ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ / ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ / ΤΟΚΙΟ / ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΔΡΩΝ

«Περήφανοι γι αυτήν την εκπληκτική Εθνική ομάδα, που έχει και πολύ μέλλον» (pics, videos, δηλώσεις πρωταγωνιστών)

  08.08.2021 12:46       1326

Στην ιστορική απονομή του ιστορικού ασημένιου ολυμπιακού μεταλλίου ήταν όλοι καμαρωτοί και οι στιγμές ήταν αποθεωτικές. Και μπορεί να φάνηκε λίγο στενοχωρημένος για την ήττα στον τελικό από τη Σερβία, αφού είχε πει πως ήθελε πολύ το χρυσό μετάλλιο, όμως δήλωσε πολύ περήφανος για την πορεία της εκπληκτικής Εθνικής ομάδας υδατοσφαίρισης που έφτασε στο ασημένιο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες, ο ομοσπονδιακός τεχνικός Θοδωρής Βλάχος. Όλοι, εξάλλου, παραδέχονται ότι αυτή η ομάδα έχει και μέλλον.

«Ποιος να φανταζόταν ότι θα παίρναμε το ασημένιο και θα ήμασταν στενοχωρημένοι… Δεν διαχειριστήκαμε καλά το παιχνίδι του τελικού στο ξεκίνημα και στο τελείωμα. Δεν ήταν και εύκολο απέναντι σε έναν τέτοιο αντίπαλο. Δεχτήκαμε 13 γκολ, τα περισσότερα από κάθε άλλο ματς στο τουρνουά. Παίξαμε απέναντι σε έναν πολύ άξιο αντίπαλο, που κατακτά δεύτερο σερί χρυσό. Θέλω να ευχαριστήσω τα παιδιά, ήταν φανταστικά, δεν έχω λόγια. Έχουμε κάνει αρκετά πράγματα τώρα που τελειώσαμε, έχουμε δημιουργήσει μνήμες, γράψαμε ιστορία και δημιουργήσαμε νέους φίλους του αθλήματος. Είμαστε περήφανοι και ζήσαμε μεγάλες στιγμές, ανεπανάληπτες που θα μείνουν για πάντα στις μνήμες μας», τόνισε ο Βλάχος και πρόσθεσε:

«Το να ανεβαίνεις στο βάθρο των Ολυμπιακών Αγώνων είναι υπέρτατη τιμή και περηφάνια. Η ομάδα αυτή έχει πολύ μέλλον. Είναι η πιο ανανεωμένη ομάδα εδώ στο Τόκιο. Δημιούργησε προσδοκίες για το μέλλον, η Ελλάδα είναι σε πολύ καλό σημείο και μπορεί να έχει μεγάλες επιτυχίες στο μέλλον. Όσοι πραγματικά χάρηκαν και είναι περήφανοι για μας θα έρθουν να μας δώσουν μια μεγάλη αγκαλιά στο αεροδρόμιο».

Ο αρχηγός Γιάννης Φουντούλης, προσπαθώντας να παρηγορήσει τους συμπαίκτες του, οι οποίοι ήταν αρκετά απογοητευμένοι (για λίγη ώρα μέχρι την απονομή), παρότι κατέκτησαν το πρώτο ολυμπιακό μετάλλιο για το πόλο ανδρών, αλλά ήθελαν το χρυσό (χαρακτηριστική η αγκαλιά στον Ζερδεβά που έκλαιγε), είπε: "Δεν περίμενα οι συμπαίκτες μου να είναι τόσο απογοητευμένοι με το αργυρό μετάλλιο. Μου έκανε τεράστια εντύπωση και δείχνει τι αθλητές, τι χαρακτήρες, πόσο γεννημένοι νικητές είναι. Προσπάθησα να τους πω ότι αυτό που κάναμε ήταν τεράστιο και μόνο χαμόγελα πρέπει να έχουμε. Προφανώς χάσαμε έναν τελικό Ολυμπιακών Αγώνων και δεν συμβαίνει κάθε μέρα, βασικά δεν έχει συμβεί ποτέ. Τελειώνουμε με το αργυρό, που είναι κάτι σπουδαίο. Είμαστε περήφανοι και θα υπάρξουν ανάλγες στιγμές και στο μέλλον».

Κάτι που δεν κατάφερε ο πατέρας του, ο Τάσος (ένας εκ των κορυφαίων πολιστών της ιστορίας στην Ελλάδα, o επονομαζόμενος πιλότος), στις δύο δικές του παρουσίες σε Ολυμπιακούς Αγώνες, το πέτυχε ο γιος Αλέξανδρος Παπαναστασίου. Αστειευόμενος, μίλησε γι αυτό στην κάμερα της ΕΡΤ μετά την ολοκλήρωση της απονομής των μεταλλίων:

«Δεν μπορώ να σκεφτώ τίποτα αυτή την στιγμή. Νομίζω ο πατέρας μου είναι πιο χαρούμενος από μένα. Δεν ξέρω, ειλικρινά. Απλά θα του το τρίψω στη μούρη (γελάει)», είπε αρχικά και πρόσθεσε αναφερόμενος στις πυρκαγιές που πληγώνουν την Ελλάδα, καταστρέφοντας και το δικό του σπίτι: «Ό,τι ήταν να ειπωθεί γι αυτό, το είπε ο αρχηγός μας, ο Γιάννης Φουντούλης. Ένα μεγάλο μέρος των σκέψεών μας ήταν στην Ελλάδα, αυτά που γίνονται είναι θλιβερά». Αναφορικά με τους επόμενους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού, είπε: «Ό,τι και να γίνει, θα προσπαθήσουμε να κάνουμε κάτι καλύτερο από αυτό που κάναμε τώρα».

