ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ / 1οι ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ/ΜΠΑΚΟΥ/ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ

«Χάλκινες» Νεάνιδες, 8-7 την Ιταλία στο μικρό τελικό

  20.06.2015 17:24       965

Εθνική υπερηφάνεια είναι οι λέξεις που μπορούν να περιγράψουν τα συναισθήματα των Ελλήνων για τη σημαντική διάκριση της Εθνικής μας ομάδας Νεανίδων, στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Μπακού. Τα κορίτσια του Στέφανου Λέανδρου κατέκτησαν το χάλκινο μετάλλιο, καταλαμβάνοντας την τρίτη θέση μετά τη νίκη στο μικρό τελικό της διοργάνωσης επί της Ιταλίας με 8-7 , ολοκληρώνοντας την πολύ πετυχημένη παρουσία τους εκεί.

Αυτή η ομάδα έδειξε ότι το μέλλον της ανήκει,  ότι παρά τα προβλήματα, τις δυσκολίες με τις εγκαταστάσεις και τις οικονομικές συνθήκες, η αγάπη για το άθλημα και η ελληνική ψυχή είναι κατά πολύ ισχυρότερες.

Στο αγωνιστικό κομμάτι, νωθρά ξεκίνησε η ελληνική ομάδα, με τις Ιταλίδες να στηρίζονται κατά βάση στην φουνταριστό της Μπολιάσκο, Ανιές Κοκιέρε, που σκόραρε δύο εκ των τριών γκολ της ομάδας στο πρώτο οκτάλεπτο, με το σκορ να λήγει με το 3-1 υπέρ τους. Τα πρόγραμμα άλλαξαν στο δεύτερο οκτάλεπτο, με την Εθνική μας να μεταμορφώνεται ολοκληρωτικά.  Η εκπληκτική Ιωάννα Σταματοπούλου, η σοβαρότητα στην άμυνα, η συγκέντρωση στην επίθεση γρήγορα ανέτρεψαν το σκηνικό, με το επιμέρους 7-2 να διαμορφώνουν το σκορ στο 8-5, στο τέλος της τρίτης περιόδου.

Παρά τη μείωση από τις παίκτριες του Ζίζα, σε 8-7, ένα λεπτό πριν τη λήξη του παιχνιδιού, οι Ελληνίδες κράτησαν το υπέρ τους σκορ πανηγυρίζοντας πανάξια την κατάκτηση της 3ης θέσης στην πρώτη τους παρουσία σε αυτούς τους πρώτους Ευρωπαϊκούς αγώνες.

ΙΤΑΛΙΑ- ΕΛΛΑΔΑ: 7-8

Οκτάλεπτα: 3-1, 1-4, 1-3, 2-0

ΙΤΑΛΙΑ (Π.Ζίζα): Μπαντσέλι, Κοκιέρε 5, Πρέστα, Ριτσιόλι, Σιμονέτι, Μίλο, Πικότσι, Ντε Ματζίστρις, Φορέστα 1, Εσπόζιτο, Αλταμούρα 1, Κουατρίνι, Σκιλάσι

ΕΛΛΑΔΑ (Στ.Λέανδρος): Σταματοπούλου, Πρωτοπαπά 3, Δουρέκα, Ελευθεριάδου 2, Ελληνιάδη, Λούδη, Καλογεράκου, Πλευρίτου Β. 2, Λογοθέτη, Πάτρα Μ. 1, Μαυρωτά Ιφ., Σαφέτη, Σωτηρέλη

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: ΝβΧ