ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ / 19ο ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΑΝΔΡΩΝ / ΝΤΕΜΠΡΕΤΣΕΝ

Βλάχος: «Προσηλωμένοι στον στόχο» - Βλαχόπουλος: «Στόχος το μετάλλιο, διότι είμαστε ασημένιοι Ολυμπιονίκες»

  21.06.2022 22:14       579

Άφησε μια γλυκόπικρη γεύση στο τέλος η ισοπαλία 8-8 της Εθνικής μας ομάδας υδατοσφαίρισης των Ανδρών με την Κροατία στον αγώνα της πρεμιέρας της στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα στο Ντέμπρετσεν, αλλά υπάρχει ακόμα πολλή συνέχεια. Ο ομοσπονδιακός τεχνικός Θοδωρής Βλάχος δήλωσε σχετικά:

«Στον πρώτο αγώνα ενός Παγκοσμίου πρωταθλήματος και μάλιστα κόντρα σε έναν δυνατό αντίπαλο, όπως είναι η Κροατία, οι συνθήκες είναι πάντα δύσκολες. Θα μπορούσαμε να έχουμε κερδίσει τον αγώνα, είχαμε ευκαιρίες. Τώρα δεν ξέρουμε τι θα γίνει όσον αφορά την πρωτιά, καθώς όλα μπορεί να κριθούν στη  διαφορά τερμάτων στα αποτελέσματα με τους υπόλοιπους αντιπάλους.

Είμαι ευχαριστημένος, πάντως, με τον τρόπο που λειτούργησε η ομάδα σε αυτόν τον αγώνα της πρεμιέρας. Ιδίως στην αρχή, όμως, είχαμε στο δεύτερο οκτάλεπτο ένα διάστημα με λάθη που στοίχισαν. Αλλά έτσι είναι το παιχνίδι με έναν ισάξιο αντίπαλο, όλα μπορούν να συμβούν. Πρέπει να μείνουμε προσηλωμένοι στον στόχο μας και να δίνουμε το 100% σε κάθε παιχνίδι.

Σιγά σιγά ενσωματώνονται όλα τα νέα παιδιά σε αυτήν την ομάδα, ακόμα και αυτοί που υπέστησαν σοκ από αυτό. Όμως τα συμπεράσματά μας θα τα βγάλουμε στο τέλος».

Ο MVP του αγώνα Άγγελος Βλαχόπουλος δήλωσε από την πλευρά του: «Έβαλα 4 γκολ, αλλά το κρίσιμο που θα μας εξασφάλιζε τη νίκη -καθώς θα παίρναμε πάλι δυο γκολ, διαφορά λίγο πριν από το τέλος-, δεν το έβαλα. Ήρθε μια ισοπαλίοα σε ένα παιχνίδι δικό μας όπου χάσαμε τη νίκη από δικά μας λάθη. Υπάρχουν αρκετά νέα παιδιά πλέον στην ομάδα, αλλά δεν νομίζω ότι οφείλεται σε αυτό, μπορεί να συμβεί σε οποιονδήππτε να μην είναι συγκεκντρωμένος.

Δίνουμε όλοι τα πάντα. Υπάρχει ταλέντο και όρεξη. Στόχος μας στη διοργάνωση είναι το μετάλλιο, διότι είμαστε ασημένιοι Ολυμπιονίκες. Είναι δσκολος ο δρόμος, θα περάσουμε από κύματα, αλλά ελπίζω ότι στο τέλος θα πάνε όλα καλά».

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: Γιάννης Κορακής