ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ

Βραδιά "αστέρων" στα βραβεία Novasports

  26.11.2013 13:56       1250

(Τα πρόσωπα που τιμήθηκαν στα λαμπρή χθεσινή εκδήλωση, των βραβείων Novasports)

Όλα τα φώτα στράφηκαν και φέτος στους πρωταγωνιστές της περσινής αγωνιστικής περιόδου της Α1 κατηγορίας Πρωταθλήματος  Πόλο, Ανδρών και Γυναικών, στο πλαίσιο της απονομής του «Επάθλου Forthnet» και της διάκρισης «Forthnet Rookie of the Year».

Στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 25 Νοεμβρίου τιμήθηκαν τέσσερις αθλητές που διακρίθηκαν την περσινή σεζόν στα πρωταθλήματα της Α1 σε άνδρες και γυναίκες. Ο Γιάννης Φουντούλης και η Άλκηστις Αβραμίδου του Ολυμπιακού ως ΜVP και οι Θανάσης Χρυσοσπάθης του ΠAOK (από φέτος αγωνίζεται με τα χρώματα της Βουλιαγμένης) και η Βασιλική Διαμαντοπούλου (πρώην παίκτρια του Νηρέα Χαλανδρίου και νυν της Βουλιαγμένης) που απέσπασαν τη διάκριση του «Rookie of the Year» δείχνοντας πως η ελληνική υδατοσφαίριση μπορεί να πρωταγωνιστήσει τα επόμενα χρόνια.

Ο Γιάννης Φουντούλης παρέλαβε το βραβείο του ΜVP για την περσινή χρονιά διαπρέποντας με τα χρώματα του Ολυμπιακού από τον προπονητή του Θοδωρή Βλάχο. «Είναι τιμή μου που είμαι εδώ. Επιθυμία μου για τη νέα χρονιά είναι να πετύχουμε αυτά που έχουμε βάλει ως στόχους με την ομάδα μου, τον Ολυμπιακό. Πάνω απ' όλα είναι η ομάδα και μετά οι προσωπικοί στόχοι. Η κατάσταση στη χώρα είναι δύσκολη αλλά ελπίζουμε σ' ένα καλύτερο αύριο».

Ο Γιάννης Φουντούλης (δεξιά) παραλαμβάνει το βραβείο του MVP της χρονιάς από τα χέρια του προπονητή του Θοδωρή Βλάχου


Η  Άλκηστις Αβραμίδου μπορεί να λείπει στην Ουγγαρία  λόγω των υποχρεώσεων της με τον Ολυμπιακό παρόλα αυτά παραλαμβάνοντας νωρίτερα το βραβείο της καλύτερης παίκτριας για το 2012-2013 δήλωσε, μέσα από βίντεο: «Λόγω των υποχρεώσεων μου με τον Ολυμπιακό την ημέρα της εκδήλωσης είμαι στην Ουγγαρία. Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για το βραβείο και θα παλέψω τη νέα χρονιά να διακριθώ μέσα από την ομάδα μου».


Ο Θανάσης Χρυσοσπάθης κατά τη βράβευση του ως ο καλύτερος πρωτοεμφανιζόμενος παίκτης της χρονιάς τόνισε: «Νιώθω πολύ χαρούμενος για την τιμή που μου γίνεται. Προσπαθώ να συνδυάζω σπουδές και πόλο και θα προσπαθήσω για το καλύτερο τη χρονιά που έχει ξεκινήσει».


Ο Σάκης Κεχαγιάς (δεξιά) τιμά ώς ομοσπονδιακός τεχνικός, τον Θανάση Χρυσοσπάθη


Η πρώην παίκτρια του Νηρέα Χαλανδρίου και νυν της Βουλιαγμένης, Βασιλική Διαμαντοπούλου, απο την πλευρά της παρέλαβε το βραβείο και τη διάκριση ως «Rookie of the Year» από τον Θοδωρή Χατζηθεοδώρου τονίζοντας: «Αν και έχω σπουδάσει δημοσιογραφία,  αν ερχόταν κάποια πρόταση για μένα στο συγκεκριμένο επάγγελμα και πάλι θα επέλεγα την υδατοσφαίριση. Εύχομαι η μεγάλη τιμή που μου γίνεται σήμερα να ολοκληρωθεί και με έναν τίτλο MVP σε λίγα χρόνια. Θα προσπαθήσω με όλες μου τις δυνάμεις γι΄ αυτό».

