ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ / Διαθεσόπουλος προς σωματεία

«Βοηθείστε μας, τακτοποιείστε εκκρεμότητες, για να βοηθήσουμε μαζί το άθλημα»

  07.10.2015 17:48       1914

ΦΩΤΟ: Στο πάνελ από αριστερά οι κύριοι Μπατάκης, Διαθεσόπουλος, Κατσαρός (newsports.eu)

Τις σημαντικές εκκρεμότητες που υπάρχουν από την πλευρά των σωματείων λίγο πριν από την έναρξη των πρωταθλημάτων τόνισε στην τοποθέτησή του πριν από την κλήρωση της Α1 Ανδρών και Γυναικών, που έγινε σήμερα το μεσημέρι στο ξενοδοχείο “LONDON” της Γλυφάδας, ο Δημήτρης Διαθεσόπουλος. Ο Πρόεδρος της ΚΟΕ ζήτησε από τα σωματεία να λύσουν όλα τα ζητήματα, κυρίως με την αναγνώριση της αθλητικής τους ιδιότητας από τη ΓΓΑ, τις έδρες τους, τις δηλώσεις ρόστερ και προπονητών, αλλά και άλλες εκκρεμότητες, για τις οποίες η ομοσπονδία θα δείξει κατανόηση και ανοχή, παρότι έχουν λήξει οι σχετικές προθεσμίες.

Ο Διαθεσόπουλος ξεκίνησε την ομιλία του λέγοντας ότι: «Φέτος συναντιόμαστε πιο νωρίς στην κλήρωση επειδή θα ξεκινήσουν και τα πρωταθλήματα νωρίτερα, διότι το 2016 είναι ολυμπιακή χρονιά, ενώ το Γενάρη υπάρχει και το Ευρωπαϊκό στο Βελιγράδι για άνδρες και γυναίκες και η Εθνική Γυναικών θα μετάσχει πιθανόν στο προολυμπιακό τουρνουά». Και συνέχισε:

«Παρά τα υπέρτατα προβλήματα που συναντήσαμε, το πόλο έφερε πάλι τεράστιες διακρίσεις μέσα στο 2015, περισσότερες από κάθε άλλο άθλημα με κυριότερες τα χάλκινο μετάλλιο της Εθνικής Ανδρών και την εξασφάλιση της συμμετοχής στους Ολυμπιακούς αγώνες του Ρίο. Επίσης τα δυο μετάλλια στο Μπακού από έφηβους και νεάνιδες. Στο Καζακστάν πήραμε την 4η θέση στο Καζακστάν στους Νέους Άνδρες στο παγκόσμιο, ενώ στο Βόλο την 5η θέση στο Παγκόσμιο των Νέων Γυναικών. Στην πρώτη εξάδα στο παγκόσμιο του Καζάν βρέθηκε η Εθνική Γυναικών. Έχουμε, δηλαδή, τρία (μετάλλια) στις έξι περιπτώσεις. Μετά τη Σερβία είμαστε ίσως η καλύτερη χώρα φέτος στις διακρίσεις στο πόλο.

O Πρόεδρος της ΚΟΕ ανήγγειλε, εξάλλου, τη λειτουργία της νέας υπερσύγχρονης επίσημης ιστοσελίδας της ομοσπονδίας που θα παρουσιαστεί αναλυτικά κατά τη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης και θα αντικαταστήσει την παρούσα. Και στη συνέχεια τόνισε για τα προβλήματα και τις εκκρεμότητες, αναφερόμενος κυρίως στους εκπροσώπους των σωματείων:

