ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ / Σπύρος Γιαννιώτης

«Χαίρομαι που νέα παιδιά ακολουθούν τα βήματά μου»

  14.09.2012 14:30       792

Ο Σπύρος Γιαννιώτης μπορεί να μην ήταν εκεί, το μυαλό και η ψυχή του όμως ήταν στα παιδιά που αγωνίζονταν στο Πιομπίνο της Ιταλίας. Μιλώντας στην ιστοσελίδα της ΚΟΕ ο σπουδαίος αυτός κολυμβητής ανέφερε πολλά και σημαντικά πράγματα για τον ίδιο, την παρουσία της ελληνικής αποστολής στην Ιταλία αλλά και το μέλλον του αθλήματος.

«Είναι σημαντικό για την Ελλάδα που νέα παιδιά ακολουθούν τα βήματα που κάναμε εγώ, η Μαριάννα Λυμπερτά και τα πρώτα παιδιά που ασχολήθηκαν με το χώρο. Συγχαρητήρια στην Κέλλυ Αραούζου, που είναι ένα κορίτσι με προϊστορία στο χώρο και γνωρίζει πολλά πράγματα, αλλά και στον Γιώργο και το Μάριο που είναι νέα παιδιά. Το μετάλλιο αυτό τους δίνει ώθηση, αυτοπεποίθηση και ένα επιπλέον κίνητρο για να ασχοληθούν με μεγαλύτερη προσήλωση και να πετύχουν τους στόχους που έχουν θέσει σαν αθλητές.

Μιλώντας με τον Νίκο Γέμελο, θέλω να σας πω ότι το πρωτάθλημα αυτό είναι εξαιρετικά δύσκολο και πολύ υψηλό σε επίπεδο. Στους αγώνες αυτούς έχουν κατέβει όλοι, και οι Ιταλοί και οι Ρώσοι και οι Γερμανοί, με τους καλύτερους αθλητές τους. Το γεγονός αυτό, λοιπόν, προσδίδει ακόμα μεγαλύτερη αξία στο μετάλλιο που πήραν τα παιδιά και μάλιστα κάτω από δύσκολες συνθήκες τις οποίες γνωρίζουμε όλοι στην Ελλάδα, με έλλειψη κολυμβητηρίων και κινήτρων».

Αναφορικά με την απουσία του από το Ευρωπαϊκό Open Water τόνισε: «Ήθελα να πάω κι εγώ και ο Νίκος Γέμελος είχε πάρει την απόφαση αυτή. Όμως, μετά τα όσα διαδραματίστηκαν στο Λονδίνο και τον τρόπο με τον οποίο έχασα το μετάλλιο, είναι αλήθεια και δεν το κρύβω, ότι πέρασα δύσκολες στιγμές. Έτσι, λοιπόν, πήραμε την απόφαση με τον προπονητή μου να μην πάω στην Ιταλία, να «καθαρίσει» το μυαλό μου και να ανανεωθώ λίγο ψυχικά. Γνωρίζετε όλοι ότι όταν κατεβαίνω σε αγώνες, πάω για το απόλυτο. Θέλω να είμαι πάντα σε τέλεια κατάσταση. Αφού, λοιπόν, δεν ήμουν στην τέλεια κατάσταση που θα μπορούσα, αποφάσισα να μην πάρω μέρος στους αγώνες».

Τέλος, όσον αφορά το μέλλον αθλήματος, ο Σπύρος Γιαννιώτης σημείωσε: «Είναι πάρα πολύ ωραίο και αισθάνομαι θαυμάσια να ακολουθούν τις δικές μου επιτυχίες νέα παιδιά και να έχουμε διακρίσεις ακόμα και χωρίς εμένα. Αυτό δείχνει ότι υπάρχει μέλλον στο άθλημα, το οποίο είναι ανερχόμενο. Για το λόγο αυτό ζητάω από τους ιθύνοντες να δώσουν έμφαση σε αυτό το σπορ, το οποίο μπορεί να επιφέρει πολλές διακρίσεις στο άμεσο μέλλον για τον ελληνικό αθλητισμό και την ελληνική κοινωνία».

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ

Νίκος Χαραλαμπόπουλος