Συγκλονιστικός ο Μάριος Καπότσης μετά την απονομή του ασημένιου μεταλλίου, μίλησε για τις πυρκαγιές στην Ελλάδα και την κατάσταση που βιώνει η χώρα. Η δική του αφιέρωση πήγαινε σε όσους παλεύουν προκειμένου να βάλουν τέλος στον εφιάλτη των τελευταίων ημερών. Είπε:

«Είναι πολλά τα συναισθήματα αυτή την στιγμή. Είναι η μεγαλύτερη γιορτή του αθλήματος οι Ολυμπιακοί Αγώνες. Δυστυχώς δεν μπορούμε να γιορτάσουμε με την καρδιά μας, γιατί στην Ελλάδα έχουμε πόλεμο, έναν πόλεμο που είναι πολύ οδυνηρός. Ένας πόλεμος που μας έχει επηρεάσει όλους. Αυτό που θέλω να πω είναι ότι αυτό το μετάλλιο δεν ανήκει μόνο σ' εμάς, ανήκει σε όλους τους Έλληνες που αγωνίζονται αυτή την δύσκολη στιγμή, σε αυτούς τους Έλληνες που βοηθούν, τους πυροσβέστες, σε όσους βοηθούν. Μου έρχονται πολλά στο μυαλό, οι οικογένεια των Αντετοκούνμπο που πληρώνουν για καταλύματα, ο Γιαννακόπουλος που πληρώνει την αναδάσωση. Είναι πολλά αυτά που έχω να πω. Αυτό το μετάλλιο ανήκει σε όλους τους Έλληνες. Μέλη της ομάδας είμαστε όλοι αυτοί που αγωνίζονται αυτή την στιγμή, για μας, για την Ελλάδα μας».

Ο αρχηγός αποστολής και Β' Αντιπρόεδρος της ΚΟΕ Γιώργος Αφρουδάκης τόνισε: "Τα συναισθήματα είναι έντονα, έχω ζήσει πάρ απολλές έντονες στιγμές με την Εθνική, ωραίες και άσχημες. Αυτό που έζησα εδώ ως αρχηγός αποστολής είναι κάτι διαφορετικό. Είμαι πολύ ευτυχισμένος που ήμουν εδώ. Είμαι λίγο συναισθηματικά φορτισμένος. Είμαστε στεναχωρημένοι γιατί θέλαμε το χρυσό, αυτό λέει πολλά. Δεν κατεβήκαμε στον τελικό για να χειροκροτήσουμε τους Σέρβους. Αμυντικά, κάναμε το χειρότερο παιχνίδι μας. Δίκαια χάσαμε. Είναι ώρα να γιορτάσουμε μια ιστορική στιγμή για το ελληνικό πόλο, η εικόνα μιλάει από μόνη της".

Ο Ντίνος Γενηδουνιάς είπε: «Το αφιερώνω στην οικογένειά μου και σε όλους τους Έλληνες. Μαμά, μπαμπά, τα καταφέραμε».

Δείτε, εξάλλου, στο παρακάτω βίντεο τους Γιώργο Δερβίση, Δημήτρη Σκουμπάκη, Κώστα Μουρίκη, Άγγελο Βλαχόπουλο, Χριστόδουλο Κολόμβο και Μάνο Ζερδεβά να κάνουν τις δικές τους τις δηλώσεις ΕΔΩ.

Οι Έλληνες ασημένιοι Ολυμπιονίκες έμειναν για πολλή ώρα μετά την απονομή στο βάθρο των νικητών και αποθέωναν τις ισορικές στιγμές με photos, μαζί με το τεχνικό και ιατρικό επιτελείο, με τον Πρόεδρο της ΚΟΕ Κυριάκο Γιαννόπουλο, τον Πρόεδρο της ΕΟΕ Σπύρο Καπράλο, τον αρχηγό αποστολής και Β' Αντιπρόεδρο Γιώργο Αφρουδάκη και τη Βούλα Κοζομπόλη. Δείτε σχετικό πλούσιο φωτορεπορτάζ πάνω.

Δείτε και τις δηλώσεις του Στέλιου Αργυρόπουλου - Κανακάκη στο παρακάτω βίντεο:

Η αποστολή επιστρέφει στην Αθήνα την Τετάρτη (11/8) στις 12.20.

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: Γιάννης Κορακής