ΤΕΧΝΙΚΗ / Ουίλλιαμ Μπάλντουιν

«Χαίρομαι για την επιβεβαίωση των κόπων μας»

  16.01.2013 16:21       1418

Κορυφαίος αθλητής της Τεχνικής κολύμβησης για το 2012 σε Παγκόσμιο επίπεδο αναδείχθηκε ο Ουίλλιαμ Μπάλντουιν, σύμφωνα με ψηφοφορία που διεξήγαγε η ιστοσελίδα www.finswimmer.com και στην οποία τον πρώτο λόγο είχε το κοινό.

Ο 20χρονος πρωταθλητής της τεχνικής κολύμβησης, ο οποίος συγκέντρωσε το 28% με 274 ψήφους, μίλησε στην επίσημη ιστοσελίδα της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας για τη διάκρισή του αυτή: «Χαίρομαι πολύ που το κοινό επιβεβαίωσε τους κόπους μιας ολόκληρης χρονιάς. Μακάρι να είμαι όντως άξιος για τέτοιες θέσεις και του χρόνου να καταφέρω να σημειώσω ακόμα μεγαλύτερες επιτυχίες», δήλωσε αρχικά και συνέχισε κάνοντας έναν σύντομο απολογισμό του έτους που του χάρισε την συγκεκριμένη διάκριση:

«Πέρσι καταφέραμε μαζί με τον προπονητή μου, Γιώργο Μυρίλο, να δουλέψουμε και να ξεπεράσουμε το θέμα της ακύρωσης μου στην Ουγγαρία. Από εκεί κι έπειτα, μπορέσαμε να σπάσουμε το Παγκόσμιο ρεκόρ στα 200μ. και άλλες δύο φορές στα 100μ., που έχω κατεβάσει κατά μισό δευτερόλεπτο, γεγονός που στα σπριντ αποτελεί μεγάλο επίτευγμα. Όσον αφορά το τελευταίο Παγκόσμιο ρεκόρ, στο  Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Λινιάνο, ήταν μεγάλη ικανοποίηση που καταφέραμε να κλείσουμε τα στόματα των Ιταλών που κατείχαν προηγουμένως το ρεκόρ και δεν μας φέρθηκαν καθόλου καλά. Ήταν μεγάλη μου τιμή που μπόρεσα να χαρίσω αυτή τη χαρά στη χώρα μου, αλλά και μοναδική εμπειρία να βλέπω για πρώτη φορά τη σημαία της Ελλάδας να ανεβαίνει ψηλά».

Τέλος, ο Ουίλλιαμ Μπάλντουιν αναφέρθηκε και στο κλίμα που επικρατεί στη νέα του ομάδα, τον Ναυτικό Όμιλο Χανίων:

«Έχω κάνει δύο φορές προετοιμασία στα Χανιά. Δεν έχω λόγια για να περιγράψω το πόσο θερμά με καλωσόρισαν και με φιλοξένησαν. Είμαστε σαν μια οικογένεια, ιδιαίτερα με τον Αντώνη Τσουρουνάκη που έχουμε συνεργαστεί και στην Εθνική στο παρελθόν, είμαστε σαν αδέρφια. Όλο αυτό το κλίμα μου αρέσει πάρα πολύ και μου θυμίζει την παλιά μου ομάδα στο Γέρακα».

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ

Νίκος Χαραλαμπόπουλος