Η Βασιλική Διαμαντοπούλου παραλαμβάνει το βραβείο της από τον πρώην διεθνή υδατοσφαιριστή, Θοδωρή Χατζηθεοδώρου


Τη βραδιά που παρουσίασαν  ο Παντελής Λώλης και η Χριστίνα Κομίνη, τίμησαν με την παρουσία τους σημαντικοί αθλητές και άνθρωποι του χώρου. Ξεχωριστό γεγονός της βραδιάς αποτελεί η ειδική τιμητική βράβευση του Αντώνη Βλοντάκη από τη Γενική Διευθύντρια Περιεχομένου και Πλατφόρμας της Νοva κ.Κατερίνα Κασκανιώτη.

Η κυρία Κατερίνα Κασκανιώτη και ο Αντώνης Βλοντάκης

Χαιρετισμό απηύθυνε ο Υφυπουργός αθλητισμού κ.Γιάννης Ανδριανός: «Θα ήθελα να συγχαρώ τους διοργανωτές τη Νοva και τη Forthent. Παρά την κρίση το Πόλο είναι ένα άθλημα που προσφέρει συγκινήσεις.Στόχος μας σ’ αυτές τις δύσκολες συνθήκες είναι να ξαναφέρουμε τον κόσμο στις κερκίδες. Η πολιτεία θα σταθεί δίπλα το άθλημα,παρά τη δύσκολη δημοσιονομική κατάσταση στην οποία βρισκόμαστε».

Από την πλευρά του ο κ. Πάνος Παπαδόπουλος, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Forthnet, αναφερόμενος στο θεσμό σχολίασε: «Θεωρούμε ιδιαίτερα σημαντικό αυτό που γίνεται σήμερα εδώ σε αυτήν την αίθουσα, δηλαδή να στρέφονται οι προβολείς στους πρωταγωνιστές  πόλο. Στους αθλητές και στις αθλήτριες που περνούν χιλιάδες ώρες  στις πισίνες και μας κάνουν περήφανους όλα αυτά τα χρόνια. Στη συνέχεια αναφέρθηκε στη μετονομασία του Επάθλου λέγοντας σχετικά: «Από την τρέχουσα σεζόν το Έπαθλο Forthnet μετονομάζεται σε Έπαθλο Novasports! Τα αθλητικά κανάλια της Nova, που προσφέρουν στον Έλληνα φίλαθλο το αθλητικό περιεχόμενο που πραγματικά τον ενδιαφέρει, δίνουν πλέον και το όνομά τους σε αυτό το Έπαθλο. Άλλωστε το όνομά τους, το brand Novasports, είναι συνώνυμο με το καλύτερο αθλητικό περιεχόμενο, την πιο έγκυρη δημοσιογραφική ομάδα και την μοναδική τεχνογνωσία».Ο κ. Παπαδόπουλος υποσχέθηκε τη συνέχιση της στήριξης λέγοντας: «Θα κάνουμε ότι μπορούμε από την πλευρά μας για την προβολή και την ανάπτυξη των αθλημάτων τους και μακάρι να αποτελέσουν παράδειγμα προς μίμηση για όλο και περισσότερα παιδιά ώστε να στραφούν προς τον Αθλητισμό και τις αξίες του».

''Στους αθλητές και στις αθλήτριες που περνούν χιλιάδες ώρες  στις πισίνες και μας κάνουν περήφανους όλα αυτά τα χρόνια'', αφιέρωσε την βραδιά ο κ. Πάνος Παπαδόπουλος, Διευθύνων Σύμβουλος της Forthnet