«Γνωρίζω τα προβλήματά σας ως σωματεία, καθώς δεν είναι ξεκομμένα από τις γενικότερες δύσκολες οικονομικές συνθήκες. Ξέρω τα δικά μας τα προβλήματα με τις επιχορηγήσεις. Αν ερχόσασταν στα γραφεία της ομοσπονδίας θα βλέπατε τον αγώνα που κάνουμε να είμαστε ανοιχτοί. Θέλω, λοιπόν, να είμαστε σοβαροί. Διότι είσαστε άδικοι πολλοί από σας με τις κατηγορίες εναντίον μας. Εμείς και οργανωμένοι είμαστε και τα προγραμμά μας έχουμε κάνει. Ακολουθύμε μάλιστα τα δικά σας αιτήματα και προσαρμοζόμαστε και κατανοούμε τα προβλήματά σας. Η ΚΟΕ ποτέ δεν θα έκανε αυτό που έκανε άλλη ομοσπονδία και άφησε εκτός της κλήρωσης τον Παναθηναϊκό επειδή καθυστέρησε δύο ώρες τη δήλωση συμμετοχής. Εμείς είμαστε δθατεθειμένοι να δώσουμε λύσεις, γι αυτό μη μας βαράτε κι από πάνω. Έχουμε μια προκήρυξη και μπορούμε να την εφαρμόσουμε, αλλά η καθημερινότητα απαιτεί ευελιξίες, γιατί αλλιώς δεν θα βρούμε άκρη. Δώδεκα σωματεία αποχώρησαν από πρωταθλήματα (κυρίως μικρών κατηγοριών) λόγω "κάπιταλ κοντρόλς" κι ενώ είχαν εξασφαλίσει παραμονή, Δεν τους ρίξαμε στην κατώτερη κατηγορία. Έτσι, λειτουργούμε επειδή αγαπάμε το άθλημα και μόνο. Γι αυτό βοηθείστε μας. Να μην είμασε "δαρμένοι" κι από πάνω...

Σας είχαμε ζητήσει στη συνάντηση που είχε γίνει από καιρό να δηλώσετε ρόστερ, έδρες, προπονητές (σ.σ. κανείς προπονητής δεν μπορεί να καθίσει σε πάγκο εάν δεν έχει άδεια και δεν είναι διαπιστευμένος), αναπληρωματικές έδρες και βοηθοί προπονητές. Σς λέω λοιπόν ότι: Έξι σωματεία δεν έχουν φέρει αθλητική αναγνώριση (αυτό σημαίνει δεν ξεκινάει πρωτάθλημα). Αδυνατεί και η ΓΓΑ να φέρει σε πέρας τη διαδικασία, αλλά και κάποιοι από σας δεν τρέχετε. Είχαμε δώσει προθεσμία μέχρι 30/9. Θα κάνουμε υπομονή μέχρι 23/10. Τρέξτε… Επίσης: Μία ομάδα δεν έχει δηλώσει κυρίως έδρα. Τρεις ομάδες (σε άνδρες και γυναίκες). δεν έχουν δηλώσει αναπληρωματική έδρα, τρεις δεν έχουν δηλώσει καν πρώτο προπονητή και έξι βοηθό προπονητή… Στα ρόστερ ζητήσαμε να δηλώσετε 21 αθλητές ή αθλήτριες και κάποιοι δήλωσαν από 20 έως 24. Τι θα κάνουμε; Κλήρωση για να βρούμε ποιοι θα είναι οι 21; Οι ομάδες μπορούν να ανανεώνουν τις λίστες των δηλωμένων στην ΚΟΕ 21 αθλητών/τριών τους, ως τη λήξη του Α’ Γύρου της κανονικής περιόδου. Στην Α1 Γυναικών, δηλαδή ως τις 28 Νοεμβρίου και στην Α1 Ανδρών ως τις 6 Φεβρουαρίου 2016».

Στην Α1 Ανδρών, οι 6 πρώτες ομάδες της κανονικής περιόδου, συνεχίζουν στα πλέι οφ, με τις δύο πρώτες να περνούν χωρίς αγώνες στην Β’ Φάση. Τα ζευγάρια της Α’ Φάσης: 3ος – 6ος, 4ος – 5ος (οι ηττημένοι για την 5η θέση μετά στις 2 Νίκες).

Οι νικητές (2 Νίκες) της Α’ Φάσης αντιμετωπίζουν, με μειονέκτημα έδρας, τον 2ο και τον 1ο αντίστοιχα για να βγούνε οι ομάδες του Τελικού (θέσεις 1-2, Νίκες 3), ενώ οι ηττημένοι θα αγωνιστούν για την 3η θέση (Νίκες 2).

Οι 4 τελευταίες ομάδες θα συνεχίσουν στα πλέι άουτ όπου στην Α’ Φάση έχουμε τα ζευγάρια: 9ος – 12ος, 10ος – 11ος. Συμπεριλαμβανομένης της κανονικής περιόδου, οι ομάδες που θα πετύχουν συνολικά 3 Νίκες, παραμένουν στην Α1, ενώ οι ηττημένες υποβιβάζονται στην Α2 Εθνική. Στη συνέχεια, οι νικητές αγωνίζονται (2 Νίκες) για την τελική κατάταξη (9η – 10η θέση).

Οι ημερομηνίες διεξαγωγής των πλέι οφ και των πλέι άουτ θα ανακοινωθούν στην προκήρυξη των πρωταθλημάτων.

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: Γιάννης Κορακής