΔΡΩΝ

Βλάχος: Οι τίτλοι κρίνονται στις άμυνες

  19.01.2019 16:59       884

Η εξαιρετική άμυνα και η ποιότητα των παικτών του Ολυμπιακού ήταν τα στοιχεία που χάρισαν τον 20ο τίτλο στην ομάδα του Πειραιά, σύμφωνα με τις δηλώσεις των πρωταγωνιστών της στη Συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε μετά το πέρας του τελικού στο Stoiximan.gr 20ου Final-4 που έγινε στο Καρπενήσι.

Από την πλευρά τους οι εκπρόσωποι του ΝΟΒ υποστήριξαν ότι φεύγουν από το Καρπενήσι με ανάμεικτα συναισθήματα. Απογοήτευση για την απώλεια του τίτλου και ικανοποίηση για την ανταγωνιστική εικόνα στον τελικό.

Οι δηλώσεις των πρωταγωνιστών του τελικού έχουν ως εξής:

ΘΟΔΩΡΗΣ ΒΛΑΧΟΣ (προπονητής Ολυμπιακού):

«Όλοι περίμεναν μια πιο εύκολη επικράτηση του Ολυμπιακού. Εγώ ήμουν σίγουρος ότι τα πράγματα θα ήταν διαφορετικά και το είχα επισημάνει στους παίκτες μου. Ο τελικός έχει πίεση και την πίεση την έχει η καλύτερη ομάδα. Εμείς είμαστε πρωταθλητές Ευρώπης. Εάν κάτι δεν πήγαινε καλά, που δεν πήγε με δικιά μας ευθύνη στο ξεκίνημα του αγώνα, θα ήταν στην συνέχεια ένα παιχνίδι που θα κρινόταν στις λεπτομέρειες. Συγχαρητήρια στον φίλο μου, τον Κόλιανιν, που ξεπέρασε μια κακή περίοδο για την ομάδα του και την οδήγησε σήμερα σε ένα ανταγωνιστικό παιχνίδι. Πιο πολλά όμως συγχαρητήρια στους αθλητές μου, που στην χειρότερη μέρα τους από την ημέρα που εγώ είμαι προπονητής στον Ολυμπιακό, βρήκαν τον τρόπο να μην δεχτούν κανένα γκολ μετά από ένα τραγικό ξεκίνημα. Με τρομερή άμυνα κατάφεραν και κατέκτησαν τον τίτλο. Οι άμυνες δίνουν τους τίτλους στις ομάδες. Εμείς ήμασταν πάρα πολύ καλοί στην άμυνα. Στο τέλος βρήκαμε τον δρόμο προς τα δίχτυα και πήραμε ένα ακόμη τρόπαιο. Είναι το 20ό κύπελλο στην ιστορία του Ολυμπιακού. Συνεχίζει ο σύλλογος να γράφει ιστορία. Η ιστορία γράφεται με τίτλους. Ελπίζω το πρώτο κύπελλο της χρονιάς για τον ερασιτέχνη να ακολουθήσουν και άλλα, περισσότερα από πέρσι. Ο Ολυμπιακός δείχνει το δρόμο πως πρέπει να λειτουργούν οι ομάδες και πως πρέπει να συμπεριφέρονται».

ΓΙΟΖΕΦ ΠΑΒΙΤΣ (αρχηγός Ολυμπιακού και καλύτερος τερματοφύλακας του τουρνουά):

«Μπορεί να μην μπήκαν πολλά γκολ και κάποιοι να μην χαρακτήρισαν όμορφο τον τελικό. Ήταν όμως συγκλονιστικός. Με δυο πολύ καλές ομάδες. Ήμασταν σήμερα λίγο καλύτεροι από την Βουλιαγμένη. Όλοι έλεγαν ότι θα κερδίζαμε εύκολα το παιχνίδι, αλλά ήταν ένας τελικός και στον τελικό ενός κυπέλλου υπάρχουν πάντα εκπλήξεις. Πριν από δύο χρόνια γευτήκαμε αρνητικά αυτή την έκπληξη. Παίξαμε πολύ καλή άμυνα και εκεί κρίθηκε ο τελικός. Ήρθαμε για την νίκη και φεύγουμε με το κύπελλο. Δεν έχει σημασία εάν κερδίσαμε με 15-2 ή με 6-4. Το κύπελλο έχει σημασία και αυτό βρίσκεται σήμερα στον Πειραιά».

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΓΟΥΝΑΣ (παίκτης Ολυμπιακού και MVP του τελικού):

«Εκπληρώσαμε τον αρχικό στόχο της χρονιάς. Κατακτήσαμε το κύπελλο και βήμα βήμα προχωράμε για την υλοποίηση των επόμενων στόχων. Η Βουλιαγμένη έκανε ό,τι έπρεπε μέσα στο παιχνίδι. Έπαιξε συγκεντρωμένα και με σωστό αμυντικό προσανατολισμό. Το περιμέναμε αυτό. Δεν ήταν έκπληξη για μας. Από την αρχή της χρονιάς έδειξε ότι θα είναι ανταγωνιστική. Στο τέλος μίλησε η κλάση των παικτών του Ολυμπιακού και ο ρυθμός που αλλάξαμε στο παιχνίδι και μας έδωσε το τρόπαιο».

ΧΡΒΟΓΕ ΚΟΛΙΑΝΙΝ (προπονητής ΝΟΒ):

« Συγχαρητήρια στον Ολυμπιακό και ακόμη περισσότερα στα παιδιά μου. Άντεξαν τρία οκταλεπτα και έμειναν κοντά στο σκορ. Είχαμε θέσει σαν στόχο να κρατήσουμε χαμηλά το σκορ και τα καταφέραμε. Χάθηκε το παιχνίδι επειδή βάλαμε δύο γκολ λιγότερα. Ο Ολυμπιακός έχει μεγάλο και ποιοτικό ρόστερ, είναι πρωταθλητής Ευρώπης, καλύτερη ομάδα. Στο τέλος δεν αντέξαμε».

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΠΟΝΤΙΚΕΑΣ (παίκτης ΝΟΒ):

«Κάναμε μια πολύ καλή προσπάθεια. Για να κερδίσουμε τους πρωταθλητές Ευρώπης έπρεπε να υπερβάλλουμε εαυτούς. Το κάναμε και ομαδικά και ατομικά. Αυτά τα παιχνίδια κρίνονται στις λεπτομέρειες. Ο Ολυμπιακός αξιοποίησε τις λεπτομέρειες και κέρδισε».

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: Ν.β.Χ.