Ο Πρόεδρος της ΚΟΕ κ.Δημήτρης Διαθεσόπουλος δήλωσε:«Για την Κολυμβητική Ομοσπονδία είναι ιδιαίτερη χαρά να βραβεύονται τα δικά της παιδιά. Όταν  ο κ. Μιχάλης Τριανταφυλλίδης με επισκέφτηκε πριν από αρκετά χρόνια για να συζητήσουμε τη συμμετοχή μας στο Έπαθλο Forthnet, δε πίστευα ότι μετά από τόσα χρόνια αυτή η εκδήλωση θα είναι θεσμός και θα τιμούνται με τόση λαμπρότητα οι πρωταγωνιστές του αθλήματος. Ο αθλητισμός και η παιδεία είναι οι βασικοί πυλώνες για την εξέλιξη ενός παιδιού και φυσικά το σημείο αναφοράς που κρατά την Ελλάδα ζωντανή σ’ αυτές τις δύσκολες συνθήκες που ζούμε σήμερα. Μετά τη Σαγκάη , όπου η Ελληνική Υδατοσφαίριση βρέθηκε στην κορυφή του κόσμου αφήνοντας τη Ρωσία και την Κίνα πίσω, υπερδυνάμεις στην παγκόσμια οικονομία, μπορούμε να πούμε ότι ο αθλητισμός στη χώρα μας και οι επιτυχίες που έχουμε πρέπει να μας γεμίζουν εθνική υπερηφάνεια. Οι διακριθέντες αθλητές είναι το μέλλον της ελληνικής υδατοσφαίρισης».

''Οι διακριθέντες αθλητές είναι το μέλλον της ελληνικής υδατοσφαίρισης'', υποστήριξε στην ομιλία του ο πρόεδρος της ΚΟΕ, κ. Δημήτρης Διαθεσόπουλος



Για την ορθή και αξιόπιστη λειτουργία της διοργάνωσης, πολύτιμος αρωγός από την πρώτη χρονιά λειτουργίας του θεσμού μέχρι σήμερα, είναι ο «Ειδικός Συνεργάτης  Novasports Events» και πρώην διεθνής αθλητής του βόλει,  κ. Μιχάλης Τριανταφυλλίδης. Ο κ. Τριανταφυλλίδης αναφέρθηκε στις προσπάθειες της Νova να αναδεικνύει το άθλημα του πόλο μέσα απο την προβολή των μεγάλων διοργανώσεων. «Το πόλο αποτελεί ένα άθλημα που έχει φέρει σημαντικές διακρίσεις στον Ελληνικό αθλητισμό .Εμείς είμαστε δίπλα στο χώρο εδώ και πολλά χρόνια. Χρειάζεται να γίνουν και άλλες ενέργειες για να βοηθήσουμε την ελληνική υδατοσφαίριση να προβάλλεται  και σε συνεργασία και με τον κ.Διαθεσόπουλο και την Ομοσπονδία θα προσπαθήσουμε σκληρά γι’αυτό. Τα παιδιά που βραβεύθηκαν συνδυάζουν σπουδές και αθλητισμό και το πόλο είναι ένα από τα λίγα αθλήματα που προσφέρει αυτή τη δυνατότητα. Εξάλλου,ένας ολοκληρωμένος άνθρωπος πρέπει να συνδυάζει παιδεία και αθλητική δραστηριότητα.και τα παιδιά αυτά αποδεικνύουν ότι διαθέτουν το μυαλό και την ικανότητα να είναι άριστοι και στα δύο».

Ο Μιχάλης Τριανταφυλλίδης, δημιουργός των βραβείων Novasports

Ο κ. Τριανταφυλλίδης σημείωσε επίσης: «Μέσα απο το Έπαθλο Forthnet βραβεύουμε τους καλύτερους και δίνουμε μεγαλύτερη λάμψη σ’ένα άθλημα που δεν είναι τόσο προβεβλημένο. Έτσι καταφέρνουμε να το αναδεικνύουμε μέσα στο star system του ελληνικού αθλητισμού.Στόχος μας είναι να καθιερωθούν νέα αστέρια μέσα από αυτό το θεσμό,κυρίως τα νέα παιδιά οι Rookies, να τους δώσουμε κίνητρο να γίνουν καλύτεροι τόσο στον αθλητισμό όσο και στην κοινωνία.Θα βοηθήσουμε και εμείς από την πλευρά μας να γίνει το πόλο λίγο πιο δημοσιογραφικό άθλημα,για να ωθήσει αυτό και τα νέα παιδιά να το αγκαλιάσουν. Είναι πολύ σημαντικό για μένα να γαλουχείται κανείς ως άνθρωπος από τον αθλητισμό και να ολοκληρώνεται πνευματικά μέσα από την παιδεία».

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: Νίκος Χαραλαμπόπουλος